Sunday, October 08, 2017

# Menu of the day

Menu lunch Weekend 08102017

Assalamualaikum

Hai korangšŸ˜ŠBuat apa hari ni..Ada aktiviti luar ke.or ada event atau kenduri kahwin hari ni.

Pada aku weekend cuma hari sabtu je.Tulah masa dengan anak and husband.Maklumlah,husband kerja ahad.So ahad kita terperuk kat rumaj..Eh..eh..actually bukan terperuk,Banyak benda nak dibuat,basuh baju,kemas rumah,cuci bilik air,hall dan sebagainya..fuhhh..pendek kata ada je kerjanya.

Cuma hari ahad spend time dengan anak kesayangan ni hah..Layan dia tengok tv,masakkan untuk dia..hah...menu apa hari ni?

Semalam aku dah tempah sotong dan ayam.Alhamdulillah,sotong segar dan besat.Sekilo rm25.mahal namatik!!Tapi disebabkan nak makan punya pasal,mahal kena letak tepi dulu.

Memang plan hari ni nak buat Sotong bakar.Resepi sotong bakar mudah dan cepat..Nanti aku share resepi eh.

So korang boleh tengok menu apa yang aku hidangkan hari ni

3 Menu untuk hari ni
  • Ayam goreng tepung
  • Sup ayam 
  • Sotong bakar
 Sotong bakar

Ayam goreng tepung


Siap dah sebelum pukul dua tadi..Lepas tu dah boleh tidurkan anak dara tu hah..

Itu jelah menu untuk lunch weekend hari ni..Next aku share pulak resepi Sotong bakar mudah dan cepat ye...



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

5 comments:

  1. Sotong dan makanan laut yang lain memang mahal sekarang INI..

    Walau apapun bab makan yang sedap boleh la sekali sekala

    ReplyDelete
  2. Sotong bakar tu pakai sambal macam ikan bakar tu ke kak?

    #TheRealBloggerMak

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum eda...wah !! menu mesti nak sedap bila hujung minggukan...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  4. weekend masak special sikit kan.memang meriah segala lauk

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81