29
Assalamualaikum

kalau korang masih ingat,ada entry nya disini,aku mendapat kemalangan di rumah ku sendiri..Oh tidak..tetiba sebak bila tengok gambar nie...Sejak dari kejadian itu, aku terpaksa memilih..
Sebak mengimbas kembali 2013

Korang tau apa yang aku sibuk nak memilih tu..Bukanlah memilih siapa-siapa pun..Cuma memilih tentang bab pemakaian kasut je..Sejak kemalangan tu jugak aku dah tak boleh nak bergaya menggunakan high heels..Nopppp..Kasut tu semua aku dah simpan dan separuh dari itu aku dah pun bersedekah.Alhamdulillah..dari kasut tu terperap kat dalam kotak baik aku bagi kat orang kan.

Bila dah tak boleh nak pakai high heels,of course aku kena cari kasut yang flat untuk keselesaan kaki aku tu.Yelah bila dah berlaku macam tu,mana nak cari kasut yang leper..Nak pergi ke mana-mana pun aku terpaksa pakai selipar jepun.hehehe..taklah jepun sangat kan...Nak pergi berjalan-jalan pun dah susah takde kasut yang flat..Takkanlah nak berkaki ayam pulak kan..walaupun kaki aku patah sebelah,sebelah lagi kaki mestilah nak pakai yang cantik jugak kan...hahaha..Ingat ko gorgeous sangat ker!! haha..

Hasil tangkapan google

Mana aku nak cari sedangkan aku hanya boleh duduk di kerusi roda...aiyyaakkkk....Nak harapkan en,husband cari kan..of course tak menepati citarasa aku kan...hehehe...
Hasil tangkapan google

Aku dah tunjukkan kasut nie pun dia ala-ala pening...Last-last adik aku yang perempuan yang tolong belikan..Tapi bukan macam dalam gambar nie..Beli mana yang sempat di rembat je.

Kalau aku tau,aku google je kasut nie..confirm banyak website yang menjual kasut seperti ini.Zalora Malaysia  pun ada jugak kan jual kasut macam nie..Nyesal deh....lupa pun ada...
Sampai la sekarang nie aku memang mencari kasut yang flat dan tidak bertumit untuk aku pakai..Al-maklumlah kaki dah tak sebaik macam dulu kan..

Kesian kan aku...dah tak boleh nak berlagak ala-ala model...

Post a Comment

  1. shoping online jugak yg snang:)
    shark pun rasanya nk try jugak shoping kt zalora nie.

    ReplyDelete
  2. Biasa la tu org pompuan kuat memilih. X pernah lg shoping kat zalora..

    ReplyDelete
  3. aiza tak pernah lagi shopping online.. sekarang ni aiza pun pakai kasut yang flat, selalunya aiza suka beli kasut jenama bata atau crocodile.. selesa dengan kaki aiza dan harganya pun tak mahal sangat..

    ReplyDelete
  4. Tak apalah tak boleh berheels bagai janji dah boleh berjalan balik. Bayangkan masa puasa dan raya waktu tu (kakak tahu sebab kakak mengikuti) sedih kan... sekarang dah boleh jaga anak buah yg ibu sakit lagi... bersyukur sangat..

    ReplyDelete
  5. wedges la yg terbaek kalau kita selalu terkehel atau seumpamanya, sekali saya pun terkena tobat pakai high heel lagi

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum...hye... semoga cepat sembuh kakinye tu ye....

    saya pon pernah jatuh tangga dengan terok tahun lepas, akibat dr itu, memang jarang2 dah pakai kasut tinggi..pakai sandal comfit, crocodile, or ape2 yg selesa tuk kaki ni bjalan... :) take care ye dear

    ReplyDelete
  7. Adoiiii...kak, dah baca entry tu. Tulang terbojol kluar yg tak thn tu. Dapt ku bayangkan kesakitannya.

    Memang patut pon fobia kat tempat licin yer kak.

    ReplyDelete
  8. pakai kasut flat lebih selesa dan selamat kak aida. Yang penting ia tidak mengganggu proses penyembuhan kaki kak aida (^_^)

    ReplyDelete
  9. take care dear.kasut flat pun comey gak.yg penting kakinya cepat sembuh =)

    ReplyDelete
  10. Sabarlah.. pakai kasut yg x high heels pun boleh bergaya juga.. lagi mudah.. yg penting kaki & kesihatan terjaga :)

    ReplyDelete
  11. akak sama macam saya. cumanya saya sbb problem kat pinggang. saya pakai pumpshoe kak. sedap dan selesa.

    ReplyDelete
  12. akak lebih suka jenis flat yang heel tak tinggi...dulu-dulu mmg banyak high heel...

    ReplyDelete
  13. alah kak, yang penting kaki akak dah sihat kan, tak yah high heels pun takpe.. hihihi, yang penting keselesaan...

    ReplyDelete
  14. Vee dah baca dari part I sampai IV. Aduhaiii. Ngilu pulak rasa kaki ni. Vee KUKU je yang patah pun dh nangis aritu. Aduh. Mcm mana keadaan akak skrg? Hope akak okay ye.. *hugs*

    ReplyDelete
  15. syukurla kalau kaki sis suda beransur ok..kasut flat memang sesuai..kita pun dari dulu memang suka pakai kasut flat bab kita dah tinggi tak boleh nak bergaya guna high heel hehe..tryla sis cmfrm kaki akan selesa

    ReplyDelete
  16. ahhh sakitnya..hmm ..tak mahu bayangkan ..sakit sgt

    ReplyDelete
  17. semoga cepat sembuh...nak atau x nak kene pakai gak kan untuk kesihatan kaki...tol tak?

    ReplyDelete
  18. cepat sembuh ya kak aida..kak aida kena lebih berhati-hati lepas ni..

    ReplyDelete
  19. Shopping kat Zalora ok kot aida..ramai yang kata service ok..pilihan pun banyakkan..

    ReplyDelete
  20. siannya tdk dpt guna high heels..myb ada hikmah semua ni dear..guna flat ok apa..hee...senang berjalan..

    ReplyDelete
  21. sabar ye kak.. ada hikmah disebalik xcident ne..kta ambil iktibar..high heel mmg tak bagus utk tulang kta. mungkin ini juga hikmahnya =)

    ReplyDelete
  22. samalah ngan akak, sejak terseliuh semasa ngandungkan Alya, terus pakai kasut tak bertumit, fobia daa..

    ReplyDelete
  23. hu3 bersimen tu =) he3 kite geng kak..sy pn kaki kanan juga..

    ReplyDelete
  24. ala kak, takpe la tak pakai heels pon..kalo ikutkan memang tak elok pon tuk kaki..

    zee lebih suka pakai yang flat jer..kalo nak bergaya pon, time raya la beli..tu pon yang seinci dah cukop..hehee

    ReplyDelete
  25. ada kelebihannya jg shopping online kann.. ;)

    ReplyDelete
  26. Macam kasut kepunyaan sy je tu..walaupun kaki tak patah, tp mmg gemar pakai kasut xder tapak

    ReplyDelete
  27. kasut rendah ni bagus untuk kesihatan tulang belakang apa...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top