Monday, October 02, 2017

# Resepi

Resepi Dragon Fruit Smoothie with Innershine Prune Essence

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Projek hari minggu yang pendek dengan Dak Naura semalam.Actually macam tak sempat je nak buat,tapi bila dah lama idamkan,dan pulak,contest semakin nak tamat,so siapkan jugak task untuk contest tu..



Doakan Umi Naura menang ye.Apa resepi yang umi Naura berikan kepada contest ni? Resepi ni simple tetapi mempunyai sesuatu yang boleh memberikan kita  sesuatu yang berkhasiat dan sihat.
hari tu Motherhood.my mengadakan contest dan untuk kali ini,Pihak Brand's memberikan pilihan untuk ibu-ibu memilih 2 produk mereka iaitu Brand's Essence of chicken dan Innershine Fruit Essence.So ibu-ibu kena cipta resepi dari salah satu produk yang diberikan.



Selain dari minum macam tu je,kita boleh je masukkan ke dalam resepi bagi memudahkan dan menambahkan lagi kelazatan dan kesihatan dalam minuman smoothie kita nie
So jom challenge diri sendiri untuk mencipta resepi ni.Untuk resepi ini aku memilih BRAND'S Innershine Prune Essence untuk dijadikan bahan utama di dalam resepi ni..Nak tau resepi apa,meh kita scroll ke bawah ye.



RESEPI DRAGON FRUIT SMOOTHIE WITH INNERSHINE PRUNE ESSENCE

Bahan-Bahannya

1 Botol Innershine Prune Essence(42ml)
1/2  biji buah Dragon Fruit
1/2 cawah Fresh Milk
3 Sudu Plain Yougurt
3 sudu Madu
Ais kiub



Caranya
Campurkan kesemua bahan di dalam blender,dan  kisar sehingga Ais kiub tu menjadi halus
Selepas siap,Cincangkan lebihan buah Dragon dan masukkan ke dalam Smoothie tadi...
Siap...



Senang dan mudah..lagi satu cepat je nak siapkan Smoothie ni tau..Anak-anak pun suka minum.
Harap terpilih untuk menjadi Juara dalam contest ni.Sebab apa tau,Hadiah yang disediakan sangatlah menarik.Jom kita tengok,apa hadiah yang ditawarkan kepada pemenang





1 x 1st Prize = Hamper  Produk BRAND'S   bernilai Rm250
1 x 2nd Prize = Hamper  Produk BRAND'S   bernilai Rm150
1 x 3rd Prize = Hamper  Produk BRAND'S   bernilai Rm100
5 x Consolation Prize = Hamper  Produk BRAND'S   bernilai Rm50 setiap 5 pemenang
Contest ini adalah anjuran Motherhood . Harapnya kali ni berpeluang untuk menjadi juara





#brandsmom  #motherhoodcommy





Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

13 comments:

  1. akakkk. kenapa sedap sngt ni.. nk try lah nnti buat smoothie mcm ni. nmpak sedap pulak buah naga tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. Alaaaa....sedapnya...pertandingan ni open kat public ke...best la smoothie tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pertandingan ni rasa open to public rasanya SA

      Delete
  3. nampak sedap tu kak..penuh khasiat pula tu
    JanjiKita

    ReplyDelete
  4. wah!!sedap nampak..kite nie ntah bila nak buat...btw good luck!

    ReplyDelete
  5. Segar mata kalau dpt minum tgh tgh hari tu Eda

    ReplyDelete
  6. nampak sedap sangat kak smoothie tu.. lagi2 dragon fruit kan.. rasa sejuk jerr tekak...

    ReplyDelete
  7. Wahh nmpk sedap...yg penting sihat ecewahh..gudluck kak!

    ReplyDelete
  8. Peh. Bersinar-sinar la kakak kita lepas ni.

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81