Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13 - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Wednesday, May 30, 2018

Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13

Assalamualaikum
Menu Berbuka Puasa Ramadhan ke-13 | Alhamdulillah dah masuk ramadhan ke 14.Weh..macam cepat je kan masa berlalu.Sekejap je dah masuk dua minggu.Aku rasa raya lagi dua minggu je lagi.Persiapan untuk hari raya boleh dikatakan dah siap hampir 70%.


Kalau bercakap pasal persiapan raya,aku di tahun-tahun sebelumnya pun akan membeli baju anak-anak lebih awal.Biarlah orang kata aku excited nak raya ke apa,tapi sebagai mak yang kurang kemampuan nak adakan kelengkapan anak dalam sekelip mata,memang tak mungkin.

Aku memang suka untuk membeli awal,at least sebulan sehelai atau dua helai.Itu sudh memadai.Orang yang ada anak mungkin faham kenapa...hahaha..Hah...kan dah merapu sampai baju raya.nak bercerita pasal menu berbuka puasa je....hahaha

oklah,mari kita lihat menu yang disediakan oleh my MIL.So far,dia masih lagi memasak untuk kami..Berterus terang itu perlu..wakaaka...
Ikan talapia goreng

Bubur lambuk yang ambil dari masjid ..Sedap bak ang

Sambal sotong

kobis goreng

Kuih bakar beli dengan jiran...pun sedap

Mee Goreng
Itu sahajalah menu berbuka semalam.Alhamdulillah..kenyang sampai malam weh.Makanan tu semua bukan makan sekali arung tau,kalau kuih muih tu,kekadang sambil tengok tv pun boleh makan lagi.Mentong katanya.So tiada pembaziran hari ni,



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

5 comments:

  1. Uiii menu dia ni hari-hari juga sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ke..hahaha...esok aku goreng ikan masin je

      Delete
  2. bagus perancangan bab beli baju raya tu. tapi byk jugaklah psiapannya dah 70%, akk ni rasa 50% pun belum.. errrkkk!

    Sotong sambal tu mengancam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..sangat mengancam...oklah kak,sebab takut tak sempat..saya tak suka jenis shopping last minit

      Delete
  3. gerammm betull nengok bubur lambuk tuh.hahahhaa..

    ReplyDelete



Post Top Ad