Friday, November 10, 2017

# Lazada contest

LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST 2017

Assalamualaikum
Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017 sudah bermula.Hah..masa nilah kena rebut peluang untuk menjadi salah seorang yang layak untuk memenangi hadiah yang ditawarkan.
LAZADA ONLINE REVOLUTION  BLOGGER CONTEST 2017


Hadiah untuk pemenang Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017


Penyertaan yang kurang dari 200 peserta (RM3150 dengan 25 Pemenang)
1st prize: 1 x RM300
2nd Prize: 9 x RM150
3rd Prize: 15 x RM100
Penyertaan lebih dari 200 peserta (RM6,150 dengan 50 pemenang)
1st prize: 1 x RM500
2nd Prize: 15 x RM150
3rd Prize: 34 x RM100

Penyertaan lebih dari 350 peserta (RM10,400 dengan 80 pemenang)
1st prize: 1 x RM750
2nd Prize: 35 x RM150
3rd Prize: 44 x RM100
Penyertaan lebih dari 500 peserta,(RM14,500 dengan 111 pemenang)
1st prize: 1 x RM1,000
2nd Prize: 50 x RM150
3rd Prize: 60 x RM100
So,korang jomlah join beramai-ramai..Pakat share dengan rakan-rakan untuk join contest ni.Sebab lebih banyak penyertaan,lebih banyak pemenang.

Contest ini bermula dari 1 November 2017 sehingga 14 Disember 2017

So jomlah kita teruskan contest ni dengan menjawab pertanyaan dari Lazada ni
A. Do you remember  the first product that you ever purchased online? What was it and how your experience?


-Actually Lazada Online merupakan Online shopping pertama yang aku pernah buat pembelian.Masa tu, memang nervous lah kan macam mana cara nak chekout,barang sampai ke tidak,eh..macam-macamlah aku rasa.Yelah..takut kena tipu ke ape kan.
So seingat akulah kan,barang yang pertama yang aku beli dengan Lazada Malaysia ni adalah Perfume Davidoff Cool Water Eau De Toilette Spray 30ml.
Perfume ni adalah antara perfume kegemaran aku,selalunya kalau nak beli perfume ni aku akan ke butik Perfume di Angsana,Johor Bahru.Tapi bila dah ada Online shopping yang menjual dengan harga yang murah dan berbaloi,why not aku membeli kan.

Pembelian pertama aku bersama Lazada Online Malaysia
Masa menunggu barang tu sampai ke tangan,memang takutlah jugakkan.Yelah 1st time beli barang secara online.macam-macam perasaan ada.Tapi tak lama pun menunggu.Dalam 2 minggu gitulah sebab produk ni dari Oversea.Kalau produk dari Oversea kita kena tunggu dalam masa 2 minggu.Sebab tu kena perhatikan betul-betul estimated date untuk dapat barang ni.




B. Which type of products would you prefer buying online?
Secara jujurnya aku dah banyak kali beli barangan keperluan anak-anak disini.Paling aku adalah membeli pampers,susu dan susu botol.Murah dan berbaloi tau beli kat sini.Nak² time Lazada sedang buat promotion.Baru minggu lepas aku beli lagi 4 Pack Drypers Classic berharga RM99.00.Rasa dah murah dan berbaloi dah tu.






C. What to you love about online shopping?
Kalau cerita bab online shopping ni,aku suka sebab aku adalah salah seorang yang suka sangat shopping online.Bagi aku lah kan,shopping secara online ni,mudah cepat dan berbaloi.Kita tak payah nak ke kedai untuk membeli barang.Tak perlu banyak habiskan masa untuk keluar mencari barang dan tak perlu nak masuk banyak kedai untuk buat perbandingan harga.Kalau dekat Online shopping,dengan hanya satu click,kita dah boleh buat semua tu.Di online shopping juga kita boleh memilih barang,tak perlu banyak masa untuk keluar dan juga mudah untuk membuat perbandingan harga dan juga supplier.Hah..Lagi satu super jimat bila ada sales macam Lazada Onlie Revolution yang akan bermula dari 11.11.2017 sehingga 12.12.2017 kerana pelbagai product akan dijual dengan harga yang cukup berbaloi




D.Which Products did you buy or are you planning to buy on Lazada during the Online Revolution Sales?
Yes...Bila sebut pasal nak shopping ni,aku dah siap-siap masukkan ke dalam Wishlist apa yang akan aku beli semasa Online Revolution Sales ni..So, jom pakat tengok apa yang ada dalam wishlist aku ye.




2Tier Shampoo Rack
Disebabkan sekarang ni sedang nak meperbaiki keadaan bilik air dalam bilik tu,nak menaikkan mood ceria bila masuk bilik air,mungkin 2 Tier Shampoo rack ni membantu untuk mengemaskan barang-barang peribadi seperti shampoo,sabun dan macam-macam lagi di tempat yang dikhaskan





KHIND ARF22 AIR FRYER
Ini adalah antara produk yang dah lama aku aim tau.Memang dah lama berkenan.Bila tengok review nya pun rasa nak membeli tu membuak-buak pulak.Air fryer ni sangat berguna untuk mereka yang utamakan kesihatan.So  korang google tau apa kelebihan Air Fryer ni







Nylon Women Shoulder Backpack
Backpack ni aku beli sebab senang aku nak bawak pi travel or bawak barangan Naura di dalamnya.Sebab kalau bawa sling bag,kadang-kadang Dak Naura ni dia nak mendokong,Jadi susahlah kan nak dokong dia.Bukan takde backpack yang lain,cuma bag ni aku suka dia kalis air.Hah bagus kan.






So,bloggers di luar sana,masih sempat tau untuk Join contest ni.Dan kepada readers.Hari ini sudah bermula Lazada Online Revolution.So korang dah boleh checkout Wishlist yang dah lama korang peram tu.
                        
                       

                      
Berpeluang untuk memenangi voucher menarik dari Lazada..Klik Banner ye

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

15 comments:



Follow Us @aida_yusof81