Fiesta Lampu-Lampu 2018 di Bukit Layang-Layang Pasir Gudang - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Thursday, April 05, 2018

Fiesta Lampu-Lampu 2018 di Bukit Layang-Layang Pasir Gudang

Assalamualaikum
Fiesta Lampu-Lampu 2018 di Bukit Layang-Layang Pasir Gudang | Untuk warga Johor dan mereka yang berminat untuk menyaksikan kecantikkan lampu yang berwarna warni,bolehlah datang ke Bukit Layang-layang Pasir Gudang Johor.
Fiesta Lampu-lampu Bukit Layang-layang pasir gudang ini akan bermula dari 25 April 2018 sehingga 1 Mei 2018 yang akan menampilkan pelbagai aktiviti menarik  dan juga peluang perniagaan untuk usahawan tempatan juga.Apa yang menariknya di Fiesta Lampu-lampu 2018 ini,Pameran bunga mawar berlampu,Beca dan Train LED,Hiasan lampu-lampu LED,Belon buih gergasi dan pelbagai aktiviti yang akan dijalankan

Fiesta Lampu-lampu 2018 ini adalah pertama kalinya dilakukan di Johor Bahru.Untuk usahawan tempatan adalah di pelawa menempah lot gerai jualan untuk jualan pelbagai produk seperti makana,minuman,pakaian,kasut ,kosmetik dan sebagainya di Sini.Untuk korang yang ingin mendapatkan lot gerai bolehlah menghubungi  017-6564989(call/whattsap)

 AKTIVITI DALAM FIESTA LAMPU-LAMPU BUKIT LAYANG-LAYANG PASIR GUDANG


Setiap Hari

4.00 Petang -12.00 Malam
-Pameran jualan dan promosi pelbagai produk dan perkhidmatan yang menarik oleh usahawan tempatan termasuklah pakaian,fesyen muslimah,penjagaan diri dan kecantikan,kasut ,jersi sukan,insuran,peralatan rumah dan banyak lagi.

- Belon buih gergasi dan permainan 'Inflatable" Soopa Doopa juga turut disediakan.Tidak ketinggalan kemunculan watak-watak animasi dan adiwira terkenal

-Pengunjung berpeluang untuk mencuba bermain "Bubble Football" yang akan mencabar kebolehan anda namun menghiburkan



6.00 Petang - 12.00 malam
- Pameran Bunga Mawar berlampu akan menarik pengunjung  untuk menikmati keindahan ribuan bunga mawar yang disusun dalam bentuk yang menarik.Pengunjung akan berpeluang untuk bergambar sambil bersantai bersama keluarga.


Beca dan Tren "Barrel" LED akan memeriahkan lagi acara di mana anda sekeluarga berpeluang untuk mengelilingi sekitar kawasan Bukit Layang-layang dengan mengayuh beca atau menaiki tren yang dihias cantik dengan lampu LED.

-Pelbagai hiasan lampu LED yang menarik akan turut menyerikan lagi sekitar kawasan acara.

8.00 malam
Berhibur bersama artis buskers(setiap malam) dan artis jemputan terkenal pada tarikh yang ditetapkan


27 April -1 Mei (9.00 malam)
Saksikan persembahan wayang kulit tradisional yang membawa pelbagai kisah masyarakat untuk hiburan sekeluarga.


Banyakkan aktiviti yang dijalankan,so save the date untuk ke sana nanti ye...



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

29 comments:

  1. Waaa bole pergi ni. Dah dekat hehehe

    ReplyDelete
  2. wahh.. meriahnya kak eda.. warna-warni mesti budak2 suka ni..

    ReplyDelete
  3. dah dekat tu..blh la naura pergi..

    ReplyDelete
  4. Kalau nak tengok lampu kena datang malam la yek.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. of courselah juju..baru nampak cantik dan berwarna-warni

      Delete
  5. bestnya! budak budak mesti suka sangat kalau datang sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan budak je...orang tua pun suka ni fiza..

      Delete
  6. bestnya dah masuk dalam planner nanti nak pergii

    ReplyDelete
  7. pergh nak kena pergi ni, baru boleh dapat idea deco nanti

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum eda..mesti menarik n seronok kalau dpt ke sana....

    ReplyDelete
  9. menariknya fiesta lampu ni pada waktu malam mesti colourful.

    ReplyDelete
  10. ni kalau dekat sure Sal dah terjah ke sana ... anak-anak mesti suka

    ReplyDelete
  11. Best best...budak budak pun suka..sebelum nih mimi pergi yang dekat putrajaya tuh...suka tenfok lampu yang warna warni

    ReplyDelete
  12. Eda..tak pi ke..share la gambor2..kat Johor..kalau KL, boleh gak terjah

    ReplyDelete
  13. Meriah nya. Berwarna-warni haaa. Kalau dekat lama dah ana join.

    ReplyDelete
  14. Bestnya, kalau dekat boleh juga Kak Sue datang sini..

    ReplyDelete
  15. Wah best dan meriahnya...teringat masa kecik ke event kereta berhias di Kelantan. Lama dah tak pegi.

    ReplyDelete
  16. Wah.. Best ni... Boleh gambar je jalan sana nanti.

    ReplyDelete
  17. memang banyak sekarang pameran dan fiesta lampu-lampu neon di sana sini, meriah kan bawa anak-anak santai malam :)

    ReplyDelete
  18. lama tak pergi tempat mcm ni..sure budak2 seronok kan

    ReplyDelete
  19. Wahhh ... nampak menarik tu. Seronok main lampu neon ni .. anak saya pernah buat letak kat beskal.

    ReplyDelete



Post Top Ad