Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Monday, January 29, 2018

Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Actually dah plan siap-siap dah,lepas pada Perjumpaan dengan Ahli JDT Bloggers,kami anak beranak nak makan Boat Noodles.Teringin lah nak ke Amphawa Boat Noodles di Sutera Mall,tapi memandangkan masa dah suntuk,habis pun perbincangan dalam pukul 4 petang,so aku decide nak pergi yang dekat je.
So,lokasi yang terdekat adalah di Aeon Jusco Bandar Dato' Onn..Kira berdekatan dengan kami di Setia Tropika masa tu.Dapatlah tengok-tengok apa yang best kat sana.Tapi yang tak bestnya kat Boat Noodle di sini,tak berapa banyak menu yang dihidangkan.Maksudnya,mangkuk kecik-kecik tu tak berapa banyak menu..
Sebelum ni,pernah je pergi ke Boat Noodle yang lain,cuma nak cari yang penuh dengan menu,Jadi adalah kelainan kan..Ada dua tempat yang aku pernah pergi iaitu di Kota Tinggi Tunamaya Aroi Boat Noodle dan juga Boat Noodle SKS.Bacalah entry tu,so ada kelebihan dan kekurangan yang ada di situ.So,misi mencari tempat makan best di Johor Bahru tercapai.Dah jumpa pun Boat Noodle Aeon Bandar Dato' Onn


Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
Hari sabtu hari tu,puaslah kami mencari di mana terletaknya Boat Noodles tu.So,di Aeon Bandar Dato'Onn, Boat Noodles terletak di tingkat dua bahagian hujung sekali tau.Senang jugaklah nak mencarinya.
Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
1st time masuk di dalam Boat Noodles,aku suka dengan susun atur kedai ni,Lagi satu di tepi sebelah kiri,korang akan nampak kitchen yang menyediakan semua makanan kat situ.Nampak bersih je.
Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
Cashier terletak di dalam ye,Cuma nak makan kat sini kena ada cash.Masa hari kejadian,memang husband tak sempat nak bawak cash.So,tanpa rasa ragu,lepas makan,nak bayar,dia kata cash Only..Hadoii...Patutnya bila dalam Mall ni,dah kena ada swap kad debit/credit ni kan.Kena improve bab tu sebab kebanyakkan orang jarang nak bawak cash banyak.

Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
Antara menu yang aku order.Kami makan hanya 6 mangkuk je.Tak tau kenapa rasa kenyang sangat

Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
Ini adalah menu yang diorder en,husband..Aku tak ingat apa nama dia,rasanya Phat Thai kot


Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
Roti Sengkaya...hhehe..kot
AKu memang minat dengan roti kaya dia ni..Memang sedap sesangat.Roti ni dia kukus tau,lembut sangat,ditambah pulak dengan kaya pandan yang ummphh... tu...
Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
Dak Naura sangat suka dengan roti ni.

Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
Last ni ,aku tak ingat nama dia,tapi sedap jugaklah..Ala..macam fishball jugaklah..

Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
Air yang wajib korang order bila masuk Boat Noodle
Green Tea ni lagi hebat lah dari 2 tempat yang aku pergi tu.Banyak dan puas hati.Sedap dan pekat.

Ikut my Husband dia nak je pergi ke Sutera Mall,tapi aku kesian kat dia kang balik malam-malam buta.Jadi bila pergi ke Aeon tu,boleh la cuci mata dan poket.Dari hasil cuci mata dan poket,maka terhasillah baju baru dari BO dan barang rumah baru masa masuk Daiso tu.

Boat Noodle Aeon Bandar Dato Onn
bakal Blogger dan doktor ☺☺


Sejak-sejak ni,bila dia nampak tempat yang cantik,dan-dan dia akan duduk dan selfie,Maknanya dia suruh umi dia untuk ambil gambar dia lah tu...





Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

9 comments:

  1. Wahh.. bestnya kak.. dilah x penah lagi pegi makan kat boat noodle.. kena try jugak nanti..

    ReplyDelete
  2. Ana baru makan boat noodle semalam. Dpt makan 4 mangkuk je sebab nak makan nasi dan ayam goreng lagi. Next time nak try lah green tea tu.

    ReplyDelete
  3. roti sengkaya favorite! lama dah tak pekena boat noodles. haha. kena pergi nih :D

    ReplyDelete
  4. busyra suka boat noodle. tp suka minum air green tea dia ja.. hehe. sedap!

    ReplyDelete
  5. kat JB ada juga eh? wahh boleh try nanti

    ReplyDelete
  6. nina suka jugak boatnoodle nih..sedap kan:)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum eda...seronoknya mkn di sini...naurah pun suka mkn roti tu yer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete



Post Top Ad