18
Assalamualaikum

Petang-petang nie sebelum waktu punch card,saja nak up cerita pasal gugirl bambam tu..Amboi..amboi..sekarang nie bila mengaruk je,mulalah kaki dia mengais dengan lajunya..Nanti aku upload video dia..

Boleh pulak video tetiba corrupt bila masuk ke PC nie..Entah pape je kan..occaylah,back to our subject for this entry,CIk fiyah nie dah rajin nak tengok tv..Tengok benda-benda yang bergerak-gerak..Dah boleh beli Doll,tapi tak nak beli sebab takut nanti dia kena batuk-batuk pulak..Bila dapat keluar rumah,tengok kat luar rumah tu,riuh sungguh mulut dia...

Kalau dengar je bunyi tv mulalah mata dia tertancap kat skrin tv.Sungguh khusyuk nak tengok tv...Saja hari tu bukak kan Upin-Ipin untuk dia..Wah..kemain lagi menyenget minah tu..Nak tengok upin ipin punya pasal.

Kemain lagi layan upin ipin tu kan...

Bila upin ipin tu tak bergerak,mulalah dia yang bergerak..

Satu lagi dah jadi kemestian apabila dia bermain nak tidur...Dah macam bantal busuk pun ye..Tapi bukanlah bantal busuk yang dia kelek..Tunggu..next entry aku cerita ea..

Tak berapa nak occay hari nie sebab kat tulang belakang nie rasa sakit je..Tak taulah angin ke,atau salah tidur..Dok kerana melayan minah sorang tu,tengah malam buta sibuk nak ajak main-main,,As usual bila orang tak layan dia,maka bermualah jeritan tarzan dia  tu..hehehe..

Last-last ummi dia tak dapat nak tidur dengan lenanya..


***Nur awfiyah dah masuk 4 bulan,tapi still tak meniarap lagi..tapi dah mengereng...Nak tanya korang la kan,bila agak-agaknya umur anak korang masa dia meniarap..Ke memang ada sesetengah budak macam tu.lambat nak meniarap...sangat risau bila,nenda dia selalu tanya dan bandingkan dengan anak-anak orang lain..


Post a Comment

  1. depend pada budak KSD, tak semua cepat. Anak akak dulu, dah dekat 5 bulan pun leher tak tegap lagi..risau sungguh asyik terkulai, tp ok akhirnya

    ReplyDelete
  2. amboi...dah pandai jeling2 yea
    tggu nnti berebut remote dgn anak laks

    ReplyDelete
  3. Tggu lah bila dh pndai pgg remote tv.. Hbislah.. Hehe

    ReplyDelete
  4. amboiii... comelnyeee ank dara akak... bijak.. :)

    ReplyDelete
  5. Dah 11 thun okje tinggalkan zaman baby baby ni KD....lupalah pulak bila baby sepatutnya boleh meniarap....

    ReplyDelete
  6. Alolo, tomeinya Awfiyah tengok Upin Ipin.. Setiap baby berbeza2.. Ada yang cepat dapat meniarap, merangkak semua tu.. Ada yang tak menirap, tau2 dah pandai merangkak.. Tak boleh nak bandingkan baby orang ngan baby kita.. =)
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum kak ida, bambamnya awfiyah.. pandai dia layan ye. take time kak, kita takleh expect dia nak cepat pandai buat itu ini. kalau org tanya, kata la tak baik compare dgn anak org. budak2 lain ragam dia. hehehe tapi sheila pun tak sabar tgu adam pandai buat itu ini. hehehe

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum dan salam singgah mlm Sis...bestnyer Awfiyah dah pandai layan cerita upin ipin...sukanyer dia kan Sis...

    ReplyDelete
  9. Kusyuk awfiyah lyn upin ipin ya

    ReplyDelete
  10. ehh sama la dengan aunty... hewhew.... meh cik piyah geng aunty... pun suka upin ipin... hiks

    ReplyDelete
  11. kalau anak2 sdra dayah 6 7 bulan bru bole mniarap..huhu

    ReplyDelete
  12. anak sedara saya pon kak umo 6 bulan menerap... :) Jgn risau ye kak,, Semua baby memang lain2 masa depa bulih buat sesuatu . mmg xleh banding

    ReplyDelete
  13. tengok budak tu juga..faktor ketembaman pon iye..faktor immature ke pon iye..

    ReplyDelete
  14. Hihihii.. cutenya.. suka saya tengok Awfiyah menonton... :) :)

    ReplyDelete
  15. Bakal pengganti admin KSD akan datang... Comelnya dia... :)

    ReplyDelete
  16. Alololo tgk tu dia dah pandai tgk Upin Ipin laaa ..Tgk sorang2 jer ker tak ajak anty pon ..

    ReplyDelete
  17. budak budak memang suka layan cerita kartun kan..comel fiyah

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top