Cara buat Omellete dengan tiga bahan - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Thursday, April 19, 2018

Cara buat Omellete dengan tiga bahan

Assalamualaikum
Cara buat Omellete dengan tiga bahan | Aku tau korang pandai buat omellete.Breakfast dengan Omellete sebab  sarapan paling mudah dan senang nak buat.Campak-campak je..kacau-kacau dan terus makan.Yang penting kenyang.Cara buat sarapan mudah ni aku rasa ramai je yang boleh buat kan..hahaha...Tapi mana tau bila korang terbaca entry aku ni,bagi idea nak sediakan sarapan mudah dan cepat kan..


Kalau tak sempat untuk buat sarapan lain,aku memang buat Omellete ni untuk husband.Itu pun dia cakap itu dah memadai..Ada je orang buat letak sayuran dalamnya.Tapi disebabkan aku ada tiga bahan ni je..So guna apa yang ada.


Cara buat Omellete dengan tiga bahan
Tiga bahan utama nak buat Omellete
  • Telur 2 biji
  • Susu Low fat Milk
  • Keju Cheesedale
Di dalam kuali,aku pecahkan telur dua biji tu,Masukkan sedikit susu dan juga keju.Kemudian gaul dan hancurkan macam kat bawah ni hah.Maka siap untuk dihidangkan..Nampak tak betapa senang nak sediakan Omellete ni...hahaha..Kalau korang ada lobak ke,sayur lain yang sesuai untuk dimasukkan ke dalam Omellete ni ok je...Janji sedap dan kenyang kan...


Cara buat Omellete dengan tiga bahan
Omelleteyang dah siap untuk dimasak.

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

28 comments:

  1. Asalamualaikum eda...kenyang juga peeut kalau mkn omellete jee ni...

    ReplyDelete
  2. Tak pernah buat sendiri, selalu stay hotel je Sis makan. Sebab takut buat sendiri ketagih..naya diet Hakak ko hahahaha

    ReplyDelete
  3. sedapnyeeeeeeeeeeee...selama ni pakai susu je..boleh try bubuh keju lak lepas ni

    ReplyDelete
  4. laaa..senang je buatnya.haha..tak pernah try tau sbb ingtkan guna byk bahan...haha

    ReplyDelete
  5. wow nak cubalah letak susu nanti

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Boleh la makan untuk kakak ko yg malas ni.. Hahah

      Delete
  7. hoho.. kak nowa suka scramble egg
    tapi memang x gemar campur cheese
    husband and anak jer suka cheese
    dlm telur..

    ReplyDelete
  8. Sedap! Sedap! Siqah tak pernah buat omelette camni. Hii.

    Nway, jemput join segmen dan giveaway di blog Siqah ye :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA

    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete
  9. Ni boleh try untuk menu sabtu. Tak pernah terfikir nak letak cheesdale dlm telur tu bersa sama. Thanks for this.

    ReplyDelete
  10. sedap.. saya sukar tabur yang bahan kering tu lupa nama. makan dengan roti keping letak sos.dapnya dapnya..

    ReplyDelete
  11. wahhh sedapppnya tak pernah buat lagi ni

    ReplyDelete



Post Top Ad