Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Nasi Beriani Haji Karim - Kisahsidairy.com -Malaysian Parenting & Lifestyle Blogger

Kisahsidairy.com -Malaysian Parenting & Lifestyle Blogger

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Sunday, August 05, 2018

Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Nasi Beriani Haji Karim

Assalamualaikum
Makan Laksa Johor Sedap di Kedai Haji Karim | Pagi tadi sempatlah bersarapan bersama family.Payah sebenarnya dapat sarapan bersama kat luar.Sesekali kan,apa salahnya.So,selalunya menjadi masalah pada kami untuk mencari tempat makanan yang sedap.Tapi bila teringat kat satu kedai ni,lagi satu ada pulak kawan dah up status makan Laksa Johor sedap di Pasir gudang ni,terus ajak husband terjah di Kedai tu.
Nasi Beriani Haji Karim(ambil dari jauh je)
Nasi Beriani Haji Karim ni dah memang terkenal di sekitar Pasir Gudang ni.Kalau hari rabu dan Jumaat,merupakan hari yang wajib singgah untuk makan nasi beriani sedap di Pasir Gudang ni.Sebab Nasi beriani hanya dihidangkan pada hari tu sahaja iaitu rabu dan Jumaat .Hari lain mereka menyediakan makanan nasi campur sahaja.Itu pun ramai yang makan disitu.
So,Menu yang kami order untuk breakfast adalah Laksa Johor,Soto Nasi,Lontong dan juga Roti tampal.So sebelum makan,wajib Wefie dengan Dak Naura Auni ni..
Muka orang nak menagih simpati untuk bermain handphone

Soto Nasi untuk Naura

Laksa Johor Untuk Umi

Kuah pekat dan secukup rasa

Lontong untuk Nenek

So,kepada korang yang nak rasa Laksa Johor sedap,Nasi beriani di kawasan Pasir Gudang ni,boleh je terjah lokasi seperti di bawah ni


                                                                     
NASI BERIANI HAJI KARIM
20, KEBAYAN, Jalan Jati, Kawasan Perindustrian Pasir Gudang, 81700 Pasir Gudang, Johor

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

7 comments:

  1. pepagi da nampak laksa johor...jap lagi pegi cari..kat kota ni pun ade 1 tempat sedap giler kak. tapi dia guna mi laksa.dekat kg makam

    ReplyDelete
  2. wahh soto tu sedapp tu.lama dah rabia tak makan soto.

    ReplyDelete
  3. Oaky esok nak terjah jugaa! hahahahaa

    ReplyDelete
  4. blum pernah gi sini lagi huhu.. laksa dia nmpk best giler tu..

    ReplyDelete



Post Top Ad