Menu berbuka puasa Ramadhan ke-6 - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Tuesday, May 22, 2018

Menu berbuka puasa Ramadhan ke-6

Assalamualaikum
Menu berbuka puasa Ramadhan ke-6 | Macam seronok pulak dok share menu berbuka puasa ni kan. Walau kekadang tu bukan aku yang masak, tapi saja nak berkongsi dengan uols apa juadah untuk aku berbuka. Manalah tau boleh bagi idea menu untuk berbuka puasa korang pulak nantikan. Bukannya nak suruh korang meleleh air liur tau tengok makanan yang dipamerkan. .Hahaha.. 
So, apa menu buka puasa hari ni?. Disebabkan MIL berada di rumah dalam bulan puasa ni, maka dialah yang akan memasakkan juadah untuk kami. Weekend je selalunya aku memasak, ataupun bila husband request nak makan sesuatu. 
Pencuci mulut buah belimbing
Ikan siakap dua rasa. Hehehe

Sayur kacang masak lemak

Ikan kering

Keropok lekor
Hah.. Tu jelah menu kami hari ini. kebetulan masa ke Kipmart ada jual ikan siakap murah. 3 Ekor rm18.tak kecik dan besar sangat. Kira sedang-sedang je ikannya. 


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

6 comments:

  1. Meriah juga menunya hari-hari.Kadang sampai dah tak tau nak masak apa kann....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe kak..pening kepala nak memikir

      Delete
  2. Banyak juga menu tu... Selamat berpuasa...

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat kongsi menu berbuka. benda tulah yg akak taip & habis semuanya hilang kat post rezeki ramadhan tu.. sabar ajelah, huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak..kena investigate tu kenapa boleh hilang..hihih

      Delete



Post Top Ad