Saturday, October 21, 2017

# breakfast

Breakfast hari minggu dengan Kopi Televisyen

Assalamualaikum

Hai korang😊😊Happy saturday..Apa aktiviti korang hari ni.Harap semuanya berjalan lancar hendaknya.

Hari ni tak plan ke mana pun.Just duduk rumah je kot.Petang sikit baru keluar nak cari lauk basah.Biasalah kan rutin hari minggu.Ingat nak pergi pagi-pagi.Disebabkan ada kerja nak buat,so tak dapatlah nak keluar pagi ni.

Breakfast apa?Lempeng dengan asam pedas ikan pari.Semalam ke rumah kakak ipar sambut birthday anak dia,ada lauk lebih,so dia bagi kat aku.Lama rasanya tak pekena lempeng cicah asam pedas.And yesss,pagi ni dapat jugak makan.Dah berapa hari gaknya gantung kuali.Mungkin hari ni pun still gantung kuali.kah..

Complete pulak dengan Kopi O Kluang.Hah aku beli kopi ni masa trip Kembara Blogger minggu lepas.Kami sempat ke Kilang Kopi Cap Televisyen di Kluang.So beli sikit untuk adik beradik.

Memanglah lagi mengancam kan bila minum dengan kopi O ni.Mau tak cukup secawan.Nak buat kopi ni kena pekat-pekat,baru dia umpphh rasanya.


Korang pulak sarapan apa pagi ni?







Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

19 comments:

  1. kopi mmg sedap untuk minum petang.. best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan busyra..macam mak kita dulu² lah suka minum kopi

      Delete
  2. fuhh lempang cicah asam pedas pari , sedap tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap...asam pedas apa pun,kalau cecah dengan kari memang sedap

      Delete
  3. sedapnya lempeng pekena dengan Kopi O tu kak

    ReplyDelete
  4. Sedapnya lempeng...giler lama xmkn tu. Lagi2 best Kalo mak yg Buat hehe.

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. maknanya kena buatlah ni untuk makan pagi or petang

      Delete
  6. Replies
    1. haah..sedap kan sekali sekala makan lempeng

      Delete



Follow Us @aida_yusof81