Menu Dapur kisahsidairy Hari ini - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Sunday, January 28, 2018

Menu Dapur kisahsidairy Hari ini

Assalamualaikum
Hai korang.alamak..hujung minggu bakal melabuhkan tirainya..kah..cliche sangat ayat.

Hari weekend lah kan,masa untuk bersenang lenang,takde fikir pasal kerja.Fikir pulak pasal kerja rumah yang takkan pernah siap bagi mata seorang isteri kan..kan..

So,aktiviti ni memang tak pernah skip hari-hari kecuali,takde lauk,tak sihat,atau plan nak gantung kuali.Tapi 80% adalah masak kat rumah.So,hari ni takdelah masak yang special sangat pun.Rasa nak makan sayur petola campur sohon je..

So inilah diantara menu yang malas untuk difikirkan.
Lala rebus letak daun bawang,petola sohin dan ayam bakar.Selesai masak,husband balik,terus ajak makan.Ni kira merangkap makan malam.Sebab aku jarang nak makan malam,selalunya sebelum maghrib aku dah settle kat dapur.

Tetiba otak terfikir nak masak apa pulak esok..


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

15 comments:

  1. Isteri memang kena berfikiran jauh.. Menu esok pun dah kena fikir hari ni. Soalan paling susah, nak masak apa ni? Haha

    ReplyDelete
  2. bestnya menu dapur dia...

    psssttt terima kasih join Segmen Nak URL Blog #33. Blog anda ada di http://www.mialiana.com/2018/01/senarai-url-blog-33.html

    ReplyDelete
  3. laparnya tgk mknn dia...a duii lapar.. perut bkeroncong gila nih !

    ReplyDelete
  4. wah sedapnya. especially yg petola dan suun tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah,kena dengan ikan masin ngan sambal belacan pun sedap

      Delete
  5. penat aku fikir petola sohin..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah...typo memanjang dah jangkit Hernee lah ni

      Delete
  6. my fevret lala!.. busyra makan benda yg simple.. sayur lala, nasi, buat air asam sikit.. fuhh tambah 3 kali.. hehe

    ReplyDelete
  7. kiteee suka suun tu masak ape pun sedap hehe..

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum eda...sedapnya menu eda...makan kat rumah lebih bestkan...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  9. Singapore New Property Guide provides the latest update on new condo, landed, strata-house, commercial and industrial property new launches.
    Visit To Learn More Now.https://www.newpropertyguide.com/new-futura/

    ReplyDelete



Post Top Ad