Aktiviti Sepanjang cuti Raya Cina - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Travel | Food | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Travel | Food | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Tuesday, February 20, 2018

Aktiviti Sepanjang cuti Raya Cina

Assalamualaikum
Hai korang☺☺syokkan kalau cuti lama.Nak² bila bercuti di kampung .Walau tak buat aktiviti kemana-mana pun,duduk rumah je pun dah ok.

Actually aku start bercuti pada 15 Februari hari tu sampailah hari isnin.And hari ni baru start bekerja.So,15hb bersamaan dengan hari khamis,aku balik kampung dengan anak dara tu je memandangkan husband kerja lagi khamis tu.Plan nak amik ayah balik dari umrah.Sepatutnya ayah akan ambil flight dari KLIA2 ke Senai.Sampai Senai dalam pukul 8 pagi macam tu.So,turn aku untuk ambil ayah kat Senai.Tapi entah apa plan adik yang duduk KL tu,dia nak balik sekali dengan ayah naik kawan dia.So tak jadilah aku ambil ayah kat Airport Senai.Tapi petang khamis tu sempat lagi kami terjah Aroi Thai Boat Noodles kat Tunamaya.Macam dah jadi port wajib kami pulak.Mak pun suka datang sini tau.Aku pernah ceritakan dekat SINI


Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya
 ada je nak menyelit budak dua orang ni.Ni orang lain ambil gambar..tak puas hati betul sebab tak nampak semua..cittt
Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya
ai ambil gambar ok je..nampak semua

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya


Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya
puan blog yang gojes,mak gojes dan adik yang gonjeng

Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya


Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya


Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya


Aku terpaksa jugak balik ke Pasir Gudang semula disebabkan Abang Ipar akan bercuti di rumah.Tengahari tu terus shoot balik ke Pasir Gudang dengan dua anak dara tu pulak..Kakak fiyah memang dah cakap awal² dengan umi yang dia nak ikut umi balik kalau dia cuti sekolah.Petang tu sampailah orang Pahang ke rumah.Ingat plan malam tu nak cuci mata dekat Pasar Borong Pandan,tapi disebabkan kesian dengan kakak ipar tinggal sorang kat rumah,jadi aku temankan dia..Yang pergi ke pasar borong tu abang ipar,husband,MIL dengan anak-anak dia je.Yelah..Kakak ipar ada anak kecil,takut mengaruk pulak kan..Aku faham sangatlah kalau ada budak kecik.


So,esoknya kami plan nak ke Jusco Tebrau sebab diorang ada misi untuk ke sana.Kita ikutkan je.And anak dara dua orang tu sempat PAU umi masa masuk kaison.Dapatlah beli pencil yang ada rama-rama kat atas dia..Total hangus RM13..Nasib baik
Sempat lah nak show off pencil yang dia dapat tu.

Lepas keluar dari Kaison tu,ingat nak jalan-jalan lagi.Tapi si kecik dah mengaruk.Mybe sebab suasana bising dalam Jusco tu.Terus la kami keluar dan cari port makan untuk isi perut.

So,lepas isi perut,aku cadang untuk lepak kat Tasik Layang-layang.Lepaskan budak-budak bermain.
bukit layang-layang
kakak and sepupu



bukit layang layang
Budak tak berapa nak sihat masa ni


bukit layang-layang
Kakak awfiyah memang pantang nampak kamera..Ada je aksi dia berbanding dengan adik .

Esoknya,lepas pada abang ipar balik,kami pun balik semula ke kampung untuk hantar kakak..Itu pun menangis bagai nak rak sebab umi nak hantar dia balik..alahai anak...suka tau buat drama air mata..



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

50 comments:

  1. cuti baru2 nie tak kemana-mana pun..duduk umah je

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pun sebab abang datang...bawak mereka jalan²

      Delete
  2. Sakan makan tu sampai dah jadi menara mangkuk gah

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum eda...mama pun cuti kali ni x kemana2 juga....dok rumah seperti biasa mengemas n buat apa yg perlunya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah mama,bawak anak dara dua orang tu jalan² je

      Delete
  4. Ana sempat buat majlis hari jadi syafi je. Nak g jalan confirm hotel mahal dan jalan jem.

    Nampak menarik je boat noodle tu. Jadi trend kan skrg boat noodle ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..yang bestnya boleh makan semua yang ada sebab kecik je...

      Delete
  5. wah.. best sis.. jalan-jalan waktu cuti ye..

    ReplyDelete
  6. Kak Sue tak kemana-mana pun cuti hari tu, lepak-lepak kat rumah ja.. ehehe..

    ReplyDelete
  7. seronok bila semua family berkumpul masa cuti. meriah dengan macam-macam aktiviti yang xplan..

    ReplyDelete
  8. kalau pergi aroi thai makan banyak mana pon rasa macam berbaloi je sebab harga dia semua sama je kan? bawak budak lagi jimat rasanya hehe. seronoknya cuti sekolah dia jalan jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan...hehhe..diorang makan semangkuk je...tapi anak kita makan 3 mangkuk sup dia tau

      Delete
  9. Uishhh gojes gojess semuanyaa hehe

    ReplyDelete
  10. Hai Eda. Zeza tak ada ke mana2 pon cuti cny baru ni. Melepak di rumah je sampai reput. Ahahah! Nak ke luar dari kl pon tak lalu nak hadap jem. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..kalau kat KL mesti lah jammed kan..nasib baik kat sini ok je...

      Delete
  11. Makan dekat Aroi thai tu.. Memang meleleh air liur.. Ada buat challenge tak siapa paling byk makan he he he

    ReplyDelete
  12. Amboi aktiviti makan tu mengiurkan sungguh.kemain lagi bersusun mangkuk tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..makan boat noodle memang macam tu kot..hahaha

      Delete
  13. Sedapnya menu dia...nanti boleh cuba menu di Aroi Thai lah...:)

    ReplyDelete
  14. Suka lah boat noodle aroi thai tu. Macam menarik je.

    ReplyDelete
  15. lama rasanya tak pergi pandan. rindu lak.huhu

    ReplyDelete
  16. uzu cuti CNY takde buat apa. lari ke melaka sbb kl sunyi haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Melaka pun dah best..akak tak suka pi Melaka time cuti² ni

      Delete
  17. Kalau masuk kaison tu mesti ada brg lekat beli. Haha. Jgn kata budak org tua pun sama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..hari tu pun nasiblah nak melayan budak ni...kalau ikut hati nak je rembat dua tiga jenis

      Delete
  18. Sedappp nya.. Berselera bebudak tu makan kan. .

    ReplyDelete
  19. Bestkan sekali sekala dapat cuti lama..tambah boleh luangkan masa dengan anak² ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. emm tulah..cuti panjang mcam ni baru best sikit

      Delete
  20. Sis tak kemana2 pun CNY ni...dok umah je ngemas n layan tgok tv je...lps tu masak makan masak makan...
    Lama dah sis tak makan boat noodle...sis kalau makan memang bermangkung2 jugak...hehehe

    ReplyDelete
  21. Bestnya akak jalan2.. busyra cuti haritu x kemana pun.. haha. Duduk dirumah.

    ReplyDelete
  22. Bestnya balik kampung. Kita mereput jer kat rumah. Dah lama tak makan kat aroi thai.

    ReplyDelete
  23. seronknya si naura dengan dak fiyah tu..tolong gigitkan kak

    ReplyDelete



Post Top Ad