Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Flutheraphy - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Thursday, April 12, 2018

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Flutheraphy

Assalamualaikum
 Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Flutheraphy | Actually aku memang risau kalau anak-anak aku ni kena batuk dan selsema.Anak-anak ni,dia tak macam orang dewasa,boleh je keluarkan kahak dengan sendiri.Selsema boleh buang sendiri.
Tapi bila anak-anak batuk dan selsema menyerang mereka,alamatnya memang makan masa jugaklah nak baik.Walaupun dah ke klinik,habis dah ubat yang diberikan,tapi kalau kita tak tolong mereka untuk keluarkan kahak yang bergumpal kat dada tu pun membahayakan jugak.Betul tak..Sebab tu kita sebagai ibu bapa ni di sarankan kalau anak batuk dan selsema ni,kita bantu diorang dengan teknik tepukan di belakang dada.Aku ada syorkan petua menghilangkan batuk dan selsema mengikut Petua Tradisional di entry Petua hilangkan batuk dan selsema dan satu lagi entry cara keluarkan hingus dan kahak anak  di rumah ..Korang baca dan fahamkan ok.
Selain aku guna kaedah-kaedah di atas,aku ada juga berikan mereka minyak terapi untuk membantu mengurangkan batuk dan selsema dengan lebih cepat.Produk yang aku gunakan sebagai minyak terapi untuk anak-anak aku adalah Produk NARINAR.Narinar ni adalah produk bayi organik tau.So,sebab tu aku tak risau nak gunakannya..Ianya dijamin selamat
Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy

APA ITU NARINAR FT

Apa yang aku tau,Narinar adalah minyak terapi yang pertama dihasilkan di Malaysia  yang menggunakan 100% bahan semulajadi pati buah-buahan dan bunga-bungaan.Ia ada Gabungan minyak pati asli seperti Lavender,Lemon dan pudina dan lebih istimewanya ai turut mengandungi Gam Arab yang mempunyai banyak kebaikkan kepada kesihatan.

NARINAR FT terdapat 3 jenis minyak Terapi iaitu :-

- Narinar FT(FLU Therapy)
- Narinar TT(Tummy Therapy)
- Narinar ST (Sleep Therapy)


Aku dah pun menggunakan ketiga-tiga Narinar Theraphy ni.Produk ni lah yang bantu aku bila anak kembung perut,batuk dan selsema.Bukan mereka je yang guna,malah aku dan husband pun guna jugak tau.Sebenarnya Produk ni ada je jual satu-satu botol,tapi alang-alang tu,aku beli 3 botol ni sebab aku rasa perlu kot aku simpan kat rumah untuk waktu-waktu kecemasan.Lagipun kalau beli 3 botol ni,jimat tau.
Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy
Narinar Flutheraphy  terapi selsema bayi


Narinar FT(FLU Therapy)

Bukan takat aku je,rasanya ramai je ibu kat luar sana guna  Petua hilangkan selsema bayi ni menggunakan kaedah tradisional dengan bantuan minyak terapi seperti Narinar ni.



Sebelum ni,bila Naura batuk dan selsema,aku banyak menggunakan kaedah tradisional yang aku sendiri google tentang petua hilangkan selsema dan petua hilangkan batuk bayi.Aku lebih suka menggunakan kaedah lama di dalam memastikan Batuk dan selsema Naura cepat sembuh.Ia sangat membantu hilangkan batuk bayi.



Dan apa yang penting selain menggunakan petua-petua lama,aku menggunakan Narinar Flutherapy ini dengan kerap supaya batuk dan selsema dia pi jauh-jauh.

Cara hilangkan batuk dan selsema pada bayi dengan Narinar Theraphy

Cara menggunakan Narinar Flutherapy ni,aku  titiskan dua hingga empat titis di tapak kaki dengan teknik VITAFLEX..Vitaflex ni kira urutan pada kaki di Point tertentu.Lepas tu aku calitkan sikit dekat hidung supaya ia lebih senang untuk bernafas.Bab ni paling Naura tak suka,sebab rasa berangin tu yang dia tak berapa nak gemar,tapi bila aku guna Narinar Flutherapy ni,dia dah tak kisah aku letak kat hidung dia.



Cara nak Narinar Flutheraphy ni aku refer kat video : https://sentihanibu.com/video-tutorial-terapi/



Narinar Tummy Theraphy

Narinar Tummy Theraphy ni aku gunakan bila Naura kembung perut.Narinar TT ni memang sangat sesuai untuk baby kembung perut.Jadi takdelah bila dia kembung perut,umi rasa stress.Naura ni,kalau perut dia kembung je,dia akan rasa tak selesa,masa tulah dia nak merengek je.Sampai nak tidur pun dia rasa tak selesa.

So,apa umi buat,ambil Narinar Tummy Theraphy ni dan umi titiskan di perut dan urut dengan cara gerakkan sekeliling pusat dan mengikut arah jam.Kalau dia dah start kentut tu,maknanya perut dah tak kembung lagi..



Narinar TT ni ada gabungan ekstrak  pati aloevera,serai wangi,lemon dan pudina .Kesemua ekstrak ni  memberi kelegaan segera dari perut kembung,sembelit dan cirit birit.Nampak tak kenapa aku suka guna minyak Narinar Theraphy ni..

Insyallah,dengan teknik urutan yang betul,kita dapat membantu melegakan perut kembung,sukar buang air besar dan kerap buang air besar serta najis cair.


Narinar Sleep Theraphy


Naura paling payah tau nak tidur.Kalau nak tidur tu,confirm dia akan berpusing-pusing.Puaslah umi dia dok,tukar position sebab dia selalu take over tempat umi.Nak suruh dia tidur tu memang ambil masa dalam sejam lebih jugak.Dah penat dia berpusing-pusing barulah dia tidur.Tu pun dah puas jugaklah umi dia dok bising.


So solution yang terbaik adalah umi amalkan  sapu Narinar ST ni pada dia supaya dia senang tidur dengan aman dan damai.

Cara guna Narinar ST ni paling mudah,aku titikan kat nadi pergelangan tangan dan belakang telinga.Lepas tu umi urut lembut tengkuk dia dengan Narinar ST  ni dan umi sapukan juga di bahagian tapak kaki.Tepuk-tepuk dia,confirm senang je dia hanyut.



Narina ST ni bagus tau kalau nak suruh nak tidur lena,kat dalam minyak theraphy ni ada pati lavender,epal hijau ,bunga chamomile dan bidara yang bagi aku sangat bagus untuk legakan pernafasan dan relaxkan minda.


Aku suka dengan bau Narinar ST ni,kalau aku rasa stress,aku suka hidu dan letakkan di bahu.Kalau dapat hidu tu,rasa hilang segala stress tau.Orang-orang tua pun boleh guna.Boleh dikatakan ia sangat berguna untuk seisi keluarga.
Muka happy je lepas umi sapukan dia Minyak terapi


Narinar Theraphy ni bagi aku sangat affordable tau.Harga yang boleh lagi aku berkira-kira untuk beli.Demi nak tengok anak sihat kan,berkorban sikit.Bukanlah setiap bulan nak membeli,so pada aku sangat berbaloi.Yang penting Produk Narinar Therapy ni ada kelulusan dari KKM.Tak caya cuba check..heheh.



So far aku memang recommended produk Narinar ni untuk korang tau,sebab aku dah cuba ketiga-tiga jenis minyak ni.Takde sebab aku tak perlukan produk ni untuk anak aku.Bagi aku harga produk ni pun berbaloi.Aku beli tiga produk ni terus sebab kalau korang beli set ni,dapat harga yang lebih murah kalau korang beli sebotol.Nak beli sebotol pun boleh jugak..Nak tau harga Narinar Theraphy ni korang boleh check kat Website mereka di SINI
Nak tau lebih details tentang Narinar Theraphy ni,korang boleh tengok details kat bawah ok.
NARINAR HQ
Alamat : No.2A-2,Jalan Puteri 2A/3
Bandar Puteri Bangi
43000 Kajang,Selangor
No Tel : 017-7171848
Facebook : NARINAR Malaysia- Terapi Bayi
Instagram : NarinaMalaysia
Website : narinar.com

Korang boleh guna code ni untuk diskaun

>>kisahsidairy10<<

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

71 comments:

  1. syoknya naura.. kena urut sebelum tido..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang wajib urut dia..kalau tak payah nak tido

      Delete
  2. ada titik-titik tertentu perlu disapu rupanya.mudahnya..perkongsian produk yang bagus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mar,barulah berkesan minyak tu disapukan

      Delete
  3. Memang best produk dari Narinar ni kan kak Eda.. dah la wangi.. anak-anak Dilah pun suka bila dapat urutan dgn sapuan Narinar terapi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dilah..akak suka pakai Narinar ST..best ooo

      Delete
  4. Oh.. Ni remedi baru.. Boleh massage untuk hilangkan batuk dan selsema.. Nampak bagus nya.. Tak payah makan ubat.. hehe~

    ReplyDelete
  5. Sukalah ada produk macam ni. Senang kerja ibu bapa, takde lah bergantung kat ubat semata-mata.

    ReplyDelete
  6. Bagus ada minyak terapi dari bahan2 semulajadi ni. Sesuai dan selamat utk anak2.

    ReplyDelete
  7. Banyak khasiat betul produk Narinar ni lagi2 untuk kanak2. Lega parent dh dapat jawapan terapi anak2.

    ReplyDelete
  8. Ooo baguslah..nanti nak rekeman kat adik Sis ..TQ Eda ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti rekemen eh sis...mana tau berkesan

      Delete
  9. Perkongsian yang menarik. Memang kalau anak sakit mak bapa sekali sakit la. Kalau kena selesema mesti tak selesa badan dan tak boleh tidur.

    Bagus ada pilihan yang selamat untuk ibu bapa beri pada anak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah..kalau mereka sakit memang tak senang duduk kan kita ni

      Delete
  10. Wahh... nanti bolehlah suggestkan pada ahli keluarga. Yang penting penggunaannya mesra pada kulit dan selamat selain berkesan! Terima kasih ya atas perkongsian!

    ReplyDelete
  11. Boleh la SA suggest kat adik2 ni...nampak menarik Narinar ni...bagus utk baby kan..bagus jugak untuk anak- anak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah SA..anak sesuai dengan narinar

      Delete
  12. Bagusnya Narinar nih.boleh beli sebab kalau anak selsema dan batuk boleh guna

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..elok je kena pada anak kita pakai minyak therapy ni

      Delete
  13. wahhh perlu tak i dapatkan satu narinar ni..
    memang tengah tak berapa sihat..
    badan panas mengigil sebab demam dan selesema..

    tengok 1 titik titik tu cukup ke ?
    takut terguna banyak jeee rasa nak cuba lah... macam mahai lak sebotoll..

    ReplyDelete
  14. produk baru ke ni..baru 1st time dengar..mesti bau best sbb ada lavender

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah El,produk baru...yangpenting bau best

      Delete
  15. Ini info penting nih buat para ibu ibu yang punya anak kecil. Ini sharing yg baik sekali dan wajib di share agar lebih banyak manfaatx

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ye...mana yang memberi manfaat kita sharing kan

      Delete
  16. baru tau ada produk mcm ni. thanks for the info. mungkin boleh cuba juga nanti.

    ReplyDelete
  17. Boleh tahan jugak harga dia yek. Tapi kalau bagus untuk anak mahal2 pun takpe..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga memang boleh tahan,dan ia pun boleh tahan lama penggunaannya juju

      Delete
  18. My colleague sells this and it is a great product for baby. Definitely a great product to cure flu. Very affective in no time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai dah mengetahui kebaikkan narinar ni kan

      Delete
  19. bagus ni.
    healing secara alami kan.
    elok utk anak2. in shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu awak,cara macam ni bagus diamalkan

      Delete
  20. Ya. Batuk memang merimaskan. Kita sendiri pun tak selesa. Apatah lagi anak kecil.

    Bagus la ada produk sebegini. Mudah untuk digunakan oleh anak kecil

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah..kalau diorang sakit,kita pun rasa sakit

      Delete
  21. Boleh rekemenkan produk ni untuk anak buah nanti

    ReplyDelete
  22. Produk macam ni bukan sahaja bagus utk bayi je. Ibu bapa yang sapu minyak terapi ni pun sihat. Bau dia segar. Selsema dan sakit kepala ibu ibu pun hilang. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ruby..dah jadi rutin pulak kan ST tu tiap2 malam

      Delete
  23. Pertama kali dengar pasal produk ni. Nanti bolehlah gitau dengan anak-anak buah yang ada anak kecil

    ReplyDelete
  24. Tertiba teringat kes seorang bayi yang meninggal sebab tidak boleh bernafas… waktu itu dia tengah tak sihat, sebab selsema.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu risau kalau anak sakit sikit je..

      Delete
  25. Oh bagus produk ni. Boleh recommand kt akak ni . Thanks sudi kongsi ya.

    ReplyDelete
  26. Kak Sue suka produk macam nie, tak payah susah-susah terus sapu je kan. Harus ada setiap rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak sue,senang je nak sapu-sapu ni..bau pun best

      Delete
  27. Tengok pada wajah anak tu nampak selesa dan seronok dapat tidur lena selepas sapu produk ni bagus lah keluarga anak kenal kena ada produk ni...

    ReplyDelete
  28. Perkongsian begini mesti memberi banyak bantuan kepada new parents. Thanks for the sharing

    ReplyDelete
  29. Wahhh bagus betul ni.. Patut ada kat umah ni..

    ReplyDelete
  30. Anak Marsha batuk sekarang ni. Kena cari lah ni cuba. Tak cuba tak tahu kan

    ReplyDelete
  31. Dah try produk ni. Memang best. Nampak kurang jugak selsema and batuk harraz.

    ReplyDelete
  32. Bagusnya.. Siap tunjuk titik-titik untuk sapuan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ,supaya kita tau kat mana yang sebetulnya kena letak

      Delete
  33. Bagusnya Narinar Theraphy ni. sangat sangat membantu kan

    ReplyDelete
  34. bagus produk mcm ni sbb kalau bayi selsema kesian sngt tngok dorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah..diorang tak lena tido,kita pun ikut tak lena

      Delete
  35. Saldah try dan ternyata berkesan!

    ReplyDelete
  36. bagusnyaaaa senang ada produk macam nihhhh. boleh recommend kat adik adik yang ada anak kecik.
    Uyul Rosli | JDTBlogger & AFBDotMy

    ReplyDelete



Post Top Ad