Jepuniaga | Menjual Produk Terpakai Khas untuk Para Photographer - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Monday, March 12, 2018

Jepuniaga | Menjual Produk Terpakai Khas untuk Para Photographer

Assalamualaikum
Hai korang☺☺ Nak jadi photographer ni nak kena ada ilmu jugak dan ada kreativiti tersendiri.Begitu jugak kalau nak jadi blogger ni.Kena jugak ada kreativiti dalam menghasilkan gambar yang menarik kan.Jadi photographer ni,bukan sekadar ambil gambar sahaja.At least kena tahu ,kena banyak idea memilih lokasi dan cara edit gambar tu.Dan yang paling penting,cara nak  tangkap gambar.



Bukan setakat itu sahaja tau,penggunaan kamera tu pun sangat penting.Kamera yang baik,mestilah harganya lebih mahal.Tapi ada sesetengah berpendapat,pakai kamera murah pun,tapi pandai setting kamera ,pandai memilih lokasi pun boleh menghasilkan gambar yang cantik.Itu kata mereka yang PRO lah kan pasal bidang Photographer ni.Aku bukanlah orang yang boleh berkongsi tips yang baik untuk mereka yang berkaitan dengan photographer ni.
Bila sebut pasal kamera ni kan,actually..aku tak berapa pandai sangat nak menggunakan apatah lagi penggunaan kamera DSLR.uih..Memang tak tau nak setting macam mana.Tapi pada mereka yang pakar,tentu mereka telah tahu kamera jenis macam mana yang menjadi pilihan mereka.Kamera yang canggih tentunya harganya lebih mahal di pasaran kan.




Sebab tu aku ada nak bagitahu korang especially kepada photographer lah kan,ada satu website yang menyediakan perkhidmatan menjual kamera DSLR second hand dan produk apple secara talian..Mesti korang pun pernah dengar sebelum ni.Pada yang tak pernah tahu akan kewujudan website yang menjual barangan photographer dengan harga yang berpatutan ni,memang kena tahu website ni.
jepuniaga
jepuniaga.com
Jepuniaga.com telah ditubuhkan pada 1 Januari 2013.Mereka menyediakan servis membekalkan barangan kelengkapan kamera daripada Jepun.Jepuniaga.com adalah sebuah kedai Online yang menjual produk Apple dan Kamera DSLR terpakai dengan harga yang mampu milik.Walaupun barang yang dijual itu sudah diguna pakai,tetapi mereka tetap memberikan servis yang terbaik kepada pelanggan mereka.
jepuniaga



Antara Jenama Kamera yang dijual di Jepuniaga.com ini adalah jenama terkenal seperti Fujifilm,Nikon,Canon,Leica dan Pentax.Mereka juga ada menjual kamera baru.Selain itu juga Jepuniaga memberikan penjimatan harga belian sebanyak 50% tau.
Untuk mereka yang membeli barangan dari Jepuniaga ni,korang perlu tahu masa penghantaran akan mengambil masa selama 24 hingga 72 jam.Kos penghantaran adalah percuma   bagi barangan seperti lens,kamera dan Macbook manakala barangan Imac akan dikenakan cas tambahan iaitu Rm4.
Untuk setiap pembelian pelanggan diharap melihat keterangan yang diberi pada gambar.Jikalau anda tidak faham anda boleh menghubungi mereka terlebih dahulu.Untuk berurusniaga dengan mereka,amatlah mudah.Mereka kan update di Fanpage setiap kali stok baru sampai.

Adakah barangan dari Jepuniaga ini ada Waranti?

Korang jangan risau kerana barangan yang dijual mempunyai waranti selama 7 hari selepas barang telah sampai di tangan pelanggan.Jika terdapat kerosakkan aau tidak sama seperti yang diberitahu oleh Jepuniaga.com,korang boleh membuat aduan kepada mereka.Dalam masa seminggu sekiranya tiada tindakan dari pihak pembeli,mereka tidak akan teragak-agak untuk tidak memulangkan kembali duit korang.Apa jua aksesoru yang hilang setelah sampai,ianya tidak termasuk di dalam waranti.

jepuniaga

Perkhidmatan yang disediakan oleh Jepuniaga.com

  • Servis menjual kamera terpakai dan juga macbook dan imac terpakai dari luar negara.
  • Memulakan perniagaan semasa di Jepun dan sekarang telah membuka kedai di UTM Skudai
  • Penjimatan harga pembelian sehingga 50% dari harga yang baru.


Pendek kata,apa sahaja yang korang nak cari tu semua ada disini.Kalau korang ke Facebook Page Jepuniaga.com ni,korang boleh tengok rate servis yang diberikan oleh pelanggan mereka.Semuanya berpuas hati dengan layanan yang diberikan.


Di bawah ni aku sertakan gambar di antara barangan yang ada di jual di website mereka.
kamera dslr terpakai
Kamera 7D

monopod


bag kamera
Beg Vanguard


macbook terpakai
Macbook Pro

Macam-macam jenis kamera dan lens yang dijual disini tau.So,korang kena pergi ke website Jepuniaga.com untuk mengetahui produk terbaru yang masih ada stock.
kamera terpakai
Barangan yang masih lagi ada di dalam website Jepuniaga.com


Kalau korang mencari barangan photographer bolehlah refer kat sini,sebab banyak barangan terpakai khas untuk photographer dengan harga yang sangat murah dan berbaloi.
Untuk maklumat lanjut korang boleh lihat di bawah ni
Website : www.jepuniaga.com
Facebook : www.facebook.com/jepuniaga/
Instagram : @jepuniaga
Email : jepuniaga@gmail.com
Tel : 011-37740744

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

18 comments:

  1. bagus sangat nih. Kalau nak beli baru pun telan air liur juga

    ReplyDelete
  2. bestnya harga boleh tahan murah nanti boleh la try cuci mata dekat website dia

    ReplyDelete
  3. Wahhh bestnya website cam ni..khas utk camera..secondhand lak tu..bolehlah usha tengok kut ada yg berkenan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan el,tak pernah lagi dengar sebelum ni

      Delete
  4. Siapa nak cari spare part kamera atau nk cari second hand kamera boleh lah ke sini.

    ReplyDelete
  5. Menarik juga ni... naklah shopping dekat situ... terima kasih kongsi info

    ReplyDelete
  6. wah.. ada jual laptop terpakai gak ye.. rasa nak try intai2 website tu jap lagi.. mana tau kot ada berkenan dihati...

    ReplyDelete
  7. Oo..website online yg jual kamera2 2ndhand..ingtkan jual produk apa kat jepunniaga ni.. Haha

    ReplyDelete
  8. Wah menarik ni...walaupun terpakai masih nampak baru

    ReplyDelete
  9. Menariknya. Walaupun terpakai tapi nampak baru.boleh lah tengok web jepuniaga ni

    ReplyDelete
  10. Bagus ada kedai macam ni. Nak beli baru tak mampu ☺

    ReplyDelete
  11. Menarik juga ada kedai macam nie kan. Harga camera pun agak mahal kalau yang baru tu. Boleh la nanti intai-intai kat kedai nie nanti..

    ReplyDelete
  12. memudahkan mereka yang mencari barang

    ReplyDelete
  13. menariklah jepun niaga ni. mungkin yang baru-baru nak masuk dunia photographer kena invest benda murah dlu ni kot. murah tak semestinya takde kualiti ok hehe

    ReplyDelete
  14. Uisshhh..ramai gak geng yang baru nak berjinak dalam bidang photog ni..nanti leh ushar..

    ReplyDelete
  15. Menariknya website ni. Lia nak cari macbook ni. best bila dapat tahu ada jual camera dan laptop dalam condition baik.

    ReplyDelete
  16. geram je bila tengok kamera dan macbook tu

    ReplyDelete



Post Top Ad