1
Assalamualaikum

Memang aku terlalu sibuk sehinggakan nak buat entry nie pun rase macam idea da kelaut..
OMG!!!!

Urusan pembelian rumah bukan la semudah yang disangka...Kene turun naik sane sini..Tu nasib baik la buat pinjaman kerajaan..xdelah nak turun naik bank..
Minggu lepas sibuk ke pejabat peguam dan urusan di kwsp...Tapi sekarang nie da lega...
Tinggal nak tunggu dapat kunci..Selepas tu boleh renovate ape yg patut..
Dulu cadang nak beli rumah second hand jerk..tapi En.husband xnak...Nak rase aura rumah baru...Ha...rasekan...keluar banyak duit ooo...Duit peguam jer da dkt 4k...belum lagi itu ini...
Baru rase betapa susahnya cari duit..amek ko!!!!

Tengah gila nak dapatkan rumah baru nie.Hari -hari rasenye nak lalu rumah baru tu...Memang senang nak tengok rumah tu sbb aku beli rumah end lot..Aku berkenan sangat dgn rumah corner lot..Tapi rezeki tidak menyebelahi..Xpelah...janji rumah tepi..Da bosan dok rumah tengah2 nie..Lagipun rumah lama aku tu rumah teres 2 tingkat...Penat turun naik tangga...Alhamdulillah...ade rezeki lebih skit...beli rumah bawah...Luas pun luas...Saudara mara datang xla sempit sangat...Tupun Tengok jugak susun atur macam mane kan..

Bila aku da dapat kunci..aku akan share ngan korang...



ok..see u for the next N3

bye

Post a Comment

  1. tp pada saya, beli umah 2nd lebih banyak modal dari umah baru..diorang mesti tengok epf kita more then 10% harga umah..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top