PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Sunday, May 27, 2018

PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN

Assalamualaikum
Selalunya kalau bab melancong ni kan,Negara mana yang korang akan terlintas di fikiran untuk pergi melancong.Rata-ratalah kan kalau aku tengok kat facebook,ramai yang pernah pergi melancong ke Korea,Jepun,Taiwan,India dan banyak lagi.Tapi pernah tak korang terfikir selain dari Negara-negara tersebut,pernah tak terlintas difikiran korang untuk melancong di Kyrgzstan.Memang payah nak sebut kan.Tapi korang pernah dengar ke tentang tempat tu.Adakah tempat itu salah satu tempat yang korang ingin melancong.Mesti korang tak pernah dengan tentang Pakej percutian ke Kyrgyzstan kan.
Actually aku tak pernah lagi dengar tentang tempat ini sampailah kawan aku bagi tahu tentang tempat ni tau.Bila aku google,rupanya Kyrgzstan adalah salah satu tempat pelancongan yang cantik.So rugi betul kalau kita tak meneroka tempat menarik di Kyrgsztan.

KYRGZSTAN

Nama KYRGZSTAN ( kirigistan) bererti "Daratan 40 Suku yang kemungkinannya orang kirgistan berasalah dari empatpulu keluarga atau klan.Orang Kirigistan ni aslinya adalah orang-orang Turki yang mula mendiami gunung-gunung Tien Shan.Mereka adalah Nomad  pastoral Trandisional.Untuk memperluaskan penjajahan Russia pada tahun 1900-an,penduduk Russia memberikan beberapa tanah pertanian yang subur.Perkara tersebur menimbulkan kekecohan yang tidak berjaya dan membawa petaka kepada orang Kirigistan pada tahun 1916.Kyrgzstan menjadi sebahagian daripada Republik Sosialis Persekutuan Sovet pada tahun 1924 dan menjadi Reublik autonomi pada tahun 1926.Kyrgzstan menjadi Konstitante reublik USSR pada tahun 1936.Soviet pada masa itu memaksa Kyrgzstan meninggalkan budaya berpindah dan mengamalkan teknik  pengeluaran pertanian dan perindustrian moden.Kyrgzstan mengisytiharkan kemerdekaannya  dari kesatuan Soviet pada 31 Ogos 1991.
Ibu Kota Kyrgzstan - Bishek
Ibu Kota Kyrgzstan - Bishek
sumber : bishkek-city
Kota utama di Kyrgzstan adalah Bishek(Ibu Kota) Frunze,Issyk-Kul,Kant,Naryn,Osh,Talas dan Tokmok.Tempat menarik di Bishek adalah Square(alun-alun) Ala-Too yang menawan dengan Patung Lenin di tengah-tengahnya.
Sumber : semestafakta.wordpress.com

Jangan tak tahu,bahawa Kyrgzstan terdapat pelbagai tempat menarik yang mampu memberi tarikan kepada pelancong yang datang ke Negara ini.Terdapat ramai pelancong yang menggunakan Pakej Percutian ke Kyrgzstan yang membolehkan mereka ke Negara cantik ni tau.Korang teruskan membaca sebab aku nak share sedikit tempat menarik yang ada di Kyrgzstan ni ye.Meh aku sebutkan satu-satu tentang tempat tu.

ALTYN ARASHAN

sumber : ozilahmadalgibran.blogspot.my 

Altyn Arashan bermaksud SPA Emas dan lembah Alpine terletak berhampiran dengan Karakol dan Tasik Issk-Kul.Ia mempunyai mata air panas dan pemandangan hutan yang menakjubkan iaitu 2300 meter dari paras laut.Ia adalah rizab semulajadi Negeri Arashan dan merupakan pusat penyelidikan botani.

Zhashyl-Kol

zhashyl-kol
sumber : ozilahmadalgibran.blogspot.my 

Zashyl-Kol adalah salah satu tasik yang paling cantik di negara ini.Ia bermaksud Tasik Hijau kerana apabila matahari bersinar di atas air,tasik ini mengeluarkan warna zamrud yang sangat cantik.
Ada banyak lagi tempat menarik yang ada di Kagzstan ni.Jika korang ingin mengambil pakej percutian ke Kyrgzstan,waktu yang paling sesuai  adalah pada pertengahan tahun kerana ketika itu Kyrgzstan mengalami suhu sejuk yang tidak begitu melampau dan memberi keselesaan kepada pelancong untuk melawat beberapa tempat menarik di sekitar kawasan pergunungan,
Jika korang ingin melancong,aku cadangkan supaya korang menggunakan servis pelancongan daripada Muslimtravelbug Sdn Bhd.Mereka menyediakan servis pelancongan lengkap penerbangan atapaun hanya ground arrangement sahaja.
LENGKAP PENERBANGAN -> PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGZSTAN

Kenapa saya rekomen mereka?

  1. Berdaftar dengan Kementerian Pelancongan KPL8549
  2. Harga pakej yang sentiasa dibawah harga pasaran Malaysia.
  3. Mempunyai pejabat operasi di Malaysia dan boleh dikunjungi bila-bila masa.
  4. Ahli pejabat terdiri daripada mereka yang pernah bekerja di agensi pelancongan muslim terkenal Malaysia dan berpengalaman luas.
  5. Professional dan diiktiraf sehingga pernah menguruskan rancangan tv ASTRO RIA untuk pengambaran  SYOKNYA SEOUL.
  6. Deposit rendah dan khidmat pelanggan mudah dan mesra.

BUTIRAN LANJUT TENTANG MUSLIMTRAVELBUG

No Pejabat : 03-8957 5770(Isnin-Jumaat 9.00 - 5.00 petang)
Alamat : B-4-2 Putra Walk Taman Pinggiran Putra 43300 Seri Kembangan Selangor
Waze : Muslimtravelbug Sdn Bhd
Email : info@muslimtravelbug.com
Laman Web : muslimtravelbug.com



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

10 comments:

  1. berbelit lidah nak menyebutnya kak..cantik sungguh tempat ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan. .Payah tau nak menyebut.. Tapi serius cantik tempat ni

      Delete
  2. Cantik-cantik tempatnyaaa..dah tak sabar tunggu bulan 9 ni lalalalaa

    ReplyDelete
  3. ni adik beradik turkistan gohedgostan ke? hehehe cantik betul view nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. .Dekat2 dengan negeri setan.. Kah2

      Delete
  4. cantik pemandangan.mana lah tau dapat pergi satu hari nanti.
    Janji Kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasang dulu angan2 mar, mane tau dapat pegi

      Delete



Post Top Ad