Monorail ThemePark & Studios Melaka - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Wednesday, December 27, 2017

Monorail ThemePark & Studios Melaka

Assalamualaikum
Hai korang😊Ye..aku dah kat JB dah ni.Semalam pagi aku dah bertolak ke Pasir Gudang.So nak cerita sikitlah kemana aku pergi sepanjang ke Melaka.
Hari Ahad tu,dari pagi  kami keluar sampai ke petang.Kami ke The Shore Melaka,katanya tempat baru,ada Aquaria dan sebagainya.Dalam tu semuanya berbayar.Just main kat luar tulah,main machine singgit tu hah..Lepas tu main kereta langgar tu..

Lepas dah puas ronda-ronda kat situ kami ke Monarail Themepark & studio.Kat situ bolehlah bawa anak-anak naik monarail tu.Kakak kata nak naik keretapi..emmm,sama jugaklah tu kan.Nak naik ni kena tunggu lama jugaklah,hampir sejam.Masa aku ingat Monarail ni bukak,ada satu je gerabak dia,sekarang ni dah tiga.Jadi ramai sikitlah boleh naik
Sepanjang Disember,promosi tau RM10 sahaja sesiapa yang menaiki Monarail ni.

Aku cadangkan korang naik waktu malam.Nampak pemandangan yang cantik dan lampu warna-warni disekitar kawasan Bandar Hilir.Monarail dibuka dari pukul 10.00 pagi hingga 12.00 malam.

Tapi masa aku naik hari tu waktu siang.So nampak pemandangan bangunan yang belum siap.

Nampak tak Monarail yang panjang tu..Hah..tunggu giliran kami.

Adik tak berapa minat naik keretapi ni.Muka boring je naik ni.kakak pulak,mula-mula je excited,lepas tu boring.
Kakak and ucu.Budak terlebih mulut..penat nak jawab segala soalan dia.



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

10 comments:

  1. Akhirnya siap juga. Lama juga terbengkalai. Masa ana ke melaka bln 5 lepas dah nampak monorail ni beroperasi. Tp slow sgt dia jalan kan?

    ReplyDelete
  2. Bestnya.. mama tak pernah merasa lagi naik monorail

    ReplyDelete
  3. eh ada ye.. tak tahu pun ada monorail kat situ.. bolh pergi klu free2

    ReplyDelete
  4. Bestnya tempat ni.. ada masa nak juga pergilah.. thanks sgharing Aida :)

    ReplyDelete
  5. lama sangat tak ke Melaka.. one day boleh plan trip kesana la. macam2 da benda baru ada =)

    ReplyDelete
  6. satu pngalaman menarik.. busyra tak pernah naik monorail lg

    ReplyDelete



Post Top Ad