Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-12 - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Tuesday, May 29, 2018

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-12

Assalamualaikum
Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-12| Nasi ayam in the house😊😊Actually macam nak masak lain dari yang lain hari yu. Disebabkan aku cuti isnin, so sempatlah masak nasi ayam untuk buka puasa. Aku ada tulis resepi simple Nasi ayam cara aku disini.
Sos yang dah disiapkan dahulu

Nasi ayam yang tak berapa nak kuning

Ayam perap madu dan kicap
Settle menu untuk buka puasa ramadhan ke-12.Bagitahu kat babah suruh topup sikit kuih. Macam teringin nak makan tepung pelita. Suruh babah carikan tepung pelita kat param. 

Walaupun keadaan tepung pelita selepas dibawa ke rumah tak berapa nak elok, tapi sedap untuk dimakan. Jadi tak sia-sialah babah beli

Murtabak daging dan ayam
Disebabkan nenek tak boleh makan daging, maka babah beli satu murtabak ayam dan satu murtabak daging. 

Alhamdulillah. Kenyang dan tiada pembaziran kuih muih. Kalau nak buat tepung pelita sendiri, memang takkan buat punya sebab tengok senang, tapi bila nak buat memang memerlukan kesabaran yang tinggi. So kita beli jelah. .

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

5 comments:

  1. hahahaha betul tu, kuih pelita dengan tako kalau buat rasa nak nangis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu akak suka beli je...senang cerita...hehehe

      Delete
  2. Kuih Tako tu kan Eda, biasa memang macamtu, kalau yg elok rupa, tak sedap, tawar hebeh takde rasa, kena yang sememeh, sedap plak..

    ReplyDelete
  3. uishh tepung pelita! nyumm nyummmm...

    ReplyDelete



Post Top Ad