Tuesday, October 03, 2017

# aktiviti # legoland

Kesinambungan di Theme Park - 5th Brick-Versary Legoland

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Ada pulak kan kesinambungan cerita.Yelah,masa tu rasa karangan dah panjang lebar pulak.Kang kalau aku buat entry panjang berjela,korang tak baca pulak...hahaha...



http://www.kisahsidairy.com/2017/09/lebih-keriangan-di-theme-park-sempena.html
http://www.kisahsidairy.com/2017/09/tawaran-istimewa-5th-brick-versary.html
http://www.kisahsidairy.com/2017/09/5th-brick-versary-legoland-aktiviti.html




Kalau korang dah terlepas entry aku pasal aktiviti aku di Legoland..jangan risau sebab aku ada letak link di bawah ni untuk korang terjah..Tu pun kalau korang rajinlah kan,
Oklah,lepas kami naik keretapi yang membawa kami di persekitaran Legoland tu,adik dan anak saudara aku ni tak sabar nak naik roller coster.Semangat betul diorang kan.Tapi takdelah aku naik roller coster tu,mau tercabut jantung aku ni kang.Sudahnya aku just jaga anak-anak je.
Sebelum kami ke The Dragon iaitu tempat untuk menaiki Roller Coster,kami ke Observation Tower.Ni macam  yang korang naik kat Melaka tu lah.Bila naik ni,korang akan nampak seluruh Legoland ..Seronok.yang bawak anak-anak kecil tu boleh la naik ni.




Observation Tower
LEGO STUDIO LEGOLAND


Selepas pada tu,kami ke LEGO STUDIO untuk layan 4D Movies..Memang seronok tau..Kalau bawak anak-anak tu, memang wajib korang bawak mereka ke sini.Mesti diorang suka.
Alah Movie 4D ni tak lama, satu jam je.4D Movies ni akan di tayangkan mengikut jadual tau..Korang boleh refer kat Timetable 



Tapi sayangnya kami dah terlepas show brick-dance petang tu.Sebenarnya banyak lagi tempat yang belum aku terjah..Memang tak sempat nak habiskan dalam satu hari tau.Insyallah..Nanti repeat lagi ke sana.Kali ni nak jelajah semua tempat yang ada dalam Theme Park tu.



kakak sempat berselfie kat luar


Bila dah last tu,dapatlah jugak berjumpa dengan blogger lain.Bila dah bawa anak macam nilah,tak boleh nak dalam kumpulan.Ada yang anak tak suka nak masuk ke sini sana.So layankan mereka sebab datang sini pun memang nak gembirkan mereka.



Kami di pintu masuk Star Wars..

Banyak yang boleh dilihat dalam ni,emmm..mak-mak mana tau ape benda ni...hahahah


sempatlah selfie sorang dengan membawa beg yang banyak tu



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

5 comments:

  1. Saya tak pernah pergi lagi sis.. entah bila nak pergi... seronoknya sesekali pergi tempat macam ni... boleh release stress ni...

    ReplyDelete
  2. lamanya Qekr atak ke Legoland, last tahun 2013, Movie 3D tu antara yg Adam suka sangat tu ;)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum eda...bestnya jenjalan ke sini kn...byk xtvt yg boleh dilakukan utk anak2...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  4. Setiap kali bawa anak sini, mak balik memang pengsan terus.

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81