Menu buka puasa Ramdhan ke-17 - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Sunday, June 03, 2018

Menu buka puasa Ramdhan ke-17

Assalamualaikum
Menu buka puasa Ramdhan ke-17 |Kalau ikutkan dah banyak skip menu ramadhan ni. Bukan apa, kadang-kadang busy sampai tak sempat nak update blog. kalau takde benda yang urgent,lagi pulak waktu hujung minggu, memang takde masa nak pegang handphone. 

Actually, untuk ramadhan ke-17 ni masih kat rumah mak. Yang bestnya mak kata tak payah masak, dia nak masakkan. Kadang-kadang tak sampai hati bila dia buat sorang-sorang. At least tolong kemaskan dan basuh periuk belanga pun dah om sangat. 

So, apa menu berbuka puasa kami pada hari itu? 
Lemak labu

Ikan masak sambal

Sambal belacan

Mee goreng
So far, semua makanan habis tanpa dibuang. Cuma terkilan tak dapat bawak balik mee goreng yang mak dah tapaukan. Sebab terlupa nak ambil kat meja masa nak balik tu. pasgah jelah pagi tu goreng maggi. .hahaha




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

6 comments:

  1. semalam kak ana pun berbuka di kampung rumah mak, masak pengat labu hihi :)

    ReplyDelete
  2. asalamualaikum eda...bestnya mak masakkan lauk...mkn menu dr tgn ibulah yg sedapnya...

    ReplyDelete
  3. sedapnya nampak lemak labu tu. lama dah x merasa

    ReplyDelete
  4. Bulan puasa ni akk belum dapat lagi makan mee goreng. Rasa teringin beno

    ReplyDelete
  5. lemak labu lawan dengan ikan masak sambal.memang padu.
    JanjiKita

    ReplyDelete
  6. Sambal belacan tu sedapnyaa...nak resepi pless hehehehe

    ReplyDelete



Post Top Ad