Thursday, October 19, 2017

# kisahsidairy.com # parenting blogger

Beli Potty Seat With Ladder untuk Naura

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ Rasanya dah sesuai sangat kan nak Potty Train dak Naura tu.Umur pun dah masuk hampir 3 tahun.So apa yang umi buat adalah belikan dia Potty seat yang sekali dengan tangga tu.Senang kot nak guna dari potty train yang bawah tu.


Disebabkan kat rumah tu ada jamban duduk je,so umi kena beli lah untuk dia.Actually sebelum ni pun umi dok basuh yak dia atas tu jugak.Tak suka basuh yak kat bawah..hehehe..Tapi bila tak guna Potty seat with Ladder tu,macam tergantunglah kaki dia.So,cepatlah kelengkang dia sakit menahan duduk atas tu.Yelah,kaki tergantung je kan.,

Tapi bila ada Potty seat with Ladder ni,senanglah kerja umi.Bila dia nak kencing or yak,umi letak je dia atas tu.Of course kaki dia terletak atas tangga tu..Takdelah dia terpaksa bergantung kaki kan..So,takdelah aksi dia terpaksa bergantung kat umi.


Umi beli Potty Train With Ladder ni dekat Shopee Malaysia.Eh...banyak dah tau umi beli dekat Shopee..Shopee takde affiliate ke eh..Kalau tak banyak dah umi boleh dapat..kah...kah.
Umi beli Potty Train with Ladder ni dengan harga RM35.50.Kalau dekat Shopee ni,korang kena belek betul-betullah..Sebab kadang ada supplier yang jual dengan harga murah dan ada setengahnya ada yang jual harga mahal.Lagi satu korang kenalah kan tengok rating dan juga komen yang diberikan.


Hah..aku ada share tentang cara dan tips berbelanja Online.Korang boleh klik LINK ni eh.

Children Toddler  Toilet Trainer Potty Seat With Ladder
Of courselah kan kak fiyah dan Naura teruja bila guna ni.Asyik nak kencing and Yak jelah kerjanya.Umi pulak dok risau diorang kat bilik air.

Nak memasang tu,mula-mula umi confuse jugak.Tapi nasib baiklah youtube banyak membantu.So takdelah umi terkial-kial.

Kakak dah rasmikan dulu.

Kakak pun excited sampai taknak pakai pampers terus.Masalahnya malam tu kekadang umi tak larat nak bangun kejutkan dia kencing.Kenalah jugak pakai..kah...

Nak potty train anak ni memang mencabar,tapi kalau nak berjaya untuk melatih mereka,memang wajib kena korban jugak masa tidur.

Ni kira salah satu sebab kenapa aku beli benda ni..Harap nanti bolehlah potty train si adik pulak




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

2 comments:



Follow Us @aida_yusof81