2018 - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Tuesday, May 15, 2018

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar Johor Bahru

Tuesday, May 15, 2018 5
Assalamualaikum
Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru | Hai korang...Ramadhan 1439H akan datang tak lama lagi.Maknanya tinggal lagi sebulan je kita akan menyambut puasa.So,korang mesti akan dan sedang mencari tempat makan yang menarik untuk berbuka puasa di sekitar Johor Bahru ni kan.
Kebanyakkan Restoran,Cafe dan Hotel menyediakan hidangan menarik sempena bulan puasa dengan harga yang berpatutan.Yang mana korang boleh pilih untuk berbuka puasa samada di Hotel,Cafe dan restoran.Mereka juga menyediakan set menu untuk berbuka puasa dengan harga berpatutan sangat.So untuk entry ni aku akan update dari masa ke semasa untuk rujukan korang.
Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru
Di bawah ini,aku senaraikan buffet ramadhan 2018 disekitar Johor Bahru.Disamping itu,korang boleh juga lihat Pakej buffet ramadhan 2018 mengikut citarasa korang.


Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan  2018 Double Tree By Hilton Johor Bahru


MARCHE @ MAKAN KITCHEN
Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet
17th May – 14th June 2018
6:30pm - 10:00pm
RM168 nett/adult
RM84 nett/child

FEAST @11th ASIAN STYLE BUFFET
21st May – 7th June 2018
6:30pm - 10:00pm
Level 11
RM138 nett/adult
RM69 nett/adult

Untuk tempahan call : 07-268 6868

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan  2018 Seven Oaks


RM45/ADULT
RM28/ CHILD
 20 % discount for Early Bird
Link FB : SevenOaks

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan  2018 The Puteri Pan Pacific 

17 May – 14 June 2018

6.30 pm – 10.30pm

Adult – RM98
Child (6 -12 years) – RM55

EARLY BIRD

15% off from 15 April to 5 May 2018
10% off from 6 May to 15 May 2018

Jika korang berbuka puasa di The Puteri Pan Pacific,korang layak untuk Lucky draw pada 30 June 2018.Korang akan memenangi Return Ticket ke Bangkok,Australia,Surabaya dan banyak lagi hadiah menarik.So jangan lepaskan peluang ye

For reservation, please contact:
07-219 9999 ext: 9399
Email: sales@puteripacific.com
Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2018 M-Suite Hotel Johor Bahru


Date From 17 May - 14 June 2018
RM98/Adult
RM58/Child

EARLY BIRD
Purchase Voucher until 10 May 2018
RM88/Adult
RM48/Child

For Reservation 
07-221 1000

Senarai Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2018 Holiday Villa Johor Bahru

RM128/Adult
RM65/Child

EARLY BIRD
RM108/Adult
RM55/Child


Untuk Tempahan
Tel : 607-290 3388
Fax : 607- 290 3399
Email : hvcjbcc@holidayvillajb.com.my


Buffet Ramadhan 2018 Reinassance

Buffet Ramadhan 2018 Reinassance Hotel Johor Bahru

RM168/Adult
RM78/Child

Untuk Tempahan
 Call: 607- 381 3322

Buffet Ramadhan 2018 Amari Hotel Johor Bahru


RM128/Adult
RM64/Child

EARLY BIRD
RM102/Adult
RM51/Child

Terdapat juga Hari Raya Hi-Tea Buffet
Dari  15& 16 June 2018
RM78/Adult
RM39/Child

Hari Raya Aidilfitri Buffet Dinner
RM98/Adult
RM49/Child

Buffet Sahur
RM53/Adult
RM26.50/Child

Untuk Tempahan
Call : 607- 266 8888
Email : amaya.johorbahru@amari.com


Buffet Ramadhan 2018 grand Paragon Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2018 Grand Paragon Hotel Johor Bahru

RM118/Adult
RM55/Child

EARLY BIRD
RM98/Adult
RM50/Child

Untuk Tempahan
Call : 607-268 5255 / 5252 / 5329
Email : fnbcoor@grandparagonhotel.com.my



Buffet Ramadhan 2018 Le Grandeur Palm Resort

Buffet Ramadhan 2018 LE Grandeur Palm Resort Senai Johor

RM90/Adult
RM50/Child
RM70/Senior CItizen

Sahur 
RM50/Adult
RM30/Child

EARLY BIRD
Every 10 Diners
1 get to eat fo free(9+ 1)

Untuk Tempahan
Call: 607-599 600(ext:8607)
Email : fnbsec@palmresort.com


buffet ramadhan 2018

Buffet Ramadhan 2018 New York Hotel Johor Bahru

RM95/Adult
RM48/Child

EARLY BIRD

RM85/Adult
RM40/Child

Untuk Tempahan
Call: 607-331 1588
Fax : 607-331 8588
Email : nyhotel@newyorkhotel.com.my

Buffet Ramadhan 2018 sekitar  Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2018 Thistle Hotel Johor Bahru

RM138/Adult
RM49/Child

EARLY BIRD

RM98/Adult
RM49/Child

Untuk Tempahan
Tal: 607-222 9234




So,korang bolehlah pilih di mana korang akan berbuka puasa nanti..Selamat menyambut Ramadhan yang akan datang tidak lama lagi...

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Thursday, April 19, 2018

Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Thursday, April 19, 2018 11
Assalamualaikum
Cara buat Omellete dengan tiga bahan | Aku tau korang pandai buat omellete.Breakfast dengan Omellete sebab  sarapan paling mudah dan senang nak buat.Campak-campak je..kacau-kacau dan terus makan.Yang penting kenyang.Cara buat sarapan mudah ni aku rasa ramai je yang boleh buat kan..hahaha...Tapi mana tau bila korang terbaca entry aku ni,bagi idea nak sediakan sarapan mudah dan cepat kan..


Kalau tak sempat untuk buat sarapan lain,aku memang buat Omellete ni untuk husband.Itu pun dia cakap itu dah memadai..Ada je orang buat letak sayuran dalamnya.Tapi disebabkan aku ada tiga bahan ni je..So guna apa yang ada.


Cara buat Omellete dengan tiga bahan
Tiga bahan utama nak buat Omellete
  • Telur 2 biji
  • Susu Low fat Milk
  • Keju Cheesedale
Di dalam kuali,aku pecahkan telur dua biji tu,Masukkan sedikit susu dan juga keju.Kemudian gaul dan hancurkan macam kat bawah ni hah.Maka siap untuk dihidangkan..Nampak tak betapa senang nak sediakan Omellete ni...hahaha..Kalau korang ada lobak ke,sayur lain yang sesuai untuk dimasukkan ke dalam Omellete ni ok je...Janji sedap dan kenyang kan...


Cara buat Omellete dengan tiga bahan
Omelleteyang dah siap untuk dimasak.

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Wednesday, April 18, 2018

Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

Wednesday, April 18, 2018 10
Assalamualaikum

Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan | Aku diantara penggemar koleksi lipstick.Walau tak banyak,tapi aku suka nak kumpulkannya.Warna-warna yang aku pilih pun adalah warna-warna Nude yang aku rasa sesuai dengan tona kulit aku.Jenis aku,bila pakai lipstick,memang tak suka terlalu terang dan terlalu gelap..Just nice.Sebab tu bila ada Lipstick baru yang ada di pasaran sana tu,yang kena dengan taste aku,aku akan usha..Yang penting affordable..
Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

 Ni hah...Imanni Cattleya Lipmatte gadget baru di dalam beauty bag i...Best je pakai ni..Tapi kalau kulit bibir kering,make sure pakai pelembap dulu ye
Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan


Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan
 Warna yang just nice untuk tutup bibir yang sedikit kehitaman disitu.Nampak macam tak pakai lipstick kan..hahahah

Kenapa perlu pilih Cattleya Lipmatte ni?

  • Ia dapat merawat masalah bibir kering jika digunakan secara konsisten
  • Terdapat Organik Habbatus Sauda
  • Tekstur yang lembut dan warnanya tahan lama
  • Senang di cuci dan tidak melekit
  • Campuran kandungan bahan-bahan yang telah disemak dan disahkan selamat



Imanni Cattleya Lipmatte menjadi pilihan

Warna-warna yang terdapat pada Lipmate Cattleya ini sangat cantik tau,antaranya

  • Bombastic
  • Desire
  • Charm
  • Romantic


Untuk korang yang nak dapatkan Lipstick dan produk Imanni ni boleh refer di IG di bawah ni
IG : Imanni Skinz




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Tuesday, April 17, 2018

Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut

Tuesday, April 17, 2018 35
Assalamualaikum

Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut | Aku dapat tau cara nak kempis perut ni masa tengah tunggu husband gunting rambut.Nampak majalah wanita dan aku belek-belek sampailah kat satu muka surat ni,dia bagitahu yang air rebusan epal hijau dan serai bagus untuk kempiskan perut.Bila google,memang ramai yang dah buat rupanya..So why not kita try kan...
Mana tau cara ni boleh cepat kurus dengan minum air rebusan epal hijau dan serai kan

Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut
Seperti yang korang sedia maklum,Epal Hijau dan serai ni mengandungi khasiatnya yang tersendiri.Dan jika digabungkan haruslah kuasa dua kan khasiatnya.

Khasiat Epal Hijau yang perlu korang tahu

  • Mengatasi masalah sembelit
  • Kaya dengan sumber mineral dan vitamin
  • Mengandungi karbohidrat
  • Makanan tinggi serat
  • Membantu menurunkan kolestrol jahat 

Khasiat serai yang perlu korang tahu

  • Memutihkan gigi
  • Mengatasi masalah perut
  • Serai sebagai Pain Killer
  • Detoksifikasi
  • Melegakan senggugut
  • Agen pencegah kanser
  • Menurunkan tekanan darah
  • Sebagai Diuretik

Air rebusan epal hijau dan serai ni katanya boleh mengempiskan perut.Boleh mengatasi lutut sakit dan bagus untuk mereka yang sedang diet.

So,apa yang diperlukan untuk buat air rebusan ni.OF courselah bahan utamanya Epal Hijau dan Serai.

Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut

  1. 3 biji Epal Hijau
  2. 3 batan serai
  3. 1 liter Air


Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut

Cara buat air rebusan epal hijau dan serai 



Potong buah apple kepada beberapa bahagian.Cuci bersih serai dan titik serai tu.Campurkan serai dan epal hijau ke dalam periuk yang berisi air sebanyak 1 liter


Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut

Rebus selama 30 minit dan sehingga epal tu lembut.Tutup api.Tuang Air rebusan ke dalam bekas lain.Kemudian,Hancurkan epal dan masukkan isi yang dihancurkan ke dalam bekas rebusan tadi.

Air Rebusan Epal Hijau dan Serai Untuk Kempis Perut
Sebotol bawa ke office

Boleh diminum suam-suam atau sejuk.Amalkan  pengambilan pagi dan malam.Bagi aku kalau minum suam-suam ni tak kick lagi rasanya...Tak perlu letak gula or madu pun dah sedap.

Macam aku,masukkan je dalam peti ais..Bila-bila nak minum aku minum...Minum sejuk-sejuk ni best.Rasa tak cukup 1 botol ni tau.Insyallah...sekadar mencuba..Mana tau berkesan kan..Kita kenalah ikhtiar..


Selamat mencuba

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Monday, April 16, 2018

Retro Agogo | Agogo Fun Run 2018

Monday, April 16, 2018 18
Assalamualaikum


Agogo Fun Run 2018 yang bertemakan "Retro Agogo" sejauh 5 KM. Jadi antara mereka yang bertuah untuk menjadi pemenang sebagai Miss dan Mr. Agogo. Korang yang berminat untuk sertai boleh la daftar awal 

Tarikh : 28 April 2018 (Sabtu) 
Bertempat :AEON Mall Bandar Dato' Onn (Open Car Park A) 
Masa :  7.30 Pagi (Flag Off) - 12.00 PM 
Tel : 07 - 350 8432 

Terbuka untuk semua & daftar PERCUMA! 

Tarikh akhir pendaftaran : 18 April 2018 
**Dapatkan T Shirt, Goodies Bag, Pingat untuk 303 pelari pertama dan Cabutan Bertuah 

Boleh daftar di AEON Mall berdekatan (AEON Mall Tebrau City, AEON Mall Permas Jaya, AEON Mall Bandar Dato' Onn, AEON Mall Bukit Indah, AEON Mall Taman Universiti dan AEON Kulaijaya) 

Facebook Page AEON Mall Bandar Dato' Onn (Link), 
https://www.facebook.com/aeonmallbandardatoonn/


#JohorEventApril #AgogoFunRun2018




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Friday, April 13, 2018

Ready to Get Messy with Messy Bun SDS

Friday, April 13, 2018 12
Assalamualaikum
Ready to Get Messy with Messy Bun SDS | Hah..Dah ready ke? confirm bila makan "MESSY BUN" ni mulut korang akan COMOT!! yes..walau korang makan dengan penuh kesusilaan pun akan jadi messy...MESSY ok..
Messy Bun dari SDS ni adalah roti yang terlaris di SDS Bakery ni tau.Kenapa ia dinamakan Messy Bun?Kerana jika korang memakan roti ni,pastinya meninggalkan kesan comot.


Memperkenalkan SDS “Messy Bun,Croissant coklat dengan inti coklat, disalut dengan ganache coklat dan serbuk koko. Ianya berasal dari Korea sejak awal tahun 2017 dan menjadi popular di Korea, China, Taiwan, dan terbaru di Malaysia.


Pra-pelancaran Messy Bun pada harga khas: RM3 (Tempoh: 13/4 – 15/4/2018).Korang boleh dapatkan di SDS Outlet Kota Tinggi, JB City Square, Paradigm JB Mall, AEON Mall Kulaijaya, FANPEKKA Cafe oleh SDS, Taman Johor Jaya, Plaza Pelangi, dan Giant Plentong sahaja.
Messy Bun akan mual dijual di semua kedai roti SDS pada 16 April 2018 dan seterusnya pada harga biasa RM5.80 (RM5.22 untuk ahli SDS)


Let’s Get Messy Contest

Jika korang berminat untuk  join Messy Bun Contest, bolehlah ke FANPEKKA Cafe by SDS, AEON Mall Tebrau City pada 15 April 2018 ni jam 2 pm hingga 3pm ya. Itinerary seperti di bawah. Lebih dari RM1,000 untuk dimenangi.
15/4/2018 Sun 2pm – 3pm AEON Mall Tebrau City
Itinerary
1.30pm – 2.00pm – Registration
2.00pm – 2.15pm – Demo
2.15pm – 2.30pm – Contest: 1st Category – Adult
2.30pm – 2.45pm – Contest: 2nd Category – Kids
2.45pm – 3.00pm – Contest: 3rd Category – On the Spot Recruitment
3.00pm – 3.05pm – Group Photo
3.05pm – 3.30pm – Media Interview & End
Contest
.
  • 10 contestants per category
  • Adult category & Kids category: contestants are randomly selected from Facebook (submission ends on 13/4, 11.59pm):
  • Scan QR code:clip_image002
OR
  • Log on to http://bit.ly/SDSLetsGetMessy , LIKE SDS official Facebook page, “SDS Bakery & Cafe”, and set following to “See First”
  • Comment on post “Let’s Get Messy” and tag 3 friends
  • Share this post and set the post as “Public”
  • PM your name, contact, and I/C number to SDS Bakery & Café FB page
  • On the spot category: Purchase 3 pcs Messy Bun in single receipt on the same day before contest starts (first come first served basis)
  • Winner criteria: Messiest when eating Messy Bun as judged by influencers and public
  • Award: – Winner: RM100 SDS Cafe Dining Voucher
  • Others: RM30 SDS Cafe Dining Voucher



Official Facebook www.facebook.com/sdsgroups @SDS Bakery & Cafe
Official Instagram https://www.instagram.com/sdsgroups/ @sdsgroups
Official hashtags: #sdsgroups #ilovesds
Official Campaign hashtag: #messybun #LetsGetMessy






Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Thursday, April 12, 2018

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy

Thursday, April 12, 2018 41
Assalamualaikum
Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy | Actually aku memang risau kalau anak-anak aku ni kena batuk dan selsema.Anak-anak ni,dia tak macam orang dewasa,boleh je keluarkan kahak dengan sendiri.Selsema boleh buang sendiri.



Tapi bila anak-anak batuk dan selsema menyerang mereka,alamatnya memang makan masa jugaklah nak baik.Walaupun dah ke klinik,habis dah ubat yang diberikan,tapi kalau kita tak tolong mereka untuk keluarkan kahak yang bergumpal kat dada tu pun membahayakan jugak.Betul tak..Sebab tu kita sebagai ibu bapa ni di sarankan kalau anak batuk dan selsema ni,kita bantu diorang dengan teknik tepukan di belakang dada.Aku ada syorkan petua menghilangkan batuk dan selsema mengikut Petua Tradisional di entry Petua hilangkan batuk dan selsema dan satu lagi entry cara keluarkan hingus dan kahak anak  di rumah ..Korang baca dan fahamkan ok.
Selain aku guna kaedah-kaedah di atas,aku ada juga berikan mereka minyak terapi untuk membantu mengurangkan batuk dan selsema dengan lebih cepat.Produk yang aku gunakan sebagai minyak terapi untuk anak-anak aku adalah Produk NARINAR.Narinar ni adalah produk bayi organik tau.So,sebab tu aku tak risau nak gunakannya..Ianya dijamin selamat
Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy

APA ITU NARINAR FT

Apa yang aku tau,Narinar adalah minyak terapi yang pertama dihasilkan di Malaysia  yang menggunakan 100% bahan semulajadi pati buah-buahan dan bunga-bungaan.Ia ada Gabungan minyak pati asli seperti Lavender,Lemon dan pudina dan lebih istimewanya ai turut mengandungi Gam Arab yang mempunyai banyak kebaikkan kepada kesihatan.

NARINAR FT terdapat 3 jenis minyak Terapi iaitu :-

- Narinar FT(FLU Therapy)
- Narinar TT(Tummy Therapy)
- Narinar ST (Sleep Therapy)


Aku dah pun menggunakan ketiga-tiga Narinar Theraphy ni.Produk ni lah yang bantu aku bila anak kembung perut,batuk dan selsema.Bukan mereka je yang guna,malah aku dan husband pun guna jugak tau.Sebenarnya Produk ni ada je jual satu-satu botol,tapi alang-alang tu,aku beli 3 botol ni sebab aku rasa perlu kot aku simpan kat rumah untuk waktu-waktu kecemasan.Lagipun kalau beli 3 botol ni,jimat tau.

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy
Narinar Flutheraphy  terapi selsema bayi


Narinar FT(FLU Therapy)

Bukan takat aku je,rasanya ramai je ibu kat luar sana guna  Petua hilangkan selsema bayi ni menggunakan kaedah tradisional dengan bantuan minyak terapi seperti Narinar ni.



Sebelum ni,bila Naura batuk dan selsema,aku banyak menggunakan kaedah tradisional yang aku sendiri google tentang petua hilangkan selsema dan petua hilangkan batuk bayi.Aku lebih suka menggunakan kaedah lama di dalam memastikan Batuk dan selsema Naura cepat sembuh.Ia sangat membantu hilangkan batuk bayi.

Dan apa yang penting selain menggunakan petua-petua lama,aku menggunakan Narinar Flutherapy ini dengan kerap supaya batuk dan selsema dia pi jauh-jauh.

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy

Cara menggunakan Narinar Flutherapy ni,aku  titiskan dua hingga empat titis di tapak kaki dengan teknik VITAFLEX..Vitaflex ni kira urutan pada kaki di Point tertentu.Lepas tu aku calitkan sikit dekat hidung supaya ia lebih senang untuk bernafas.Bab ni paling Naura tak suka,sebab rasa berangin tu yang dia tak berapa nak gemar,tapi bila aku guna Narinar Flutherapy ni,dia dah tak kisah aku letak kat hidung dia.

Cara nak Narinar Flutheraphy ni aku refer kat video  Sentuhan ibu



Narinar Tummy Theraphy

Narinar Tummy Theraphy ni aku gunakan bila Naura kembung perut.Narinar TT ni memang sangat sesuai untuk baby kembung perut.Jadi takdelah bila dia kembung perut,umi rasa stress.Naura ni,kalau perut dia kembung je,dia akan rasa tak selesa,masa tulah dia nak merengek je.Sampai nak tidur pun dia rasa tak selesa.

So,apa umi buat,ambil Narinar Tummy Theraphy ni dan umi titiskan di perut dan urut dengan cara gerakkan sekeliling pusat dan mengikut arah jam.Kalau dia dah start kentut tu,maknanya perut dah tak kembung lagi..



Narinar TT ni ada gabungan ekstrak  pati aloevera,serai wangi,lemon dan pudina .Kesemua ekstrak ni  memberi kelegaan segera dari perut kembung,sembelit dan cirit birit.Nampak tak kenapa aku suka guna minyak Narinar Theraphy ni..

Insyallah,dengan teknik urutan yang betul,kita dapat membantu melegakan perut kembung,sukar buang air besar dan kerap buang air besar serta najis cair.


Narinar Sleep Theraphy


Naura paling payah tau nak tidur.Kalau nak tidur tu,confirm dia akan berpusing-pusing.Puaslah umi dia dok,tukar position sebab dia selalu take over tempat umi.Nak suruh dia tidur tu memang ambil masa dalam sejam lebih jugak.Dah penat dia berpusing-pusing barulah dia tidur.Tu pun dah puas jugaklah umi dia dok bising.


So solution yang terbaik adalah umi amalkan  sapu Narinar ST ni pada dia supaya dia senang tidur dengan aman dan damai.

Cara guna Narinar ST ni paling mudah,aku titikan kat nadi pergelangan tangan dan belakang telinga.Lepas tu umi urut lembut tengkuk dia dengan Narinar ST  ni dan umi sapukan juga di bahagian tapak kaki.Tepuk-tepuk dia,confirm senang je dia hanyut.

Narina ST ni bagus tau kalau nak suruh nak tidur lena,kat dalam minyak theraphy ni ada pati lavender,epal hijau ,bunga chamomile dan bidara yang bagi aku sangat bagus untuk legakan pernafasan dan relaxkan minda.


Aku suka dengan bau Narinar ST ni,kalau aku rasa stress,aku suka hidu dan letakkan di bahu.Kalau dapat hidu tu,rasa hilang segala stress tau.Orang-orang tua pun boleh guna.Boleh dikatakan ia sangat berguna untuk seisi keluarga.
Muka happy je lepas umi sapukan dia Minyak terapi


Narinar Theraphy ni bagi aku sangat affordable tau.Harga yang boleh lagi aku berkira-kira untuk beli.Demi nak tengok anak sihat kan,berkorban sikit.Bukanlah setiap bulan nak membeli,so pada aku sangat berbaloi.Yang penting Produk Narinar Therapy ni ada kelulusan dari KKM.Tak caya cuba check..heheh.

So far aku memang recommended produk Narinar ni untuk korang tau,sebab aku dah cuba ketiga-tiga jenis minyak ni.Takde sebab aku tak perlukan produk ni untuk anak aku.Bagi aku harga produk ni pun berbaloi.Aku beli tiga produk ni terus sebab kalau korang beli set ni,dapat harga yang lebih murah kalau korang beli sebotol.Nak beli sebotol pun boleh jugak..Nak tau harga Narinar Theraphy ni korang boleh check kat Website mereka di SINI



Nak tau lebih details tentang Narinar Theraphy ni,korang boleh tengok details kat bawah ok.
NARINAR HQ
Alamat : No.2A-2,Jalan Puteri 2A/3
Bandar Puteri Bangi
43000 Kajang,Selangor
No Tel : 017-7171848
Facebook : NARINAR Malaysia- Terapi Bayi
Instagram : NarinaMalaysia
Website : narinar.com



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com
Read More

Wednesday, April 11, 2018

Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap

Wednesday, April 11, 2018 19
Assalamualaikum
Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap | Pertama kali dalam hidup aku,mengenali O-Matcha ni bila diperkenalkan oleh seseorang.Selalunya yang aku minum hanyalah Green Tea,Tapi ada lagi minuman yang lebih baik lagi dari Green Tea ni.
Korang semua tahukan,Green Tea ni sebenarnya memberikan kesan yang baik pada tubuh badan kita,dan semestinya Matcha ni lebih baik dan lebih pahit dari Green Tea.1st impression aku bila dikatakan pahit tu,rasa pahit ubat yang korang terpaksa telan tu...hahaha...

APAKAH KEBAIKKAN MATCHA

Matcha dan Green Tea sebenarnya berasal dari tumbuhan yang sama iaitu Camellia Sinensis.Yang menjadikan ianya berbeza adalah cara proses dan penanamannya.
Teh hijau biasanya hanya mempunyai kira-kira 63mg antioksidan berbanding matcha yang mempunyai kira-kira 134mg katekin-antioksida yang kuat dan mengandungi banyak manfaat untuk kesihatan.
Matcha ni sama seperti teh hijau lain, mengandungi kelas antioksidan yang dipanggil katekin. Matcha tinggi dalam katekin yang dipanggil EGCG (epigallocatechin gallate), yang dipercayai mempunyai kesan melawan kanser pada badan. "


Bila dah dengar banyak manfaat untuk kesihatan,aku pun cuba dessert dan minuman yang berasaskan Matcha ni.
Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Lokasi TSUJIRI di Mount Austin JB
Di Johor Bahru,satu tempat yang menyediakan minuman yang banyak manfaat ni tau iaitu TSUJIRI.TSUJIRI ni sebenarnya dah lama di luar Negara,cuma mereka masuk ke Malaysia ni baru-baru je.Hidangan yang menjadi signature kepada TSUJIRI ni of courselah O-Matcha.
Hari tu,aku dan beberapa rakan blogger yang lain,sempatlah merasa kenikmatan O-Matcha ni sambil lepak-lepak dengan pengurus cawangannya  iaitu Mr.Alex..Peramah tau orangnya.Dan dia lah yang berikan penerangan kepada kami tentang Tsujiri ni.
Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Menu yang korang tengok di bawah ni adalah Menu yang dipilih oleh Mr Alex yang merupakan menu yang sering menjadi pilihan pelanggan mereka.
Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Float Selection O-Matcha Milk

Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
TSUJIRI Parfait

Perbezaan antara Tsujiri Parfait dengan O-Matcha Milk di atas,TSUJIRI Parfait ni ada conflakes,red bean dan juga biskut roll ni.Sedap tau,Naura dan konker Tsujiri Parfait ni.

Ada dua pilihan Aiskrim untuk float samada korang boleh pilih O-Matcha ataupun Haujicha.Haujicha tu maksudnya Matcha yang di panggang  hingga keperangan,tu yang warnanya seakan coklat.

SIGNATURE TSUJIRI

Ada dua jenis Signature Tsujiri ni tau.Yang ni memang pure punya,takde letak gula pun.Korang yang tak sukakan gula dan nak ambil sebagai minuman kesihatan,dua minuman ni memang aku suggest.

Rasanya confirmlah pahitkan,and yes,aku boleh habiskan Signature O-matcha
MATCHA
O-Matcha Cappucino

0MATCHA
Signature O-Matcha

Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Cik Puan Blog dah merasa SIgnature O-Matcha dan berjaya menghabiskannya

Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Shave Ice - Uji Sunset

Unikkan nama dia...EH...mabless sangat tau Shave Ice ni..Boleh makan 2-3 orang.Puas hati sangat makan.Terdapat dua jenis Shaved ice ni iaitu Sunrise dan Sunset cuma bezanya pada topping je,seperti biasa satu krimer dan satu lagi brown suger...Dalam Shave ice ni ada mochi dan juga kacang merah..

Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Ketiga-tiganya aku bagi 5 bintang



Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
O-Matcha Roll Cake
Rasa not bad,ada creamer dan Read bean.Rasa sedap bila diadun menjadi cake ni tau.
Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Dark Choclate Chiffon Cake
Memang tak manis sangat,tapi pada korang yang nak rasa manis,bolehlah tambahkan dengan Coklat cair yang diberikan set dengan Dark Choclate CHiffon cake ni.

Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Warabimochi
Aku paling suka dengan dish ni tau.Macam tepung gomak,tapi dalamnya tu sejuk tau.Nak kata jelly pun ye jugak..hah..macam tulah.Tapi akan ada rasa Red Bean dalam Warabimochi ni


Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Di antara rakan blogger yang join makan di TSUJIRI MOUNT AUSTIN iaitu mar dan Juju
HALAL  certified 

Walaupun masih tidak dapat lagi Sijil Halal dari JAKIM,akan tetapi bahan yang digunakan adalah bebas dari dogmatic grounds...So terpulang pada korang nak menilai.
Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Suasana di TSUJIRI Mount Austin
Korang boleh pilih tempat samada nak makan di dalam atau di luar.Kami memilih untuk makan di dalam sebab ada air cond.Jadi anak pun tak meragam...

Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Antara koleksi yang korang boleh dapatkan di TSUJIRI


Tsujiri Austin JB menyediakan O-Matcha yang sedap
Sebelum balik,haruslah kami bergambar dengan Mr.Alex ni dan juga sebahagian dari ahli JDT Blogger.
Kalau korang nak dapatkan atau nak merasa  Dish yang berunsurkan Matcha ni,korang boleh pergi ke Outlet  TSUJIRI Johor Bahru di Mount Austin.
Untuk maklumat lanjut adalah seperti dibawah ni

Facebook : TsujiriJB
Instagram : @tsujiriaustin
Website :www.tsujiri.my
Add : 29, Jalan Austin Heights 8/3, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru, Johor


Kalau korang tak tau kat mana lokasi,aku sediakan lokasi maps untuk korang seperti dibawah
                                          

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Post Top Ad