MMKD : Menu Dinner 120218 - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Tuesday, February 13, 2018

MMKD : Menu Dinner 120218

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ Meh la masuk dapur kisahsidairy jap..Saja nak tunjuk korang menu yang aku masak semalam.

Actually takde apa pun yang istimewa pada makanan yang aku masak ni,biasa-biasa je.Janji dapat mengenyangkan perut satu keluarga.Bila family happy dengan masakkan kita,so kita pun happy lah bila makanan yang dimasak habis..


Oklah,meh jenguk sebentar apa yang hakak masak ni ye.

Sotong goreng kunyit bersama Leek

Peria goreng telur

Sup ayam
Hah..itu jelah yang sempat umi masak.Selalunya umi settle memasak dalam pukul 6.30 petang.Balik kerja pukul 5.00 petang,terus bergegas balik ambil Naura,Sampai rumah dalam 5.30 petang.


So,balik rumah,letak beg and uruskan Naura dulu sebelum masuk dapur.Selalunya aku akan tanya dia apa yang dia nak buat,nak main or tengok tv sambil makan popopunch(coco Crunch)Barulah aku boleh masuk dapur dengan tenang.Jenis aku ni,tak suka bila aku memasak,anak masuk dapur.Rasa nak buat pintu je.Bukan apa,risau jugakkan takut terkena minyak panas ke apa,lebih baik mencegah kan.Tapi tulah,budak² ni lagi kita larang,lagi dia buat.So umi biarkan je dia bermain dengan pinggan mangkuk umi...

Sebelum pukul 7 malam,aku akan make sure kami dah kenyang.

kemain menghirup kan minah ni.Dia memang suka dengan sup ayam.Lepas makan nasi,dia mintak nak hirup sup tu




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

11 comments:

  1. Fuhh lauk semua sedap-sedap nampaknya. Memang tiga-tiga lauk ni feveret saya ni sis hehe patutlah si kecil tu beria menghirup sup ayam ibunya ....sedap sangat tu! ;)

    ReplyDelete
  2. siap tonggeng mangkuk lagi tu...sedaplah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..hah tulah..tak puas hati kot guna sudu

      Delete
  3. assalamualaikum eda...amboii sedap sgt masakan ummi tu yer naurah...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua dia suka..Naura cuma tak suka pedas je grandma

      Delete
  4. Amboi dak naura..terbukti sedap masakan ummi dia.

    ReplyDelete
  5. Peria goreng telur tu mengancammm.. busyra suka gila peria. Buat pulak pedas2. Fuh. Hehe

    ReplyDelete



Post Top Ad