1
Assalamualaikum

Alhamdulillah...Dapat jugak buat makan-makan sikit untuk birthday Nur awfiyah jumaat yang lepas.Memang nak buat kecil-kecil je.Panggil ank-anak jiran je.Cukuplah sekadar meraikan harijadi dia.

Present untuk dia memang umi dah cari awal-awal lagi.Dah dekat 3-4 minggu jugak survey hadiah apa yang sesuai untuk dia.Kalau boleh taknak bagi dia mainan.Nak bagi dia benda yang boleh membina motor skills dia.Sambil dia main,sambil sel-sel otaknya berhubung kan..heheheheh

Dah dapat idea yang ingin dibeli,maka umi ni dok survey la mana-mana website yang menjual Multipurpose drawing board ni.kat ig,facebook,11 street dan termasuklah lazada untuk buat perbandingan..Tapi lazada jugaklah umi pilih sebab lebih murah.lagi satu nampak colourfull,jadi mestilah awfiyah suka.Kanak-kanak ni mereka lebih sukakan yang warna warni kan..

Wooden 2-in-1 Black board & White board Easel Set..Ini pilihan umi..harganya pun dibawah budget umi.hanya rm58.90 dan termasuk postage semua rm62.40.
Ni ha...Ok kan
Cuma aku ingatkan besar,tapi kecil sedikit dari sangkaan aku..But overall ok je...Lagipun fiyah je kot nak guna..Dia boleh duduk dekat kerusi kecil bila dia nak menulis.

Bila nampak hadiah umi dia,emm..terus tanya"umi..apee....umi ape....ha..tu jelah ayat dia bila nampak hadiah ni..

Alhamdulillah..dia sukakan hadiah baru dia ni.Excited bermain sampai dia tak nak mandi...uffttt..anak..ooo ...anak..

yang si dadek pun sibuk nak bermain jugak..kesian dia,kakak tak kasi main,..Bila dadek dekat,dia akan cakap..baby!! kakak unye...(kakak punya)

Dah semakin pandai berbicara anak syurga umi ni.Banyak juga perkataan yang dah clear untuk pendengaran...Becok nya tu,bukan main lagi..


Turn si dadek pulak dapat hadian bulan 7 ni,..tu pun dah semakin agresif sekarang ni...uisshh..bukan main..



Post a Comment

  1. wow terbaik ni :)
    di lazada ekk?
    nice. mudah ekk utk anak2 lukis.

    happy birthday nur awfiyah.
    moga membesar menjadi anak yg solehah ye.

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top