Thursday, October 19, 2017

# parenting blogger # Parenting moments

Pertandingan Mewarna di Aeon Jusco Permas

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Sedang kitorang duduk-duduk menantikan babah siap solat,ada girl kat situ panggil anak-anak umi untuk mewarna...


hah.sebelum tu korang rujuk entry SINI dulu..tetiba je kan sedang menanti...dot..dot...
Kah..kah..Actually kakak and adik masih lagi tak pandai mewarna..Entah apa yang diorang warna pun umi tak tahu.Tapi oklah..ada jugak aktiviti untuk dedahkan diorang pada pertandingan mewarna ni.Tak menang pun..Kalau menang bangga tau umi.Umur 2 dan 3 tahun dah pandai mewarna..menang pulak tu..hahaha..


Bila kami duduk-duduk bersantai kat situ,girl tu panggil anak-anak umi.So,diorang excitedlah duduk dekat kerusi tu.Aktiviti ni pun baru nak bermula,so adik dengan kakaklah orang pertama yang join.Entry untuk hari ni memang full story aktiviti kakak dengan adik tau.Mohon jangan jemu.
Kakak dan adik yang excited mewarna
Hasil lukisan adik
Hasil lukisan kakak

Hampir siap

Antara kanak-kanak yang join pertandingan mewarna

Dua anak chinese ni yang aku tengok paling cantik melukis..yang lain memang kelaut...haha

Sempat aku minta izin untuk snap gambar adik yang cantik hasil mewarnanya ni

Bagusnya kan bila ada aktiviti mewarna macam ni pada hari-hari cuti dan perayaan.At least,ada juga kan aktiviti berfaedah yang kanak-kanak ni boleh lakukan.Harap Mana-mana Aeon Jusco perbanyakkan lagi aktiviti.

Bila dah nampak kakak dan adik mewarna sampai ke baju,umi mintak adik dan kakak stop mewarna.Tak larat umi nak tengok baju yang diconteng.Suruh warna lain,lain pulak yang diwarnakan.Itu pun drama lagi tau bila umi suruh stop mewarna.Sampai request nak bawa balik..hadoiii..menangislah babah kalau dinding kena conteng.




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

12 comments:

  1. Assalamualaikum eda...mmg seronok tengok anak-anak mewarna kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama,haah...seronok..umi dia nak tolong warna pun tak kasi

      Delete
  2. wow... bakat terpendam tu, kalau diasuh ada potensi... kekadang kita yg x mo benarkan anak melukis kat rumah kerana itu inix tapi bila dapat pluang macam ni, baru anak2 tu rasa 'dunia ni ana yang punya' uwaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...tulah...kalau kat rumah seriau pulak takut dinding jadi mangsa...hehe

      Delete
  3. Salam singgah sini sis...cantiknya hasil lukisan akak dan adik...

    Keputusan first giveaway MD akan live di FB ya sis..

    http://mardiahdiana.blogspot.my/2017/10/first-giveaway-dah-tamat.html

    ReplyDelete
  4. tak pandai mewarna pun takpe, janji dorang happy ada aktiviti macam ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fiza,saja nak happy kan diorang..

      Delete



Follow Us @aida_yusof81