Wednesday, November 08, 2017

# parenting blogger # Produk

Breast Pump & Bottle Cleanser Pencuci Serbaguna Si manja

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Dah jadi mak-mak ni kan,ada je benda yang kita kena alert.Bukan sahaja dari segi makanan,malah dari segi bahan-bahan pencuci untuk mencuci baju mereka dan barangan seperti botol susu dan juga hal yang lain-lain.


Cerita pasal botol susu atau pencuci breast pump part ni,selalunya aku hanya rendamkan air panas sahaja.Pernah aku cuci botol susu guna pencuci pinggan,memang berbau,sampai dah basuh bersih-bersih pun masih berbau lagi.Lepas tu aku cuba beli pencuci botol susu ni jenama yang ada di pasaran,pun sama.Lagi satu aku tak pasti samada ianya sesuai atau tidak.
Hah..mulalah umi ko ni panasaran kan bila nak mencari produk apa yang bagus untuk menjaga botol susu supaya ianya kekal bersih selepas basuh,tiada bahan kimia dan juga bauan.
Eh..eh..bukan sahaja untuk penjagaan botol susu,malah alat mainan dan juga makanan yang disediakan untuk mereka.



Aku dah jumpa pun produk yang di jual di pasaran tempatan yang diperbuat tanpa sebarang bahan kimia.Untuk entry kali ni aku nak share lah kan satu produk sebaguna yang boleh kita gunakan untuk menjaga dan memelihara anak kita dari bahan-bahan terlarang tu.
Produk Chomel iaitu Breast Pump & Bottle Cleanser ini adalah bahan pencuci yang berasaskan tumbuhan yang sangat berkesan untuk menanggalkan lemak susu dan kotoran dengan mudah dan cepat.
Breast Pump & Bottle Cleanser  adalah serbaguna yang boleh mencuci :-
  • Breast pump
  • Botol Susu
  • Puting susu
  • Mainan kanak-kanak
  • Sayur
  • Buah

Cara menggunakannya Breast Pump & Bottle Cleanser

 pam kan Breast pump & bottle Cleanser pada span atau pencuci botol dan cuci botol atau mainana anak dan bilas dengan air sehingga bersih
Cairkan 1 pam Breast pump & Bottle Cleanser  di dalam 5 liter air .Rendam buah atau sayuran ke dalamnya dan biarkan selama 15 minit.Kemudian bersihkan dengan air sehingga bersih.

Bahan-Bahan yang terkandung di dalam Breast Pump & Bottle Clenaser ini.

Aqua,Decyl Glucoside,Cocomidopropyl Betaine,Glycerin,Cecropin,Sodium Polyacrylate,Sodium Bicarbonate.


Bahan-bahan yang terkandung di dalam Chomel Breast Pump & Bottle Cleanser

Aqua,Decyl Glucoside,Cpcpmidopropyl Beaine,Glycerin,Cecropin,Sodium Polyacrylate,Sodium Bicarbonate.
Untuk korang yang ingin mendapatkan produk Chomel ini boleh layari website di bawah ini dan juga korang boleh dapatkan di Lazada Malaysia 
Website : www.chomelbaby.com
Email : support@chomelbaby.com
Instagram : Chomel_baby
Facebook : Chomelbaby


Alamat: 
ESONA Nature Sdn Bhd
48 Jalan 1, Taman Industri,
Pandaan Indah,
55100 Kuala Lumpur





Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

25 comments:

  1. info berguna ni bagi mak mak baru mcm saya.. hihi.. tq2.. singgah rabu sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap berguna untuk mak² di luar sana kan

      Delete
  2. Tq utk tips. Sgt berguna utk sy yg mnggu hari nk bersalin ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah...boleh la survey kat lazada pun ada jual ni

      Delete
  3. Boleh risik-risik kat lazada juga ni, persiapan untuk sambut baby next year

    ReplyDelete
  4. menarik ni boleh masuk list bila anak nanti

    ReplyDelete
  5. tak pernah lagi pakai brand ni..lepas ni boleh lah cuba...

    Jemput baca artikel terbaru saya Tips Kurangkan Gatal Kulit Psoriasis

    ReplyDelete
  6. banyaknya kegunaan produk ni, siap boleh basuh sayur lagi. baguslah dengan ekonomi sekarang ni memang perlukan produk mana ni haha nanti nak usha lah kat lazada

    ReplyDelete
  7. Comelnya nama, Produk Chomel, botol pon comel :D

    ReplyDelete
  8. bagus sangat fungsi ni, yang penting selamat kan :)

    ReplyDelete
  9. Nice info

    First time singgah sini. Salam kenal

    ReplyDelete
  10. Wahh, ada jugaye. Macam best je. First time dengar.

    ReplyDelete
  11. Zaman dulu kadang2 sampai berkeladak botol susu. Puaslah nak memberus bagi bersih. Produk yang baik. Boleh guna untuk basuh buah dan sayuran dan tanggalkan lemak pada botol dengan berkesan. Ibu2 mesti dapatkan ni lah ye.

    ReplyDelete
  12. Info yg berguna untuk ibu-ibu muda, boleh lah diorg dapatkan produk ni utk kebersihan botol susu dan breast pum

    ReplyDelete
  13. Kinah pun dah cuba..memang bagus produk ni. Memudahkan ibu-ibu. Apa yang bestnya serbaguna pulak tu. Memang tak rugi la memilikinya

    ReplyDelete
  14. Kita masih setia dengan pencuci yang sama... Alamak, botol tak basuh lagi....

    ReplyDelete
  15. wahh terima kasih share info. First time dengan brand ni. Nama dia pun dah comei

    ReplyDelete
  16. Mudahan ibu bapa yang lain akan mendapat manfaat daripada info-sharing ini. Yang penting, anak-anak sihat dan boleh digunakan tanpa was-was kan

    ReplyDelete
  17. Produk penjagaan barangan bayi pun penting sebab nak jaga kebersihan dan keselesaan.

    ReplyDelete
  18. Ala comelnya yang tengah minum susu tu siap pegang lagi botol pencuci tu suka sangat dia. Boleh lah beli untuk anak buah yang tengah membesar 2 orang tu.

    ReplyDelete
  19. CHOMEL! Hehehe. Memang elok guna pencuci khas sebab ia untuk botol susu dan buah-buahan, sayuran. Berbeza dengan pencuci kotoran lain. Ia untuk pingga dan periuk belanga. Hehehe

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum eda...kalau ada nak kecik mesti kena ada ini utk cuci botolkan...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81