Warna Tema Baju Raya 2018 - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Monday, April 09, 2018

Warna Tema Baju Raya 2018

Assalamualaikum

Warna Tema Baju Raya 2018 | Dah fikir ke warna baju raya tahun 2018 ni?For sure punya korang dah pun start menempah kan baju raya untuk tahun ni.


Bagi aku,baju raya ni,kalau buat untuk family sekali,senang kena cari awal,tempah awal kalau nak semuanya sedondon.Sebelum nak menempah tu ,haruslah kita cari tema baju raya dulu kan.So,korang tau tak Trend Warna 2018 ni warna apa.Ok,untuk yang tak tahu tu,kalau ikut Pantone ni Tema baju raya atau trend warna tahun 2018 ni adalah warna Ungu Violet.

Warna Tema Baju Raya 2018

color trend 2018
Ungu Violet ni sangat cantik dan kalau korang nak nampakkan ianya lebih cantik,korang kena mix and match kan warna tu mengikut kesesuaian warna.So,takdelah dari atas sampai ke bawah,warna Ungu Violet je kan


Kalau mengikut arus kemodenan dunia fesyen sekarang ni,kebanyakkan warna memang perlu digabungkan dengan warna warna lain untuk menambahkan lagi keserian pada warna yang ditampilkan.Korang kena tahu tu supaya ianya nampak sesuai dengan kulit korang jugak tau.

trend dan warna tema 2018

PETUA APABILA MEMAKAI WARNA UNGU VIOLET

1.Jangan memakai warna ungu dari kepala hingga ke kaki.Mengenakan i item dari warna ungu mencerminkan suasana romantis dan misteri kepada pemakainya.

2.Jika di waktu siang,jika anda ingin ke pejabat,kenakan vest ungu cantik feminin,magenta atau lila.Juga boleh dipadankan dengan warna hitam atau putih.

3.Selain digabungkan dengan warna hitam,ungu juga boleh digabungkan dengan warna-warna neutral gelap seperti warna arang.

4.Warna Ungu juga boleh digabungkan dengan warna-warna terang yang lain seperti warna hijau rumput atau hijau limau.


Hah,itu sedikit petua apabila korang mengenakan baju berwarna Ungu Violet ni.So kalau korang dah pun menggunakan warna Ungu ni di tahun yang lepas,korang juga boleh memilih warna-warna lain yang mengikut tema warna tahun 2018 seperti dibawah ini.




Disebabkan aku dah pun gunakan warna ungu Violet ni beberapa tahun lepas,so tahun ni aku decide nak guna Electric Blue..kira sama lah kan warna macam Palace Blue tu...hehehe...

So,korang dah decide warna apa tahun ni?


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

32 comments:

  1. kak eda.. tema kita hampir sama.. dilah tema royal blue..

    ReplyDelete
  2. anum pun x decide lagi nak pilih colour apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni akak bagi idea untuk tema tahun ni ye...hehehe

      Delete
  3. Royal blue jugak. Sama la kite

    ReplyDelete
  4. Akk pakai baju yang baru pakai sekali.. So tak beli baju raya kot. P/S Cakap jer pas tu nanti sendiri yg over 😁😁😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama macam mak kita,kekadang dia kata nak simpan untuk raya,sudahnya,bila ada kenduri je,confirm keluar baju tu

      Delete
  5. Sedang mencari-cari tema...hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.mana tau adaidea bila baca entry ni kan

      Delete
  6. Tema kita Biru Royal hehehe..Purple tu color kesukaan kita hehehe

    ReplyDelete
  7. Tengah memikir juga tema apa Kak Sue sekeluarga tahun nie, tambah anak-anak dah besar jenuh juga la nak kena tunggu semua setuju.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak sue,kita pulak kena deal dengan adik beradik sebab tahun ni belah kita beraya

      Delete
  8. Assalamualaikum eda...nasib x sama color tahun ni...mama baru pilih royal blue 2 thn lepas...thn ni masih dlm perancangan sbb majlis anak mama dlm bln raya jadi kena fikirkn terus untuk baju raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sekalikan je tu ma..kena ikut tema dia kawen la...hehe

      Delete
  9. Sha pilih red chili.. Beli siap je.. serik beli kain dan tempah.. huhuhu..

    ReplyDelete
  10. wow...i luf pepel.hehehe..saya belum ada tema lagi. percaya tak??

    ReplyDelete
  11. hari tu ada tgk emertyst dgn lavender. tataw pilih mana sebab tak berapa nak suka purple. tapi nak purple jugak

    ReplyDelete
  12. kisahnya..warna ungu violet... saya plan warna rose tu

    ReplyDelete
  13. Ana tak plan warna apa lg. Tgk mana berkenan je nanti.

    ReplyDelete
  14. Cantik pulok tgk ungu violet ni. X plan lagi ni

    ReplyDelete
  15. Tema dah ada.. Tapi kain belum beli lagi... Tak sabar nak beraya suka tengok tema mcm2 ada warna warni cantiknye...

    ReplyDelete
  16. selalu tema kita rojak je..ikut dan..tp taun lepas ada kain baju yg masih x sempat nak buat bolehlah jimat hihi

    ReplyDelete
  17. Ha..ade pun. Sal memang tengah cari tema color raya tahun ni

    ReplyDelete
  18. belum plan lagi nak tema baju warna apa tahun ni :)

    ReplyDelete
  19. Wah cantiknya tema tahun nih.saya pun dah ada tema tahun nih warna kelabu.

    ReplyDelete
  20. Tahun ni Marsha macam nak kaler gold....harap oklah

    ReplyDelete
  21. busyra tak tau nk warna apa lagi.. hehe. tngah memikir lg ni..

    ReplyDelete



Post Top Ad