ATASI RAMBUT GUGUR,KELUMUMUR DAN GATAL DENGAN PRODRUFF BEHINDSKIN - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Friday, July 06, 2018

ATASI RAMBUT GUGUR,KELUMUMUR DAN GATAL DENGAN PRODRUFF BEHINDSKIN

Assalamualaikum
RAWAT RAMBUT GUGUR,KELUMUMUR DAN GATAL DENGAN PRODRUFF BEHINDSKIN| Stress tau mak bila ada 3 masalah ni.Dah la gatal-gatal kulit kepala,kelumumur ditambah pulak dengan rambut gugur.Serius stress oi.Lagi pulak yang bertudung tu,bila dah gatal kulit kepala,pakai tudung,rasa serba tak kena je.Macam nak hagung kepala kat dinding..hahahaha...



Sebenarnya ada je tips hilangkan kelumumur,rambut gugur dan kegatalan kepala.Tapi tu pun kita kena rajin.Macam aku dulu kan,dah pelbagai syampu dan conditioner dah aku cuba.Dari hat murah sampailah hat mahal.Harga syampu lain,harga conditioner lain.Tu belum part untuk serum rambut dan sebagainya.Macam-macam tau.Duit dah banyak keluar untuk try syampu yang rakan-rakan syorkan.Rasa dah malas nak amik tau dah bila diorang sebut pasal syampu jenama ni bagus,jenama yang macam tu bagus.Last-last aku pakai je syampu yang murah.Walau tak hilang masalah pada rambut aku ni,aku dah tak peduli.Biarlah masalah-masalah tu datang..Tapi boleh stress bilamana ko menyapu rumah,yang banyak bukan habuk,tapi rambut ko tu..Lagilah bertambah-tambah stress ko!!




Pelbagai Cara hilangkan masalah kelumumur,kegatalan kulit dan rambut gugur ni.Dan salah satu darinya adalah mengamalkan Sikap rajin menjaga rambut ni dengan PRODRUFF BEHINDSKIN
Korang pernah dengar tak produk ni.Ni pun aku termakan kata-kata dari kawan akulah tentang Prodruff ni.Mulanya aku macam tak amik port sangat ler tentang prodruff ni,Sampailah dia kata,rugi kalau tak cuba sebab syampu ni tak sama dengan syampu jenama lain..Siap tunjuk kat aku demo nak guna ni tau.Kat situlah timbul keterujaan aku nak cuba PRODRUFF ni.Yelah,macam tak percaya produk set-anti kelumumur ni boleh bantu aku.


prodruff behindksin
 PRODRUFF BEHINDSKIN


Bila dah bagitau macam mana nak gunakannya.Mulalah aku teruja nak mencuba.Bila dapat je terus rasa nak mencuba.Prodruff Behindskin ni Di dalam satu kotak ni mengandungi 1 set untuk rawat kelumumur dalam masa 7 hari.Di dalam satu kotak ni mengandungi :-
  • Head & Scalp Spray Treatment
  • Itchy Hair Loss Anti-Dandruff Shampoo





prodruff
Head & Scalp Spray Treatment




Cara untuk menggunakan  Head & Scalp Spray Treatment sebenarnya bukan main sembur sembarangan tau.Ada 16 point yang perlu korang sembur bagi mendapatkan hasil yang terbaik.

prodruff
16 spot  di kulit kepala


Korang kena pastikan yang korang kena sembur di 16 tempat ni .Kalau tak buat ,maka tak dapatlah hasil yang terbaik kan.So better ikut je arahan yang diberikan.Terdapat 2 stage rutin yang perlu dibuat dalam masa 30 hari sehingga korang dapat hasil yang korang nak

STAGE 1(1st to 3rd days)

1. Spray pada 16 spot yang ditunjukkan di atas
2.Spray sebanyak 3 kali di tempat yang gatal
3.Urut-urut di tempat yang gatal
4.Gosok sehingga kelumumur hilang dari kulit kepala

STAGE 2 (4th to 30th days)
1.Spray di tempat yang gatal
2.Spray jika diperlukan

prodruff

APA PERLU KORANG BUAT SEBELUM MENGGUNAKAN HEAD & SCALP SPRAY TREATMENT

1.Masa terbaik digunakan adalah pada waktu malam sebelum tidur
2.Pastikan rambut kering dan tidak basah sebelum sembur spray treatment ni.
3.Jika kita basuh rambut,pastikan tunggu sehingga 4-5 jam untuk rambut tu betul-betul kering.Kalau nak cepat boleh guna hair dryer.



PENDAPAT AKU TENTANG HEAD & SCALP SPRAY TREATMENT

Masa mula-mula sembur tu,terfikir jugak,apa rasanya spray treatment ni.Bila dah sembur di 16 Point tu,baru dapat rasakan,berangin satu kepala.Bukan setakat tu ye,aku rasa macam ada orang urut-urut kepala aku tau.Memang rasa segar nak mati lah pakai spray treatment ni.Rasa macam nak sembur selalu.Aku guna sebelum tidur,dan yang paling penting,kena pastikan rambut betul-betul kering.


Bila dah 3 hari pakai spray treatment ni,barulah rasa rambut tak berminyak,kurang gatal dan kelumumur pun kurang.Best sangat-sangatlah..So,macam tak rugi beli 1 set produk yang boleh hilangkan kelumumur,rambut gugur dan kegatalan kulit kepala.


 Itchy Hair Loss Anti-Dandruff Shampoo


Yang keduanya pulak adalah syampu  Itchy Hair Loss Anti-Dandruff Shampoo ni.Bila dah gunakan Spray treatment ni,pagi tu pulak,aku cuci rambut menggunakan syampu dia pulak.Nampak kecik je,guna sikit je,dah boleh cover semua area rambut aku ni.Kecik-kecik cilipadi wehhh...Lepas pada guna tu,memang rambut rasa ringan dan tak berminyak.And yes!! tu yang aku suka.Cara nak guna syampu ni mudah je..


CARA GUNA SHAMPU  ITCHY HAIR LOSS ANTI-DANDRUFF

Ini adalah syampu treatment yang boleh merawat rambut yang bermasalah macam aku ni.

1.Waktu terbaik menggunakan syampu ni adalah di waktu pagi
2.Basuh rambut dan gunakan syampu,sambil urut-urut kepala tu sikit.Kemudian bilas sehingga korang tak rasa licin pada rambut tu.



Satu tips bagi mereka yang memakai tudung,Pastikan rambut tu kering sekering-keringnya sebelum diikat dan pakai tudung.Kalau rambut basah,then kita pakai tudung,rambut tak kering sepenuhnya,sebab tu timbul kelumumur dan juga gatal kulit kepala.Kalau tak bernasib baik,boleh gugur rambut tu tau.So,untuk mengelakkan korang terkena 3 masalah rambut di atas,cepat-cepat dapatkan PRODRUFF BEHINDSKIN ni dengan segera


Rujuk details di bawah  untuk maklumat lanjut : 

website : www.prodruff.com
FB : Prodruff Official HQ
IG: Prodruff.Official_Malaysia
Tel : 012- 649 6100


khas untuk readers kesayangan aku ni
korang boleh dapatkan harga promosi dengang whatssap ni di bawah

012- 649 6100

gunakan PROMO CODE di bawah

"PRODRUFF GET40"

#prodruff #dandruff #antidandruff #serumantidandruff #sprayantidandruff #shampooantidandruff #shampoodandruff #shampuantidandruff #kelemumur #antikelemumur #serumantikelumumur #sprayantikelumumur #shampukelemumur #kulitkepalagatal #rambutgugur #rawat #kulitkepalaberminyak #ubatkelemumur #ubatrambut

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

5 comments:

  1. wish I could try but maybe not. I would stick with my current one, my head n shoulder hehe. thats the only shampoo that does me no harm to my scalp since the beginning until today.

    ReplyDelete
  2. menarik produk ni :)

    Jemput join segmen ejulz jika sudi :)
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/segmen-tambah-duit-dengan-kerja-partime_1.html

    Entry terkini :
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/blogwalking-mood-karyaku-paridah-ishak.html
    http://ejulz.blogspot.com/2018/07/hindari-sifat-malas.html
    https://ejulz.blogspot.com/2018/07/5-julai-2018-bday-furqan.html

    ReplyDelete
  3. wow macam menarik produk ni :)
    hai kak
    lama rabia tak singgah blog akak.

    ReplyDelete
  4. Produk ni bagus tau..pernah kawan guna, katanya ok, sebab lepas bersalin rambutnya gugur.harga boleh tahan juga hehehe

    ReplyDelete



Post Top Ad