Bertukar Kepada Umobile Prepaid ke Umobile Postpaid - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Tuesday, January 30, 2018

Bertukar Kepada Umobile Prepaid ke Umobile Postpaid

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Actually aku dah lama  terfikir nak masuk Umobile Postpaid ni.Lama dah fikir.Sampai naik basi fikir masalah ni.

Bukan apa,kekadang tu,rasa macam membazir,tapi bila guna prepaid pulak,Data habis cepat,Credit pun cepat jugak.Sekarang ni Naura banyak jugaklah tengok Youtube.So,makin cepatlah Data Internet.Selalunya aku akan topup untuk internet dalam Rm30 sebulan.Kadang-kadang extra topup dalam RM20 gitulah.Itu kalau data internet tak habis,kalau habis,of courselah aku kena tambah lagi data dan topup RM30.Banyak jugak tu kan.


So,selepas bincang dengan Husband,hari sabtu yang lepas aku bertukar kepada Umobile Pospaid.Kira bayar sharelah dengan husband.Sebabnya sebelah malam aku akan onkan wife.So semua boleh guna...hehehehe..

Untuk Umobile Postpaid aku memilih untuk menggunakan Plan P78 .Banyak jugaklah kelebihan menggunakan P78 ni.Cuma line tu ikut jugak cuaca sekeliling,Kalau hujan,maka akan lembablah line.

Unlimited Hero P78.Semuanya unlimited..Bestlah bila layan youtube.Takdelah data habis ke ape.Bukan itu sahaja.Kelebihan Unlimited Hero P78 ini adalah
  • Unlimited High-Speed data
  • Unlimited Calls to all network
  • Free Mobile Hotspot
  • Free Data for Roaming
Hah...itu jelah kelebihannya.Jadi takdelah perlu tambah apa-apa pun kan untuk Postpaid ni.Cuma aku belum bertukar ke Nombor lama je.Nak tukar kepada nombor lama kena pergi ke Center Umobile.Disebabkan ianya di buka pada hari bekerja sahaja,maka tertangguhlah untuk penukaran nombor tu.Macam sayang pulak kan nak tukar nombor baru.Sebab aku baru je pakai semula Umobile ni dalam setahun.Jadi taknaklah tukar lagi.

Harap oklah kan untuk Postpaid ni..malas dah nak bertukar lagi..
https://www.u.com.my/postpaid/unlimited-hero

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

16 comments:

  1. welcome to umobile postpaid.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Ana dulu guna uMobile postpaid sebab murah dan berbaloi. Lama juga guna. Tp syg kena tukar ke line lain sebab coverage makin teruk dkt rumah ana. Nk send WhatsApp pun xlepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah,kalau coverage tak teruk,takkan nak guna kan...so,terpaksalah kita bertukar

      Delete
  3. haha .. saya pulak bercadang nak tukar dari UM postpaid ke UM prepaid. :)

    ReplyDelete
  4. kalau saya pakai postpaid digi punya. unlimited juga cuma mahal.. tu je yang dapat line kat sini.. hehe

    ReplyDelete
  5. guna umobile juga tapi prepaid je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu guna prepaid,tapi topupnya melebihi had je..tu yang tukar line

      Delete
  6. ramai kwn busyra guna umobile.. busyra dulu syg sngt dkt mxs, ri form 2.. hehe.. tp skrng beralih pada digi pulak.. so far okay

    ReplyDelete
  7. penah terfikir nak tukar tapi celcom selalu pandai memujuk hehe..

    ReplyDelete
  8. tukar la celcom Hahah promote pula...

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum eda...betul tu eda mmg lebih jimat...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  10. tengok coverage jugak la kalau nak tukar...

    ReplyDelete



Post Top Ad