Brilliant Playschool untuk anak-anak dari Wyeth Nutrition - Kisahsidairy.com -Malaysian Parenting & Lifestyle Blogger

Kisahsidairy.com -Malaysian Parenting & Lifestyle Blogger

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Monday, July 30, 2018

Brilliant Playschool untuk anak-anak dari Wyeth Nutrition

Assalamualaikum
Brilliant Playschool untuk anak-anak dari Wyeth Nutrition | Beberapa hari lepas Wyeth Nutrition telah mengadakan Brilliant Playschool di New Wing Centre court, Aeon Jusco Tebrau.Roadshow ini telah diadakan dari 25- 29 July 2018.So,aku tak lepaskan peluang untuk bawa Naura Auni untuk join aktiviti yang dijalankan di sana.Roadshow ini diadakan bagi memberitahu ibu bapa bahawa setiap kanak-kanak mempunyai keupayaan untuk bersinar dan keupayaan mereka dapat di pupuk melalui Parental Love and S-26 Gold Progress & S-26 Gold Promise.
Kanak-kanak yang berumur 3 tahun telah pun dijemput untuk Roadshow ini bagi menyertai aktviti yang direka khas untuk mereka.Dan disitu Naura berpeluang untuk melihat kecemerlangan yang dia dapat dalam setiap aktiviti yang dijalankan.
Tempat untuk Mendaftar 
Bila masuk ke sini,korang perlu mendaftarkan anak korang.Kat sini anak korang akan scan muka,so kat mana-mana station aktviti,just scan kunci,maka akan terpaparlah muka dan nama anak korang..syok tau
Datang je sini,terus daftar dan korang akan dapat satu kunci untuk join semua aktiviti yang dijalankan.Setiap satu station,korang kena scan kunci di situ.Last dari aktiviti ini,kanak-kanak akan diberikan sehelai baju mengikut tahap kebijaksanaan mereka.
So,pepagi lagi umi dan Naura dah terpacak disini untuk sama-sama menyertai Brilliant Playschool ni.Ada pelbagai jenis aktiviti yang dijalankan disini iaitu : 
NUMBER STATION



Di Number station,kanak-kanak berpeluang menguji otak mereka dengan Find & match number.So dari sini kita boleh lihat kecekapan anak-anak untuk cari dan match nombor yang sama.Nanti kita tengok kat mana station yang membuktikan Naura ni Brilliance di tahap mana.Bukan dia je teruja,malah umi dia pun ikut sama teruja.

WORD STATION


Di Word Station ni,Naura kurang sikit brilliant nya sebab mungkin dia belum lagi mengenal huruf.,Tapi untuk objek tu,alhamdulillah,dia boleh buat.Dia memang teruja nak buat aktiviti macam tu.


ART STATION
Mommy yang hadir dalam aktiviti Brilliant Playschool

Kanak-kanak yang dah bersekolah atau dah pandai untuk melukis,mesti sukakan Art station ni.Art station ni of courselah anak-anak akan diberikan drawing paper dan color.So disitu boleh tau kebolehan anak² dalam aktiviti ini.

Bab ni,Naura memang failed sebab dia masih tak pandai nak mewarna.Tapi kalau bab menconteng tu,dia terror la.Tapi bagi aku kan,dari kecillah kita kena biasakan dia memegang pensil.Biarlah habiskan sikit duit untuk beli buku dan pensil atau pensil warna.Tak payah beli yang mahal,murah pun takpe.Janji untuk memupuk minat mereka untuk mewarna dan memegang pensil.


PHSYICAL STATION



Di Physical Station ni,bagi aku amat menyeronokkan kerana kanak-kanak diperlukan untuk mengutip point sebanyak mungkin mengikut physical yang ditunjukkan.Memang seronok.Bab ni Naura taknak buat.Tak tau kenapa dia tak nak,tapi umi tak boleh nak paksa dia untuk buat kan.So,tengok kak Aisyah je buat Teamwork Synergy ni.Dan ini adalah aktiviti yang last sekali sebelum penentuan Brilliant Naura tu.

Untuk penentuan,mereka mesti memasuki gua otak ni tau.Hah..Akan keluar tahap brilliant Naura iaitu di Number Brilliant..yeayyy...Naura pandai dalam Find & match tadi.



Bagi aku kan,aktiviti yang dijalankan oleh S26 Brilliant Playschool dari Wheyth Nutrition ni sangat bagus. # NurturetheirBrilliance memang perlu dibuat dari masa ke semasa dan semestinya penggunaan susu yang terbaik seperti Susu S26 ni mampu memberikan si manja lebih aktif,bertenaga dan minda yang sihat.Menyediakan gabungan nutrien saintifik termasuk DHA,Choline dan lebih tinggi lutein membantu meningkatkan kebolehan pembelajaran mereka.So mommy di luar sana,jangan lupa berikan anak korang S-26 GOLD® PROGRESS® & S-26 GOLD® PROMISE®

Di Roadshow ni,terdapat juga pembelian susu di booth yang disediakan untuk anak-anak dan ibu juga.So,untuk dapatkan harga murah tu,terus beli sekali dengan Voucher yang aku dapat sebelum ni..hah..senang kan..

Untuk korang yang berada di Penang,Nantikan Roadshow mereka ke sana,korang boleh lihat Facebook Brilliant Playschool di Queensbay Mall,Pulau Pinang dari 16-19 Ogos 2018.Untuk maklumat lanjut korang boleh layari website ni dan di website ni pun,ibu bapa boleh menguji tahap untuk mengenalpasti potensi anak-anak di sini - www.wyethnutrition.com.my




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

44 comments:

  1. lepas ni barang dalam rumah hilang tersalah letak, boleh suruh naura siasat. hahahahhaha.. 不不不sebab naura power find&match.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah..tau takpe...dah ada detective conan..haahhah

      Delete
  2. Replies
    1. tak perlu bayar pun,plus dapat tshirt lagi..hehe

      Delete
  3. seronok aktiviti yang disediakan.setiap stesen tu mengujakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan,tulah naura boleh pulak taknak buat yang last aktiviti tu

      Delete
  4. Mama pun baru je nak register anak no 2 ni di playskool yang menerapkan pembelajaran dunia akhirat. Dah survey survey sana sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ada tu mama,kena banyak survey ni kan

      Delete
  5. wow.. bagus aktivit harian sebegini utk anak2 membesar. pemakanan memang memainkan peranan pd anak2. susu yg baik pasti buat mereka lebih cergas dan lebih aktif.. suka tgk aktiviti begini.. good for them

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu,perlu perbanyakkan aktiviti macam ni kan

      Delete
  6. Macam macam pilihan dan jenama playskool ada seakrang ni. Nak ikut pendekatan barat ada. nak yang ikut aliran perdana ada. Apa yang penting, pilihan kita sebagai mak ayah akan menentukan anak anak kita cenderung ke mana di kemudian hari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.betul tu.sekarang ni banyak playschool,tu pun kena cari yang betul² boleh educate anak dengan betul..

      Delete
  7. Waaa tahniah Naura, sahur cabaran!!

    ReplyDelete
  8. bagus ibu bapa dedahkan aktiviti macam ni kepada anak-anak sejak mereka kecil lagi. Supaya anak-anak tak malu dan tahu potensi diri. Banyak playschool sekarang, Dan pilihan di tangan ibu bapa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...kita yang mencorak dia..dari kecil ni kena biasakan diorang dengan aktiviti macam ni

      Delete
  9. Mmg best la activity mcm ni..teringin je rsa nak joik huhu bila la nak buat kat area shah alam ni ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang dewasa pun rasa nak join aktiviti macm ni

      Delete
  10. Bagus event macam ni mengadakan aktiviti yang dapat menjana perkembangan otak anak-anak juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah,kena perbanyakkan roadshow yang melibatkan aktiviti anak²

      Delete
  11. Bestnya dapat join ni. Aktiviti aktiviti yang ada pun boleh tahan menarik. Mungkin mencabar sikit bagi budak budak kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi budak² happy je walau dia tak pandai.at least diorang mencuba

      Delete
  12. Comel je Naura. Iman pun power part number juga. Huhuhu~

    ReplyDelete
  13. Bestnya kalau aktiviti ni dibuat kat sini, mesti boleh bawak Auni main-main. Lagipun guna key muka tu unik betul, tak pernah buat lagi sebelum ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan,,next roadshow di Penang..kalau ada di sana,bawaklah anak²

      Delete
  14. Suka road show camni, banyak manfaat for growing up kids. Tapi anak2 akak sume dah ada keluarga sendiri dah, so tak ada can lah akak nak join in activity camni kan
    12 Tip Tingkatkan Trafik ke Blog

    ReplyDelete
  15. Wahhhh menariknya !! Kena scan muka untuk setiap station. Sangat advance. Mesti kanak2 suka tempat mcm nie. Sangat interactive dan membolehkan sel2 otak berhubung

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik tau aktiviti macam ni untuk anak²

      Delete
  16. Susu s26 ni rumusannya mmg sangat dipercayai. Anak sy mmg ada yg minum susu ni. Bila ada aktiviti macam ni dan anak berpeluang menyertainya pasti anak2 ni seronok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. katanya susu ni bagus untuk perkembangan anak²..So kena cuba jugak ni

      Delete
  17. Susu s26 ni bagus. Suka bagi anak minum susu ni masa lepas habis breastfeed dulu. Kenapa event macam ni tidak diketahui umum ya? Kalau tahu, boleh pergi. Tapi anak dah besar. Hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita pulak baru² je cuba ni..anak kemahin suka lagi

      Delete
  18. Wah bestlah Naura dapat bersosial dan bermain dgn kawan-kawan lain..

    Hmm susu S26 tu anak 1st pernah minum, tapi tak sesuai sbb jadi sembelit..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah..tak semua anak² boleh serasi dengan susu ni..

      Delete
  19. wahhh mkin bijak naura ye.m. dh lama xjumpa naura... Bagus ada program macam brilliant playschool ni sbb menguji minda kanak2.. Susu s26 ni ank buah minum tp xlama... Sbb dia lbh suka susu yg berperisa lak.. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama kan tak jumpa cik wawa ni...betul tu..sangat menguji minda mereka..and mereka pun happy je

      Delete
  20. So much fun for kids. Glad to know that those who are in Penang can also participate in the same activities. Will inform my friends!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok..nanti sebarkan kepada kawan² di penang ye..

      Delete
  21. A detective in the making tu. Hehe. Nasib dalam Rawlins dah takde bebudak kecil dah - kalau ada boleh la bawa sekali. Mesti seronok tengok bebudak nie main-main kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak dah boleh join ka rawlins...hehehe

      Delete
  22. Wah terbaik la akak bawak Naura ke sini. Suka la dia. lelagi kawan ramai, lagi semangat dia nak belajar sesuatu yang baru. Semoga Naura cepat kenal huruf :D

    ReplyDelete
  23. Tengok ni teringat anak buah kat kampung. Bestnya kalau dapat bawak diorang seronok2 macam ni

    ReplyDelete



Post Top Ad