Menu buka puasa Ramdhan ke-24 - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Sunday, June 10, 2018

Menu buka puasa Ramdhan ke-24

Assalamualaikum
Menu buka puasa Ramdhan ke-24 | Alhamdulillah, syukur sebab kita dah menghampiri syawal. Lagi beberapa hati je lagi. Tak sabar dah nak beraya. Bukanlah nak pergi beraya, tapi satunya sebab nak berkumpul adik beradik. Tu yang seronok rasanya. 

Pulak tu, tahun ni giliran #teamrayajohor. So, excitedlah sikit.. Hehehee. Oh ye, sebelum aku melalut sampai dah hari raya, moh ler kita tengok apa menu berbuka puasa ramadhan ke-24 ni. Menu simple je, xdelah masak yang gah-gah..Sebab takut tak kena dengan selera tekak. 
Kari daging

Kobis goreng

Ayam goreng

Roti jala mak ko hijo
Actually, roti jala ni, aku saja je warnakan hijau. Saja nak tukar warna roti jala ni. Nampak cantik sikit. Alang-alang dah buat kari, aku tambah la sikit roti jala.Nak ke bazar memang taklah aku nak redah. Kalau teringin, aku kirim je husband pegi beli. Tu pun takat beli apa yang nak makan. 

Say no to membazir. Kang dah hadap banyak makanan atas meja, bila berbuka, memang tak boleh nak habis. So, beli apa yang perlu je. 


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

12 comments:

  1. meriah nampak roti jala warna hijau.
    Janji Kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..hahaha..ingat nak buat warna warni

      Delete
  2. cube tukar kaler pink pulak kak roti jala tu..hijau dgn kuning dah selalu nampak.kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..nanti i cuba buat eh..khas untuk juju...hahaha

      Delete
  3. kari daging tu nampak sedap snagat!

    jemput join : http://www.shfyqhazhr.com/2018/06/giveaway-suka-suka-by-shfyqhazhrcom.html

    ReplyDelete
  4. Mggu nk hbs raya nnti nak buat roti jala, masa tu memang memasing semua malas nak makan hahahaha

    ReplyDelete
  5. bukak ptg2 ni boleh terasa oooo dkt tekak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooopsss...sorry..sabar eh..sat lagi buka

      Delete
  6. Salam singgah. Follow done.
    Kari daging tu faberet 😊😊

    ReplyDelete
  7. Kari memang Kena sangat dengan kobis goreng. Confirm sedap.

    ReplyDelete



Post Top Ad