Sotong Goreng Tepung mudah dengan Tepung Bestari - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Tuesday, June 12, 2018

Sotong Goreng Tepung mudah dengan Tepung Bestari

Assalamualaikum
 Sotong Goreng Tepung mudah dengan Tepung Bestari | Aku tau kebanyakkan korang mesti dah expert kan buat sotong goreng tepung ni.Baru-baru ni aku ada nampak tepung bestari ni dekat Redmart.Teringat kawan aku dok sembang kata bagus guna tepung bestari ni.

So,aku beli ler sepeket.Tapi terbeli yang  original.So takdelah rasa pedas-pedas tu.Tapi oklah kan,at least dak Naura tu boleh makan.Dia memang pantang nampak makanan yang pedas-pedas kat dalam pinggan dia,confirm dia reject pinggan nasi tu.

So hari tu memang plan nak buat sotong goreng tepung.Sebab dah lama jugak ler tak makan sotong goreng tepung ni.Kalau makan kat kedai dapatnya sikit kan.Bila buat kat rumah ni,boleh la buat banyak².

Macam mana nak buat sotong goreng tepung guna tepung bestari ni?Senang je..meh aku tunjukkan
First of all wajiblah ada sotong..Kang kalau ada tepung je,sotong takde,maka takdelah sotong goreng tepung.Sotong ni aku gaulkan sikit dengan garam
Tepung tempura Bestari.Bancuh sikit dengan air dan perap dengan sotong
Biarkan sekejap..Lepas tu letak sikit tepung bestari dalam bekas lain dan masukkan ler satu-satu sotong tu dan goreng macam biasa

So,jadilah Sotong goreng tepung

Hah..senang keje kan.Tak payah nak letak telur bagai.Ni pun dah cukup.Rasa sesedap rasa.Nak pedas korang letak la serbuk cili atau serbuk kari..bau ngam choi rasa dia..


Lebih pada tepung tu,aku buat kacang yang dok viral tu.Dapatlah sebekas.Jadi ler untuk kudapan Naura.Sebab dia je dok ulang mintak makan kacang tu.


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

7 comments:

  1. Replies
    1. kan..kalau dapat sotong yang segar lagi best juju

      Delete
  2. Sis memang fail bab goreng sotong bertepung ni, tak tau kenapa, puas menerai macam-macam jenis tepung, tetap juga tak menjadi huhuhu

    ReplyDelete
  3. feveret kami anak beranak ni.. nak molek kejadiannya make sure guna minyak yg byk n deep fry..

    ReplyDelete
  4. sedapnya... dah lama tka makan sotong goreng tepung.. :)

    https://aerillhassan.blogspot.com

    ReplyDelete



Post Top Ad