Wednesday, November 22, 2017

# Menu of the day

MENU DINNER 22112017

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Jomlah selit sikit menu apa yang umi masak malam semalam.Actually menu utama untuk malam semalam tu,memang umi tak pernah buat tau.Ini masakkan orang jawa eh...yeke jawa..hahaha... ye lah kot..
Oklah,tetiba otak umi ni memberikan idea untuk buat Ayam masak ungkep.Memandangkan segala bahan yang diperlukan untuk buat ungkep ni ada di dapur,So umi proceed dengan menu tu.
Wallah...kira menjadi jugaklah kan Ayam Ungkep ni.Senang je rupanya resepi  Ayam Ungkep simple ni.Next time boleh la buat lagi kan kalau tetiba idea dah tak de.Tapi kalau nak ikutkan banyak sebenarnya umi derhaka dengan resepi yang ada di resepi betulnya.Memandangkan Halia takde,maka tak kuasalah umi nak keluar membeli Halia.So,dah rasa bersalah sebab derhaka terhadap Ayam ungkep ni walaupun kesedapan tuluar biasa...hahaha
ayam ungkep
 Ayam Masak Ungkep versi umi Naura
Sayur Kacang + Kobis
Telur Mayonis..
Nak tau kenapa telur jadi macam ni..Ni hah..Ada makhluk yang tetiba bukak tudung saji umi dalam diam masa umi pi mandi..
Hah ni hah..tetiba Dak Naura ni suka dengan telur tu.Bila nak makan dengan nasi taknak..Habis dicekutnya macam tu.
Sekejap-sekejap dia naik kat kerusi tu bukak tudung saji.,.

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

7 comments:



Follow Us @aida_yusof81