Monday, November 13, 2017

# healthy # tentang product

Botanic Health Citrus Dan Relief Essential Oil Produk terbaik dari Lynnity

Assalamualaikum
Botanic Health Citrus  Dan Relief Essential Oil Produk terbaik dari Lynnity| Siapa tak nak jaga kesihatan kan,semua orang nak jaga kesihatan.Bukan sahaja dari segi membuat senaman semua tu,malah merangkumi pemakanan yang kita ambil seharian tu juga harus dititikberatkan.
Bila usia dah makin meningkat ni,risau dengan kedatangan pelbagai jenis penyakit sekarang ni.Sebab tu,kena ubah cara pemakanan kita. Kena ambil makanan  yang berkhasiat dan sihat.
Baru-baru ini aku ada mengambil Lynnity Botanic Health Citrus .Produk ni dah lama di pasaran.cuma yelah,jarang orang nak ambil kira tentang pemakanan yang memberikan kesihatan ni.Bila aku ambil Botonic Health Citrus ni dari Lynnity,alhamdulillah..senang benau nak ke bilik air.sangat lancar je pembuangan saki baki makanan yang tinggal dalam perut.Kalau dulu,memang payahlah kan nak membuang dengan baik.Nak kena tunggu dalam bilik air berjam-jam lamanya.Huh..itu salah satu masalah badan tak berapa nak sihat..Betul tak
1st impression masa ambil sesachet Lynnity Botanic Health Citrus  ni,memang rasa tak sedap sangat.Serius tak sedap weh..Tapi habiskan juga demi menjaga kesihatan ni.Lama kelamaan consumed  ni,badan akan rasa ringan sebab apa,sebab segala jenis makanan yang kita tinggalkan dalam usus,dah dilancar dengan baik.Memang banyak kebaikkan yang ada dalam Botonical Health ni tau

KEBAIKKAN PEGAMBILAN BOTONICAL HEALTH LYNNITY

  • Membantu mengurangkan berat badan.
  • Membuang sisa toksin yang berlebihan dalam badan.
  • Meningkatkan Metabolisma tubuh badan,
  • Membantu menstabilkan hormon
  • Mengandungi pelbagai jenis vitamin dan mineral 
Ia juga adalah minuman fiber yang boleh membantu kita untuk pelawasan tau.Sebab kalau korang tengok bahan-bahan yang terkandung di dalamnya memang baik untuk pencernaan.Ia juga baik untuk mereka yang mengurangkan kadar kolestrol dalam badan.Di dalam pek ini terdapat Amino Acid ,Vitamin dan Minerals yang banyak untuk mengukuhkan lagi kesihatan badan kita .Memang aku suggest ambil Lynnity Botanic Health Citrus  ni.



Selain dari tu,Lynnity Botanic Health Citrus  ni membantu kita untuk menyokong kesihatan tulang,mengawal kolestrol dan juga Kordiovaskular.

BAHAN YANG TERKANDUNG DI DALAM LYNNITY BOTANIC HEALTH CITRUS

Delima,manggis,alga,Orthosiphon(misai kucing)Lithothamnion,rumpai laut,halia,asid askorbik,bran oat,benih chia,I-arginine dan taurina.

Lynnity Botanic Health Citrus ni berharga Rm 138 ,terdapat  15 sachet  dan setiap sachet mengandungi 20gm.

Cara Pengambilan Botonical Health

Aku ambil satu sachet pagi sebelum makan dan untuk makan malam.Sebab malam aku jarang makan nasi.Satu sachet pagi tu,aku ambil selalunya bila aku tak sempat nak sarapan.So bila ambil ni,takdelah perut rasa kosong sangat.




Itu aku baru cerita pasal Botonical Health drink dari Lynnity,belum lagi produk lain keluaran Lynnity ni tau.Tapi dah sekali arung bercerita pasal Produk Lynnity ni kan,apa kata aku kenalkan lagi satu produk yang aku.

Lynnity Relief(Pure Therapeutic-Grade Essential Oil) memang sangat bagus bukan sahaja untuk aku,malah untuk kanak-kanak dan bayi juga tau.Ini kerana Lynnity  Relief ini tidak mengandungi sebarang bentuk bahan yang boleh memudaratkan kanak-kanak dan bayi.Ia adalah 100 %   Pure Therapeutic-grade Essential oil.Kalau ada anak korang yang batuk dan selsema ,just sapukan sedikit kat dada dan lesetkan sedikit di hidung supaya takdelah nose blockage.



Sekarang ni Lynnity Relief(Pure Therapeutic-Grade Essential Oil)  memang akan sentiasa ada di dalam beg sebab ianya sangat mudah untuk di bawa kemana-mana.Kalau rasa stress ke,sakit kepala ke,terus aku ambil dan loretkan di bahagian kepala leher dan hidu haruman minyak ni...




Lynnity Relief Oil ini sangat membantu aku apabila diperlukan.Ia sangat sesuai untuk melegakan sakit kepala ,stress dan sebagainya.Ia membantu kita dalam meregangkan otot apabila kita dalam kepenatan.

Lynnity Relief(Pure Therapeutic-Grade Essential Oil) diperbuat daripada bahan semulajadi antaranya Mentha Piperita(Peppermint)oil,Abies balsamea(Balsam Canada) needle Oil,Eugina Caryphylluss(Clove)bud Oil,Cocos nucifera(coconut) oil,Lavender flower,Hawaiian sandalwood,SunFlower,Eucalyptus Leaf,Clary Sage Flower,Roman Chamomile Flower,Cedarwood Wood,Ylang Ylang Flower dan Geranium Plant.

Untuk keterangan lanjut korang boleh try usha website mereka seperti di bawah ni ye



Facebook : Lynnity
Website :  Lynnity
Instagram LynnityHealth



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

10 comments:

  1. berkenan pulak sy dgn myk ni... sbb kalu krg tidur mulaa stress n penat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah...patut cuba minyak ni..mana tau berhasil

      Delete
  2. Memang menarik ni! Sy cam berkenaan la nak2 anak buah kat rumah ni asyik batuk dan selesema je

    ReplyDelete
  3. Sesuai untuk mak ni. Tp kena minum air banyak lah sebab mak preggy monster. Boleh dehydrate sebab dalam nya ada misai kucing juga kan.

    ReplyDelete
  4. Bahan-bahan dihasilkan dari bahan organik. Sudah tentu bebas kimia. Ohsem.

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81