2018 - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Monday, July 16, 2018

Potluck Raya JDTBlogger di Teratak SIS Lin

Monday, July 16, 2018 4
Assalamualaikum
Potluck Raya JDTBlogger di Teratak SIS Lin | Alhamdulillah..terlaksana juga Potluck kami pada tahun ni.Jadi Program yang telah kami aturkan tahun ni telahpun tercapai dan semakin meriah nampaknya dengan ahli-ahli baru.Ini adalah tahun kedua potluck JDT Blogger diadakan.Pada tahun lepas kami telah adakan Potluck JDT Blogger di Tasik Layang-layang Pasir Gudang Johor.Boleh tengok entry ini - POTLUCK JDTBLOGGER 2017 .

So,untuk kali ni,disebabkan kena pulak hari raya,so kita jadikan ianya sebagai Potluck raya.Walaupun taklah ramai yang dapat join,ia tetap meriah dengan mak-mak yang ada di dalam JDT Blogger ni.

Antara ahli JDT Blogger yang ada malam Potluck Raya 

Sislin selaku tuan rumah
Kak seri
Sunah
Juju
Dilah
Aku
Kak Mia
Uyul
Ain
Hernee
Dah nama pun potluck so,mesti seorang akan bawa makanan kan..Yang ada bawak lebih dari satu makanan pun ada tau.Alhamdulillah..semua berjalan lancar.Tak sempat lah nak ambil gambar makanan tu semua..Macam banyak benda je nak buat masa potluck tu..hahahaha..


Sambil makan,sambil wefie..uishh..handal nau korang ni kan...

Blogger dan kamera ni memang tak boleh dipisahkan,walau bukan entry berbayar pun,diorang akan ambil gambar dulu..



Makanya program potluck untuk tahun ni sudah pun closed.Kiranya program ni dah berjaya dibuat.bukan senang oii nak kumpul rakan yang lain.So,ucap terima kasih kat diorang ni menyempurnakan program JDT Blogger tahun ni..


Nak ucap terima kasih sangat kat tuan Rumah kerana sediakan segala keperluan potluck untuk group kami..Macam nak repeat buat potluck lagi je kan...Oh ya...lupa nak bagitau,kesemua gambar ni,adalah ihsan dari sis lin kita...


Hah.selepas ni,apa program JDT Blogger? Tunggguuuuuuuuuuuuuuuuu




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Saturday, July 14, 2018

Sawan Tarik di Kalangan kanak-kanak

Saturday, July 14, 2018 8
Assalamualaikum
Sawan Tarik di Kalangan kanak-kanak | Semestinya setiap sesuatu kejadian datangnya dari Allah swt yang ingin menguji kekuatan hamba Nya.Sawan Tarik di kalangan anak-anak ni bukan selalu kita dengar,jarang-jarang,tapi bila kita mendengarnya,boleh menjadikan kita takut dan fobia berhadapan dengan sawan tarik ni.Nauzubillah dan mintak dijauhkan dari kalangan kita semua.

Dulu aku pernah berhadapan dengan sawan tarik ni,bila satu malam tu,jiran berdekatan,tengah malam,bawa anak dia  ke rumah jiran sebelah sambil teriak.Masa tu memang kecoh sebab anak dia dah kejang.Mata dah naik ke atas,mulut dan mula mengigit..masa tu aku belum tidur lagi.Bila dah dengar kecoh-kecoh macam tu,aku keluar tengok apa yang berlaku..Masa tu aku sama dok menangis jugak,Nasib baik jiran sebelah aku ni cool,dia tolong untuk selamatkan anak tu.Masa tu dia siram air paip atas kepala,goncang-goncangkan badan sambil memasing dok panggil-panggil nama dia.Memang tegang sangat masa tu oii...bila dah tepuk-tepuk,jirus air kat kepala dia tu,barulah dia bukak mata...Nangis-nangis masa tu.Ibu dia jangan cakaplah...kalau kita sedih,dia lagi sedih kan..Lepas pada tu terus bawak ke hospital.yelah,takut jugak kena lagi sawan macam tu.Ibu bapa,termasuk aku kena tau pasal apa itu sawan tarik.Aku kongsi di entry ni hasil pembacaan aku di group whatssap ibu-ibu jugak.Meh kita ambil tahu.

Image result for sawan tarik pada anak
source picture : google


APA ITU SAWAN TARIK
Sawan tarik yang berlalu di sebabkan oleh suhu badan terlalu tinggi (40 celcius)ataupun suhu naik secara mendadak.Ia boleh berlaku pada kanak-kanak berumur 3 bulan hingga 6 tahun.



BILA PERLU BAWA SEGERA KE HOSPITAL
  1. Kejadian sawan tarik yang PERTAMA berlaku.
  2. Sawan berlaku berterusan dan melebihi 5 minit.
  3. Anak tidak sedarkan diri selepas sawan tarikh berakhir



APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN SEWAKTU SAWAN TARIK SEDAN BERLAKU,.

1.JANGAN PANIK
Cari kekuatan dalam diri untuk segera bertindak.Tindakan pantas yang dilakukan tanpa kepanikan akan membantu menyelamatkan keadaan anak kita.

2.PASTIKAN ANAK ANDA SELAMAT
Alihkan anak ke kawasan yang selamat.Jauhkan sebarang objek keras atau tajam yang mungkin menyebabkan kecedaraan kepada anak sewaktu sedang sawan.

3.POSISI MENGIRING KE KIRI
Letakkan anak pada posisi mengiring ke sebelah kiri.Pisisi ini mengelakkan daripada anak tercekik,tersedak air liur,lendir mahupun muntah yang mungkin berlaku semasa sedang sawan.

4.JANGAN GONCANG/PEGANG KUAT ANAK ANDA
Pegang badan anak dengan lembut untuk mengekalkan posisi mengiring tadi.Pegangan yang kuat akan mencederakan otot atau tulang anak yang sedang mengeras disebabkan sawan.

5.JANGAN MASUKKAN APA-APA KE DALAM MULUT ANAK
Objek lain yang dimasukkan ke dalam mulut ketika sedang sawan ada risiko untuk patah dan menyebabkan anak tercekik.

6.PERHATIKAN KEADAAN ANAK
Perhatikan berapa lama sawan berlaku dan bagaimana keadaan anak sewaktu sedang sawan.Ini akan membantu doktor merawat dan mencari punca sebenar anak sawan.

sebab tu bila anak demam,khususnya yang demam malam,aku sangat-sangat takut..Nak-nak bila tiba-tiba suhu dia naik sampai 40 celcius..yang baru 37-38 pun aku dah mula risau ,letak tuala basah,lapkan badan dia,supaya suhu tu tak terus naik.Bak kata pepatah orang lama,biar dia menangis,jangan kita yang menangis.





Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Friday, July 13, 2018

Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang mudah

Friday, July 13, 2018 8
Assalamualaikum

Resepi Nasi Goreng Tomyam Udang mudah | Benda paling mudah nak siapkan makanan bila ada Pes seperti yang ada di pasaran sekarang ni.Macam-macam PES tau.Pes tomyam,paprik,asam pedas,pendek kata apa kau nak semuanya ada.Bukan sebab pemalas,tapi nak cepat.Kalau ko dah kerja seharian kat opis,lepas tu balik nak kena sediakan bahan-bahan nak buat benda yang nampak simple tapi lambat nak sediakan,haruslah makan masa kan.


So,yang paling senang adalah menggunakan pelbagai jenis PES untuk memudahkan kerja memasak.Baru-baru ni aku cuba satu botol PES Thai Tom Yum cap NANG FAH ni.Bukan sekadar buat tomyam je boleh,apa-apa jenis masakkan yang korang nak letak pes tomyam ni pun boleh.Dan semalam,teringin nak makan nasi goreng seafood tomyam.Tapi aku guna udang jelah.Ingat nak masaklah yang pedas-pedas berapi,tapi bila fikirkan dak Naura pun nak makan jugak,maka berhuha lah menggunakan lada besar untuk menumis.Ok,kat sini aku share dengan korang resepi nasi goreng tomyam udang menggunakan PES Thai Tom Yum Nang Fah ni


Bahan-bahan 

*2 biji cili besar(aku guna sebab taknak pedas)
*1 biji bawang besar
*1 biji bawang putih
*Sedikit belacan
1 sudu Pes Tomyam
Sedikit garam
6-10 ekor udang (ikut korang nak letak lebih)
Fish cake
Sayur sawi

* Bahan untuk ditumbuk dan ditumis

Cara membuat Nasi goreng tomyam
Panaskan kuali dengan sedikit minyak,kemudian masukkan bahan yang sudah ditumbuk,tumis sehing



.
Panaskan kuali dengan sedikit minyak,kemudian masukkan bahan yang sudah ditumbuk,tumis sehingga naik bau.Kemudian masukkan PES tomyam


Kemudian masukkan udang.Dan perasakan dengan sedikit garam

 Masukkan Fish cake dan sayur ke dalam kuali 


 Masukkan Nasi yang telah di masak..kalau tak masak haru ko!!


 Kacau sehingga kesemua nasi tu kena dengan bahan tumisan.


Siap untuk disediakan untuk keluarga tersayang



Senang kan..So korang kena dapatkan  PES THAI TOM YUM NANG FAH ni boleh tengok kat IG  KEDAIONLINE_ZIEYAN .Kalau nak sedap lagi sila letak sekali daun ketumbar dan juga cili kecil..Memang umppphh beb

Nak lagi resepi boleh tengok Link -RESEPI ni

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Thursday, July 12, 2018

Breakfast di Tea Garden Seri Alam

Thursday, July 12, 2018 7
Assalamualaikum
Breakfast di Tea Garden Seri Alam | Kadang-kadang tak tau nak cari tempat makan sedap untuk breakfast di Pasir Gudang ni yang boleh dok ngopi-ngopi dengan kawan.Tempat yang boleh chill dan membawang.hahaha...Lepas pada malam kitorang pergi food review di  Restoran Ateh Corner,uyul ikut kami balik.Tapi dia tidur rumah Sis Lin la... nak promote sikit.Kot korang mencari tempat makan sedap di Skudai Johor,boleh la singgah di Restoran Ateh Corner.Memang best makan kat situ tau.Boleh baca full review aku kat entry Ateh corner tempat makan sedap di Taman Universiti.



Keesokkan paginya,tapi tak terlalu pagi sangat ler,around pukul 10 lebih gak.kitorang plan nak ke Tea Garden Seri Alam.Jarak antara rumah aku dengan Tea Garden tu takdelah jauh sangat.Lebih kurang dalam 15 minit je.
tea garden seri alam
Tea Garden Seri ALam 
Credit pic : SIS Lin

Aku suka kalau lepak-lepak tempat minum kopi macam ni,suasana tempat ni memang best..Sesuai ler kalau bawak kawan-kawan or family.Bukan sahaja breakfast,makan petang,makan malam pun boleh ko.
Breakfast di Tea Garden Seri Alam
Wefie kami,aku,sis lin and uyul..awat diorang tudung sama color ni

Ini adalah pertama kali aku masuk Tea Garden.Dia macam ala-ala Kluang Cafe dan Cafe lain jugak.Cuma semua cafe ni ada keistimewaannya masing-masing...Ikut selera korang.So jom,kita tengok makanan yang kami order untuk breakfast.
HANDMADE MANTOU WITH KAYA -Untuk Naura

HALF BOILED EGG -Sis Lin

MUSHROOM SOUP-Sis Lin

CHAR KWAY TEOW

CANTONESE STYLE FRIED NOODLE - Uyul

MEE SIAM WITH GRAVY-untuk aku


Banyak nau kan sis lin tu makan..ni kalau dia baca entry aku ni,mau dia mengamuk...hahaha...Actually apa yang diorang order tu kami rasa sikit sorang..macam dah terbiasa food review kan.Order lain-lain,rasa sikit sorang..Baru la boleh cuba mana yang sedap.Next trip boleh la order lagi...ghahahaaa...Kalau ke sini,tak sah kalau tak order kopi oiii...wajib...wajib...

Kalau korang nak jugak lepak-lepak kat sini,aku letakkan alamat dan maps untuk korang terjah sama ke TEA GARDEN SERI ALAM ni ye.dIbuka dari jam 8 pagi hingga 11.30 malam.

TEA GARDEN SERI ALAM

PTD 174172, PHASE 2E1, 
BANDAR SERI ALAM, 
81750 MASAI, JOHOR., 
Masai, 81750 Masai, Johor


                                 



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Wednesday, July 11, 2018

Menu Dinner dari dapur KSD110718

Wednesday, July 11, 2018 6
Assalamualaikum
Menu Dinner dari dapur KSD110718| Sejak musim raya beberapa minggu lepas, jarang aku masak ayam. Mungkin sebab dah muak sepanjang raya walaupun raya belum lagi habis. Tapi untuk hari ni, ada jua menu ayam disenarai menu kami untuk malam ni. 

Oh ya, lagipun macam dah lama je takde entry masak-masak kan. Bukan tak memasak, tapi bila bab nak up entry ni, perasaan M tu menebal tau .Kalau takde entry review, memang aku relaks sekejaplah. 

Ok, jom tengok menu yang sempat aku sediakan untuk keluarga tercinta. 
Ayam paprik

Bayam goreng

Telur goreng
Simple kan resepi dinner aku. Alhamdulillah.. Walau kekadang hari-hari memasak, Allah swt sentiasa beri kita idea kan untuk memasak. 



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Tuesday, July 10, 2018

Ateh Corner tempat makan sedap di Taman Universiti Johor

Tuesday, July 10, 2018 7
Assalamualaikum
Ateh Corner tempat makan sedap di Johor|Sekarang ni nak cari tempat makan sedap di Johor tak susah, korang google je, mesti akan jumpa restoran makanan sedap yang boleh korang terjah. Salah satu temlat makanan sedap di Skudai Johor adalah Restoran Ateh Corner. Kalau dulu Restoran Ateh Corner ni bertempat di MPJBT di Kebangsaan 29,dan mula berpindah ke sini pada bulan lepas kerana tempat yang lebih selesa dan besar. 
Restoran Ateh corner ni memang menjadi tunpuan pelanggan. Sebabnya ia bukan sahaja menyediakan makanan seafood, malah western dan makanan melayu pun ada. Contoh makanan melayu tu Laksa Johor, mee bandung, pendek kata, tekak ko nak makan ape, semua ada. 
Dengar pulak sekarang ni, sarapan pun mereka sediakan tau. Hari tu berkesempatan makan-makan dengan geng JDT Blogger di Restoran Ateh Corner.Uih.. Memang kena repeat lagilah.. Ni antara menu Hot yang kami order untuk malam tu. 


Pertama sekali, aku nak bagi 5 bintang penuh dekat Kuih Koci leleh sedap ni dari Restoran Ateh Corner. Memang sedap dan kuih koci ni
Menu western pulak, jomlah kita tengok apa yang kami makan malam tu. 
Kupang

Siakap stim Nyonya




Udang goreng butter

Banan spilt atau bahasa Ateh Corner
Pin pon -pin pon

Selain tu jugak ada kacang panjang goreng, pari bakar, kerang sambal dan pelbagai menu lain.. 
Montou Bun, menu wajib yang korang perlu order.. Serius sedap!! 


1st time makan Montou bun ni cecah dengan sos special tau. Sebelum ni tak pernah lagi rasa. Serius i jakun..hahaha.. Takpelah, dah makan, makanya dah tau. 

Ada lagi tau yang korang perlu order seperti makanan western dan Makanan di bawah ni. 
Rojak petis, sotong kangkung dan Laksa Johor

Hah, itulah antara menu menarik di Restiran Ateh Corner. Kalau dah sekali pergi, mesti rasa nak repeat lagi tau. Kat sini surau dan tandas disediakan tau. so tak perlu risau.. 

Sebelum balik, sempatlah bergambat kenangan dengan Puan Linda selaku owner kat restoran ni. moga lepas ni perniagaan puan Linda semakin berkembang hendaknya.. Insyallah, amin
So, korang yang nak terjah ke Restoran Ateh Corner ni, boleh refer pada alamat dibawah. Dia berdekatan dengan Al-Ikhsan Taman Universiti ye. 
Restoran Ateh Corner
Jalan Pendidikan 5,Taman Universiti
81300 Skudai Johor

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

I am A part of Althea Angels

Tuesday, July 10, 2018 21
Assalamualaikum
I am A part of Althea Angels| Tak sangka sungguh dapat menjadi salah seorang dari Althea Angel ni. Siapa tak sukakan. Althe adalah salah satu website online yang menjual barang kecantikkan dari Korea yang paling popular di Malaysia ni. Selain banyak pilihan dari make up dan sebagainya, mereka juga ada menjual pelbagai produk skincare.


Memanglah tak sangka akan dapat menjadi salah seorang angel dalam Althea.kr ni. Bersemangat nak menjadi salah seorang dari mereka. 

So, nantikan next projek aku bersama Althea ye. Kalau korang berminat untuk shopping barang kecantikkan dari korea, boleh terus ke website mereka


Althea.kr

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Saturday, July 07, 2018

TEXAS CHICKEN PERTAMA DI BUKA DI JOHOR BAHRU

Saturday, July 07, 2018 8
Assalamualaikum
TEXAS CHICKEN PERTAMA DI BUKA DI JOHOR BAHRU | Of course la i'm happy sebab TEXAS CHICKEN  dah di buka di Johor Bahru.Selama ni tengok terliur je orang update makan ayam goreng crispy yang menggiurkan di Texas Chicken.
Kali ni diorang bukak pulak cawangan yang pertama di Johor Bahru.Jadi takdelah asyik makan di tempat yang sama je.kan..kan...Hari tu lagilah dapat peluang untuk menikmati segala yang ada di Texas Chicken di CITY SQUARE JB.Nikmat makan ayam rangup yang super sedap ni.Pembukaan Texas Chicken yang pertama di Johor Bahru ni terletak di Pusat beli belah City Square Johor Bahru ,aras 3.Dan ini adalah pembukaan restoran franchaise yang ke-48 di MALAYSIA tau.Dikendalikan oleh Envictus International Holdings Limited,mereka bersedia memberikan hidangan menu yang lazat yang pastinya akan menarik mereka yang berada di Johor Bahru dan pengunjung dari Singapura.
Menu yang disediakan sangat berbeza dengan makanan segera yang lain kerana terdapat pelbagai rasa ayamnya yang besar,rangup dan juicy tu membuatkan orang akan repeat ke Texas Chicken.Jangan tak tau,selepas ini mereka akan melebarkan sayap lagi ke cawangan ke seterusnya di Pusat beli belah Shoutkey Mid valley.
Penggemar ayam WAJIB untuk singgah ke Texas Chicken City Square kerana menu yang dihidangkan sangat-sangatlah membuka selera rakyat Malaysia tau.
ANTARA HIDANGAN POPULAR DI TEXAS CHICKEN
Terdapat 3 jenis ayam yang rangup iaitu Original Chicken,Ayam keju Berapi dan juga Spicy Chicken yang perlu korang cuba.Antara menu popular di Texas Chicken adalah Ayam goreng spicy.Memang recommended tau.
CHICKEN ORIGINAL

AYAM KEJU BERAPI

SPICY CHICKEN

Bukan ini sahaja okeh..Ada menu yang hanya akan keluar pada masa-masa tertentu sahaja yang perlu korang grab sebelum kehabisan iaitu Crunchy Jalapeno Burger dan Wrap.Dua menu ni available for a limited time only..Ko ghase...haruslah grab masa keluar tu kan..
 CRUNCHY JALAPENO BURGER
CRUNCHY JALAPENO WRAP
Dan kedua-dua menu limited time ni aku dah cuba semalam..Patutlah menu limited..Sedap kot!!
Apa lagi menu yang boleh dinikmati disini yang sesuai sangat untuk seisi keluarga.Korang tengoklah gambar di bawah ni.
 Bukan setakat Menu ayam je sedap.Mashed potatoes,cheese fries,coleslaw dan juga porridge pun sedap.Aku siap tambah tau cheese fries dia.


Raisin Biscuit and Honey Butter Biscuit

Selain itu juga jangan lupa untuk memesan dua biscuit ni tau.Memang korang akan repeat order.Ni pun antara menu yang wajib korang cuba iaitu Raisini Biscuit dan Honey Butter Biscuit.
Apa lagi yang menarik,mestilah pencuci mulut iaitu ice-cream yang sedap ni.Ada dua perisa iaitu strawberry dan juga choclate
NEW CRUNCHY DEALS

Last but not least,jangan lupa dapatkan New Crunchy deals dengan hanya RM5.00 tau.Pakej jimat untuk korang-korang di luar sana.
new crunchy deal



So untuk korang yang nak merasai kenikmatan makanan segera ni,boleh la ke TEXAS CHICHKEN CITY SQUARE JOHOR BAHRU
ADDRESS
TEXAS CHICKEN JOHOR BAHRU
Johor Bahru City Square, Lot J3-21, Level 3, 106-108, Jalan Wong Ah Fook, 80000 Johor Bahru, Johor



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Friday, July 06, 2018

ATASI RAMBUT GUGUR,KELUMUMUR DAN GATAL DENGAN PRODRUFF BEHINDSKIN

Friday, July 06, 2018 5
Assalamualaikum
RAWAT RAMBUT GUGUR,KELUMUMUR DAN GATAL DENGAN PRODRUFF BEHINDSKIN| Stress tau mak bila ada 3 masalah ni.Dah la gatal-gatal kulit kepala,kelumumur ditambah pulak dengan rambut gugur.Serius stress oi.Lagi pulak yang bertudung tu,bila dah gatal kulit kepala,pakai tudung,rasa serba tak kena je.Macam nak hagung kepala kat dinding..hahahaha...



Sebenarnya ada je tips hilangkan kelumumur,rambut gugur dan kegatalan kepala.Tapi tu pun kita kena rajin.Macam aku dulu kan,dah pelbagai syampu dan conditioner dah aku cuba.Dari hat murah sampailah hat mahal.Harga syampu lain,harga conditioner lain.Tu belum part untuk serum rambut dan sebagainya.Macam-macam tau.Duit dah banyak keluar untuk try syampu yang rakan-rakan syorkan.Rasa dah malas nak amik tau dah bila diorang sebut pasal syampu jenama ni bagus,jenama yang macam tu bagus.Last-last aku pakai je syampu yang murah.Walau tak hilang masalah pada rambut aku ni,aku dah tak peduli.Biarlah masalah-masalah tu datang..Tapi boleh stress bilamana ko menyapu rumah,yang banyak bukan habuk,tapi rambut ko tu..Lagilah bertambah-tambah stress ko!!




Pelbagai Cara hilangkan masalah kelumumur,kegatalan kulit dan rambut gugur ni.Dan salah satu darinya adalah mengamalkan Sikap rajin menjaga rambut ni dengan PRODRUFF BEHINDSKIN
Korang pernah dengar tak produk ni.Ni pun aku termakan kata-kata dari kawan akulah tentang Prodruff ni.Mulanya aku macam tak amik port sangat ler tentang prodruff ni,Sampailah dia kata,rugi kalau tak cuba sebab syampu ni tak sama dengan syampu jenama lain..Siap tunjuk kat aku demo nak guna ni tau.Kat situlah timbul keterujaan aku nak cuba PRODRUFF ni.Yelah,macam tak percaya produk set-anti kelumumur ni boleh bantu aku.


prodruff behindksin
 PRODRUFF BEHINDSKIN


Bila dah bagitau macam mana nak gunakannya.Mulalah aku teruja nak mencuba.Bila dapat je terus rasa nak mencuba.Prodruff Behindskin ni Di dalam satu kotak ni mengandungi 1 set untuk rawat kelumumur dalam masa 7 hari.Di dalam satu kotak ni mengandungi :-
  • Head & Scalp Spray Treatment
  • Itchy Hair Loss Anti-Dandruff Shampoo





prodruff
Head & Scalp Spray Treatment




Cara untuk menggunakan  Head & Scalp Spray Treatment sebenarnya bukan main sembur sembarangan tau.Ada 16 point yang perlu korang sembur bagi mendapatkan hasil yang terbaik.

prodruff
16 spot  di kulit kepala


Korang kena pastikan yang korang kena sembur di 16 tempat ni .Kalau tak buat ,maka tak dapatlah hasil yang terbaik kan.So better ikut je arahan yang diberikan.Terdapat 2 stage rutin yang perlu dibuat dalam masa 30 hari sehingga korang dapat hasil yang korang nak

STAGE 1(1st to 3rd days)

1. Spray pada 16 spot yang ditunjukkan di atas
2.Spray sebanyak 3 kali di tempat yang gatal
3.Urut-urut di tempat yang gatal
4.Gosok sehingga kelumumur hilang dari kulit kepala

STAGE 2 (4th to 30th days)
1.Spray di tempat yang gatal
2.Spray jika diperlukan

prodruff

APA PERLU KORANG BUAT SEBELUM MENGGUNAKAN HEAD & SCALP SPRAY TREATMENT

1.Masa terbaik digunakan adalah pada waktu malam sebelum tidur
2.Pastikan rambut kering dan tidak basah sebelum sembur spray treatment ni.
3.Jika kita basuh rambut,pastikan tunggu sehingga 4-5 jam untuk rambut tu betul-betul kering.Kalau nak cepat boleh guna hair dryer.



PENDAPAT AKU TENTANG HEAD & SCALP SPRAY TREATMENT

Masa mula-mula sembur tu,terfikir jugak,apa rasanya spray treatment ni.Bila dah sembur di 16 Point tu,baru dapat rasakan,berangin satu kepala.Bukan setakat tu ye,aku rasa macam ada orang urut-urut kepala aku tau.Memang rasa segar nak mati lah pakai spray treatment ni.Rasa macam nak sembur selalu.Aku guna sebelum tidur,dan yang paling penting,kena pastikan rambut betul-betul kering.


Bila dah 3 hari pakai spray treatment ni,barulah rasa rambut tak berminyak,kurang gatal dan kelumumur pun kurang.Best sangat-sangatlah..So,macam tak rugi beli 1 set produk yang boleh hilangkan kelumumur,rambut gugur dan kegatalan kulit kepala.


 Itchy Hair Loss Anti-Dandruff Shampoo


Yang keduanya pulak adalah syampu  Itchy Hair Loss Anti-Dandruff Shampoo ni.Bila dah gunakan Spray treatment ni,pagi tu pulak,aku cuci rambut menggunakan syampu dia pulak.Nampak kecik je,guna sikit je,dah boleh cover semua area rambut aku ni.Kecik-kecik cilipadi wehhh...Lepas pada guna tu,memang rambut rasa ringan dan tak berminyak.And yes!! tu yang aku suka.Cara nak guna syampu ni mudah je..


CARA GUNA SHAMPU  ITCHY HAIR LOSS ANTI-DANDRUFF

Ini adalah syampu treatment yang boleh merawat rambut yang bermasalah macam aku ni.

1.Waktu terbaik menggunakan syampu ni adalah di waktu pagi
2.Basuh rambut dan gunakan syampu,sambil urut-urut kepala tu sikit.Kemudian bilas sehingga korang tak rasa licin pada rambut tu.



Satu tips bagi mereka yang memakai tudung,Pastikan rambut tu kering sekering-keringnya sebelum diikat dan pakai tudung.Kalau rambut basah,then kita pakai tudung,rambut tak kering sepenuhnya,sebab tu timbul kelumumur dan juga gatal kulit kepala.Kalau tak bernasib baik,boleh gugur rambut tu tau.So,untuk mengelakkan korang terkena 3 masalah rambut di atas,cepat-cepat dapatkan PRODRUFF BEHINDSKIN ni dengan segera


Rujuk details di bawah  untuk maklumat lanjut : 

website : www.prodruff.com
FB : Prodruff Official HQ
IG: Prodruff.Official_Malaysia
Tel : 012- 649 6100


khas untuk readers kesayangan aku ni
korang boleh dapatkan harga promosi dengang whatssap ni di bawah

012- 649 6100

gunakan PROMO CODE di bawah

"PRODRUFF GET40"

#prodruff #dandruff #antidandruff #serumantidandruff #sprayantidandruff #shampooantidandruff #shampoodandruff #shampuantidandruff #kelemumur #antikelemumur #serumantikelumumur #sprayantikelumumur #shampukelemumur #kulitkepalagatal #rambutgugur #rawat #kulitkepalaberminyak #ubatkelemumur #ubatrambut

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

Read More

Post Top Ad