Monday, October 09, 2017

# lazada # online shopping

Barangan Murah di Lazada MYCyberSale 2017

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Tolong ...tolong eh..Kalau korang tak kuat iman,tolong jangan masuk website Lazada hari ni..Sebab apa,sebab sekarang ni Lazada sedang mengadakan jualan MYCybersale 2017 dengan diskaun hebat sehingga 90%..




Apa??? dah termasuk website? hadoii...Niat dulu sebelum masuk tu,nak tengok-tengok je tau..Ha??? murah?? tolong...tolong beb...aku tak tahan dah ni..serius..




Kenapa? Barangan keperluan anak murah sangat ni.Haishhh..Pampers dan susu terlajak murah dah ni.Kenapa eh. kan dah bagitahu yang Lazada sedang mengadakan Jualan MYCybersale 2017.Diskaun sehingga 90% dari 9 oktober sehingga 13 oktober sahaja tau.



#MYCYbersale 2017

Ni pun dah banyak aku do add to cart ni..Sedang berfikir jugak ni samada nak check out ke tidak.Kalau tak check out ni kang,rasa rugi pulak sebab bukan selalu tau LAZADA MALAYSIA ni buat sales ni..Lazada the best of online shopping yang selalu aku masuk



Bila dia dah mula buat sales,kena lah rancang pembelian.Supaya tak membazir.Beli apa yang patut sahaja.Selalunya bila sales macam ni,aku peruntukkan beli pampers dan susu anak je.Takl ebih dari tu.eh..eh..walaupun terkadang tersasar jugak terbeli benda lain.Parah kan..hahaha...
Korang,meh sini..aku nak share dengan korang tentang tips berbelanja Online.



BANDINGKAN HARGA
Ini adalah salah satu perkara yang mesti korang titikberatkan semasa membeli.Apa yang perlu korang buat,bandingkan harga di semua laman web yang berkaitan dengan barangan yang ingin korang beli tu.



CARI HARGA PALING MURAH
Kebanyakkan website akan memaparkan produk yang diutamakan di website mereka.Apa yang perlu korang buat adalah menyusun harga yang paling murah ke harga yang paling mahal..Jadi kat situ korang boleh tengok harga mana yang patut korang pilih.Dari situ korang boleh nampak harga yang paling murah.



GUNAKAN KUPON POTONGAN HARGA
Manfaatkan kupon potongan harga yang diberikan oleh laman web jualan atau promosi daripada bank untuk mendapatkan harga yang lebih murah atau bonus lain.Lagi best kalau dapat Lazada Voucher..memang bestlah kan bershopping.
contoh macam ni



DISKAUN PADA HARI PERAYAAN
Selalunya website online shopping ni akan mengadakan sales pada hari -hari perayaan atau ulang tahun,so korang kena plan untuk shopping pada hari yang mereka mengadakan sales di musim-musim perayaan atau ulangtahun.macam Lazada #MYCybersale ni.
REFUND
Check semula adakah barangan yang dibeli boleh dikembalikan atau tidak kerana,bila ada sales macam ni,mestilah banyak produk yang habis stock atau salah penghantarannya.so korang kena make sure samada ianya boleh dikembalikan atau tidak.



CEK RATING SELLER
Di website ni,terdapat ribuan penjual yang berbeza.Untuk langkah keselamatan dan produk yang dibeli tu terjamin,berbelanjalah dengan penjual yang memiliki rating yang tinggi.



BACA ULASAN
Ni wajib tau kalau korang nak shopping online.Rajin-rajinlah baca ulasan yang diberikan oleh pembeli terdahulu.Di ulasan pembeli terdahulu pun korang boleh tahu gambaran barang yang korang nak beli sebab ada sesetengah barangan,korang tak tau macam mana keadaannya kerana ada yang ditunjukkan di situ tidak sama dengan barangan yang diterima.So better baca
hah..itu jelah tips yang aku dapat berikan kepada korang yang ingin shopping secara online..Semoga berguna untuk korang.Bukan apa kan,bila shopping online ni,banyak kriteria yang korang kena ambil kira sebab korang tak nampak depan mata.So harap membantu.




Lagi sekali nak bagitahu,LAZADA MALAYSIA sedang mengadakan jualan #MYCybersale 2017.Banyak barangan menarik diberikan dengan diskaun sebanyak 90%. Jualan #MYCybersale berlangsung dari 6 Oktober sehingga 13 Oktober 2017



Jom Shopping SINI

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

24 comments:

  1. singgah sini, wow murah sangat sampai off 90%

    ReplyDelete
  2. macam best je nak shopping dkat lazada ni. hehe

    ReplyDelete
  3. Berbaloi ya kalau dh sampai 90% diskaun Tu. Naknusha hp ni

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum eda...jom2 kita tengok n shopping yer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  5. Tips terbaik untuk shopping online ketika sale besar-besaran macam MYCYBERSALE ni ... saya antara yang rajin shopping online, lebih2 lagi time ni. :)

    Apapun kena bijak berbelanja.

    ReplyDelete
  6. hati hati membeli shopping takut terlajak bajet..hihi

    ReplyDelete
  7. Owhh noooo MYCYBERSALE dah datang kembali...boleh tak sis tak bukak internet...hehehe. Tapi serius murah2 gila kan, kalau dah masuk tak beli memang rugi le...cuma kena bijak kalau nafsu tu..:D :D

    ReplyDelete
  8. MyCyberSale ni kena join beli tau. Sebab memang murah! Saya suka bulan oktober! Banyak sale dan banyak aktiviti kebajikan dan birthday saya juga bulan ni. Hahahaahahaha. Selamat bershopping. Ayuh menjadi pelanggan yang cemerlang. Jangan lupa bezakan harga!

    ReplyDelete
  9. Tengah promosi MYCYBERSALE sekarang ni memang akan beli belah banyak-banyak lah sebab tengok hampir semua item murah dan ada diskaun cuma kocetnya sahaja tak ada isi hehehehe...

    ReplyDelete
  10. Sana sini sibuk #mycybersale. Tapi kita mampu tengok jer lah. Kan best kalau dah gaji. Untung shopping time sale ni sebab harga terlajak murah.

    ReplyDelete
  11. iman tak kuat ni hahaha kalau banyak duit dah lama shopping tak ingat dunia ahaha

    ReplyDelete
  12. Hujung tahun memang banyak megasale. Berlawan-lawan ni buat promo. Tips yg baik utk membeli secara online. Memang kena bandingkan harga tu. Kena tgk jugak portal yg mana bg servis terbaik dgn harga baik! Hehe

    ReplyDelete
  13. Huwaaa...x kuat imannnn....aida ni...saje je goda SA dengan semua ni...tapi mmg banyak benda best pun..rehat ni nak terjah la

    ReplyDelete
  14. banyaknya 90% tuuuu!! sha mmg tkbukak dah lazada 😂 kang terlari bajet hahaha bagus tips tips akak bagi tu, sha kalau nak beli kat lazada mmg tgok review dulu

    ReplyDelete
  15. Yaya memang suka join kalau ada sale barang2 keperluan hihi tak sabar nak shopping :p

    ReplyDelete
  16. Dah la Lazada ni memang tempat best shopping online. Tambah pulak ada mycybersale memang lagi terbaik.

    ReplyDelete
  17. Iday selalu kalau buka lazada, cari product mesti tengok ulasan. memang wajib sebab nak tengok feedback orang lain macam mana. risau kan, takut dapat barang tak elok. hehehe

    thanks for the tips, risau nak buka lazada sekarang, takut banyak duit keluar. haha

    ReplyDelete
  18. Uwaaaa
    Terjebak jua diri ini. Mencik la.
    *sambil tangan mencari produk kegemaran di app Lazada*

    ReplyDelete
  19. woww..lazada buat mycybersale! seraammmmm pulak nak bukak lazada sbb takut terjebak tp semua pon tgh muroh muroh ni..hahahahaa..

    ReplyDelete
  20. thanks for the tips.
    check rating & reviews of the seller is my first priority also !

    ReplyDelete
  21. potongan mycybersales di lazada ni mmg mengancam jiwa ... hahahah

    ReplyDelete
  22. Sis pun suka shopping kat Lazada, mmg mudah, tq bg tiap2 yg bguna

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81