Friday, December 01, 2017

# maulidur rasul

Salam Maulidur Rasul 2017/1439H

Assalamualaikum
Hai korang..Selamat menyambut Maulidur Rasul 2017/1439H.Ramai ke yang bercuti hari ni.Seronoknya kan.Sambil-sambil bercuti tu,bolehlah sesambil selawat ke atas Nabi Muhammad SAW.

Sesungguhnya Orang yang paling dekat DenganKu pada hari Kiamat, Adalah orang yang paling banyak berselawat kepadaku 

Kepada yang bekerja tu,harap bertabahlah ye.hehehe..Mohla kita teruskan pekerjaan hari ni.Yang penting hari ni hari last kerja



Bila teringat zaman-zaman sekolah,Kalau Maulud Nabi ni,paling syok berarak dari sekolah ke Masjid.Lepas tu dapat makan satu dulang dengan kawan-kawan kat masjid.Menu mestilah nasi minyak or nasi beriani..Kalau tak silap aku lah kan.Makan berdulang ni memang best tau.Dah jarang sekarang ni orang buat,adapun makan dalam bekas polisterin sebab dah tak ramai yang suka nak mencuci dulang .Tapi kalau makan tu ramai lah.


So apapun..sentiasa jaga adab dan percakapan kita supaya orang tak salah anggap,pandang serong kat kita.Sentiasa ada azam untuk menjadi insan yang terbaik..





Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

1 comment:

  1. ha'ah betul tu! Habis je berarak semua berlumba kutip makanan. Lagi best kalau menang apa2 kategori. Meriah betul masa tu

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81