Hotel Murah di Pontian Johor - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Wednesday, May 09, 2018

Hotel Murah di Pontian Johor

Assalamualaikum
Hotel Murah di Pontian Johor | Hai korang...lama tak cerita tentang cerita-cerita personal.Tapi entry ni nak kata personal pun ye jugak sebabnya bayaran sendirian berhad dan bukan di taja.

Actually kalau nak diikutkan event aku pada hari tu boleh je nak balik malam ke JB.Tapi disebabkan event pun habis malam,takut jugak nak lalu jalan Pontian tu malam-malam gini.So,aku decide untuk stay semalam di sini.Kalau ikut plan aku booking hotel lain,tapi tak taulah kenapa last minute aku cancel dan book Sunflower Hotel ni.Mybe murah kot.Bagi akulah kan,kalau kita nak stay kat hotel untuk satu malam,pulak tu boleh kira berapa jam je penginapan kita kat hotel tu,prefer Hotel bajet dan hotel murah je untuk bermalam.Janji ada breakfast.Itu pun dah ok bagi aku.So Sunflower Hotel ini adalah salah satu hotel murah di Pontian Johor ni.



Aku tiba di Pontian Kecil ni dalam pukul 6.45 gitulah.Itu pun rasa lambat dah nak check in sebab dari Pasir Gudang ke Pontian Hujan lebat.So terpaksalah bawak slow je.Sampai je Sini terus check in.Rehatkan badan sebelum start nak ke Event pada pukul 8.00 malam.Oh ye..Aku tak mention pun kan event apa yang aku attend malam tu.Korang boleh baca entry tentang pembukaan Kedai kereta Mewah baru dan terpakai iaitu Tijani Motors. Alhamdulillah..sampai juga ke Pontian dengan selamatnya.

Hotel Murah di Pontian Johor
Ruang pendaftaran or Receptionist
Hotel Murah di Pontian Johor
Hotel ni taklah begitu besar,bolehlah dikatakan Hotel Bajet di Pontian Johor ni.Bagi aku yang penting selesa pun cukup.Cuma bila bawak anak ni,kalau boleh nak lah selesa lagi.

Aku pilih Deluxe room.Di Hotel ini aku bersama blogger Mialiana tau.Dia pun malas nak meredah malam balik ke Johor.Tapi dia dapat bilik yang selesa sangat siap lengkap dengan peti ais berbanding aku.So dia bagilah aku  tips macam mana nak tempah bilik.Masuk je bilik ni,terdapat katil besar ni hah..



Hotel Murah di Pontian Johor
Meja kopi yang betul-betul mengadap pintu bilik.Dan sedia tempat letak baju kat tepi tu hah.

Minuman yang disediakan di sini

Hotel Murah di Pontian Johor
Bilik air,siap lengkap dengan shower ni..Not bad la...selesa

Hotel Murah di Pontian Johor
Langsir tu sebenarnya boleh disingkap dan nampaklah pemandangan luar betul-betul menghadap katil
Masa aku cari hotel murah di Pontian ni,memang aku nak sekali yang ada breakfast.Menu untuk breakfast dia oklah kan.Cuma takdelah banyak pilihan macam kat hotel besar

Hotel Murah di Pontian Johor
Ruang makan Sunflower Hotel yang selesa

Hotel Murah di Pontian Johor
Anak beranak breakfast 

Hotel Murah di Pontian Johor
Masa pergi ke Event tu aku cilok sorang anak saudara aku ni hah..Sama tak muka kami..hahaha
Saja je nak bawak dia.Boleh geng dengan adik Naura

Barisan Menu yang dihidangkan.Kat sini menu berat dia cuma mee hoon dan nasi lemak.Cornflakse dan roti bakar tu kat mana-mana pun disediakan.Yelah.selalunya orang tak ambil makanan berat waktu breakfast..

Oh ya..Lupa nak bagitahu pasal harga.Aku booking melalui Agoda.Dah banyak Hotel aku booking melalui Agoda ,sebab bagi aku ia lebih murah berbanding Website yang lain.


agoda

Rate Harga antara website .Hah..korang pilih la mana yang korang patut pilih.

Sunflower Hotel
Address : 726, Jalan Taib, Kampung Atap, 82000 Pontian, Johor
Phone : 07-686 1111






Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

8 comments:

  1. Waa cantkk..
    Dah macam dalam kebun bunga matahari wooo....

    ReplyDelete
  2. booking melalui agoda lebih mudah pada saya. selesa juga tu.nyenyak tidur.
    Janji Kita

    ReplyDelete
  3. eyh ni dah ckup elok dah. boleh tido sini kalau g pontian. nice sharing..

    ReplyDelete
  4. tak rasa mcm hotel bajet..sebab interior design menarik..

    ReplyDelete



Post Top Ad