Menu buka puasa Ramadhan ke-22 - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Friday, June 08, 2018

Menu buka puasa Ramadhan ke-22

Assalamualaikum
Menu buka puasa Ramadhan ke-22 | Hari-hari memasak di bulan puasa ni lain sikit dari hari biasa.Kalau hari biasa takdelah terkejar-kejar.Makan masa malam pun tak kisah lagi.Ni bila puasa kena kejarkan masa untuk sediakan makanan sebelum berbuka kan.
So,bila bekerja tu,menu mestilah seringkas mungkin.Apa yang terlintas dia fikiran tu lah yang akan di masak.Yang terlintas tu ye jugak,yang ada dalam peti ais tu pun kena fikir jugak kan.Selalunya bila aku cari lauk,aku dah fikir nak masak apa untuk lauk yang aku beli tu.hehehe..Rasa korang pun sama kot.
Bila nampak dalam peti ais ada bahan-bahan kat bawah ni,otak mulalah ligat fikir nak masak ape..Kesudahannya,inilah menu berbuka puasa untuk ramadhan ke 22 ni..Uih...lagi seminggu je kan nak raya..Oklah,kita tengok menu kat bawah
Terung rebus

Tempe goreng

Ikan masak kicap

sawi goreng telur

and penambah selera ialah sambal hitam Cik Minz ni.nampak kecik tapi berapi.

Hah..siap dah..baru boleh cerita pasal persiapan hari raya.Korang dah ready ke semua tu..Berapa percent yang dah complete? Baju raya family dah siap?alhamdulillah..setakat ni baju dah ready semuanya,cuma kuih-muih dan persiapan nak masak untuk hari raya,aku buat last minit je..Malas nak fikir pasal buat kuih.Belum ada kerajinan nak buat sendiri.


Tadi dok berjalan kat pusat bandar pun,ambil dua jenis biskut raya yang biasa-biasa je..So far cukup lah tu...




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

6 comments:

  1. Terung rebus tu kalau cecah sambal belacan kuini nikmatnyaaa kan kannn

    ReplyDelete
  2. dok kata nak try beli sambal cik min tu... tak terbeli lagi...

    ReplyDelete
  3. Makan tempe dgn sambal pun sedap.. salam Ramadan Al Mubarak :)

    ReplyDelete
  4. sambal hitam minz tu asyik lalu lalang di wall fb.nampak menyelerakan.
    Janji Kita

    ReplyDelete



Post Top Ad