Monday, November 27, 2017

# aktiviti # parenting blogger

Aktiviti sabtuday di Giant Plentong

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Throwback aktiviti hujung minggu.Hari sabtu hari tu,adik datang..So,memang plan sabtu tu pun nak beli barang keperluan dapur dan Naura.So kami decide ke Giant Plentong.Sebab sambil shopping,sambil bawak anak-anak bermain.

Sebelum masuk ke bahagian barang keperluan,kenalah isi perut dan kasi chances kat budak-budak untuk bermain.Lepas bermain playground kat food court,umi naikkan diorang keretapi kat dalam Giant tu.ALah..takat pusing-pusing situ je.Naik keretapi ni charge RM5.. Boleh la kan..Janji anak-anak happy.

Umi tak naik,sebab malas nak naiklah..hehehe..Suruh anak-anak ngan adik je naik keretapi,Insyallah nanti umi bawak naik keretapi betul ye.

Kakak dan moksu
Moksu dan Umi

Melor,Naura dan Kakak Fiyah.

Ni dah berangan nak tido dalam troli..Nampaknya umi kena bawak dua troli lah nak shopping

Umi,mama Eton dan Adik Naura.Adik Melor pulak tersepit kat situ


Naklah umi jugak bergambar kan walau tak dapat nak naik.hahaha...Plannya nak ke Bookstore,tapi memandangkan Adik Melor dah mengamuk sebab kengantukkan,So terpaksalah balik selepas shopping barang dapur

Biasalah bila bawa anak-anak ni,aku tak suka sangat nak shopping barang dapur.Kalau nak bawa mereka jalan-jalan,kena fokus untuk tu je.Tak boleh fokus nak beli benda lain.Kang bila umi jadi singa,hah...naya je kan.





Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

3 comments:

  1. assalamualaikum eda...memang seronok yer dpt naik keretapi tu...masa bersama keluarga kn..
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  2. best sngt kan kalau dpt keluar dgn family.. seronok..

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81