PROJEK RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR - Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Monday, February 12, 2018

PROJEK RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR

Assalamualaikum
Hai korang☺☺ Berita baik untuk Orang Johor..Alhamdulillah..nampaknya ada lagi rezeki rakyat Negeri Johor untuk mendapatkan rumah sendiri dengan harga yang mampu dimiliki.
Lagi pulak sekarang ni harga rumah makin tinggi harganya,membuatkan ramai yang masih tidak mampu untuk memiliki rumah sendiri.
So,disini ingin aku berkongsi kepada mereka yang ingin memiliki rumah impian bangsa Johor ni,boleh melihat keterangan seperti di bawah.Kepada rakyat johor yang tidak dapat mendaftar bagi memiliki rumah yang diumumkan oleh DYMM Sultan Johor, boleh layari web www.yayasansultanibrahim.org.my

KRITERIA PEMILIHAN PEMBELI RUMAH IMPIAN BANGSA JOHOR

Kriteria bagi pemohon pembelian Rumah Impian Sultan Ibrahim dan Rumah Impian Bangsa Johor adalah sebagaimana berikut:
 1. Warganegara Malaysia, menetap 5 tahun di negeri Johor dan berumur 18 tahun ke atas.          (Keutamaan diberikan kepada rakyat Johor)
 2. Pemohonan rumah buat kali pertama
 3. Bujang atau telah berkahwin
 4. Satu permohonan bagi setiap pasangan yang telah berkahwin
 5. Pemohon atau pasangan yang masih belum memiliki rumah
 6. Pendapatan isi rumah berdasarkan jenis rumah yang ditawarkan.

Rumah Impian Sultan Ibrahim (RM80,000 - RM100,000) - Pendapatan tidak melebihi Rm5,000 sebulan
Rumah Impian Bangsa Johor A (RM100,001 - RM150,000)- Pendapatan tidak melebihi RM8,000 sebulan
Rumah Impian Bangsa Johor B (RM150,001 keatas)    - Terbuka dan tertakluk kepada pemohon 

JENIS-JENIS RUMAH:

Bandar Dato' Onn (Coronade Properties Sdn. Bhd.)
Tempoh Projek: Hujung 2017-Hujung 2019
Rumah Impian Sultan Ibrahim
 1)Rumah Teres: 1,030 kaki persegi         - 190 unit
 2)Rumah Berkember (Semi-D): 1,000 kaki persegi - 130 unit
 3)Rumah Sesebuah (Banglo): 1,300 kaki persegi  - 200 unit
-Lokasi Strategik
-Dilengkapi dengan peti sejuk, mesin basuh dan sebagainya
-RM1 Pendahuluan
-Pinjaman Bank 100% oleh Bank Rakyat
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Bandar Baru Majidee (Bandar Baru Majidee Development Sdn. Bhd)
Tempoh Projek: Pertengahan 2017-Penghujung 2019
Rumah Impian Bangsa Johor A
 1)Strata
 2)12 Tingkat - 320 unit -1,030 kaki persegi
 3)2 Blok
-Lokasi Strategik
-Dilengkapi dengan peti sejuk, mesin basuh dan sebagainya
-RM1 Pendahuluan
-Pinjaman Bank 100% oleh Bank Rakyat
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Bukit Saujana (Mutiara S'City Sdn. Bhd.)
Tempoh Projek: Pertengahan 2018-Penghujung 2020
Rumah Impian Bangsa Johor B
*Jenis akan di beritahu kemudian.
 - 1000 unit
 - RM297,000-RM429,000
Saiz:
-  850 kaki persegi
-1,000 kaki persegi
-1,200 kaki persegi 
-Lokasi strategik berhampiran Pusat Bandaraya Johor Bahru
-Pinjaman bank 100% oleh Bank Rakyat
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
So,kepada korang yang berhasrat untuk memiliki rumah Impian bangsa Johor ni,cepat-cepat ke website seperti dibawah.Kalau ada rezeki insyallah la kan,ianya berpihak kepada kita.Janji kita kena usaha dan tawakkal...

www.yayasansultanibrahim.org.my


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

21 comments:

  1. Tengok harga, memang woww! thank you sharing.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga rumah sekarang memang wow sangat kan

      Delete
  2. good sharing aida..

    jemput baca & komen : https://norminieza.blogspot.my/2018/02/petua-atasi-kulit-bermasalah-glow.html

    ReplyDelete
  3. berita baik tuk orang johorian ni.. JDT hahaa

    ReplyDelete
  4. Tq share. Fiza belum ada rezeki lagi nak menetap di Johor.sempadan pun bolehlah.

    ReplyDelete
  5. Info yg bagus akak untuk smua org johor. :)

    ReplyDelete
  6. Bagyslah ada rumah mampu milik macam nih.memang murah sangat.bagus share info nih

    ReplyDelete
  7. tq info...sal panjangkan pada geng johor jugak ya ..kot ada yang terlepas pandang

    ReplyDelete
  8. Good info. Anak jati johor tu boleh lah apply. Harga pon affordable tu. Kalau dekat KL/selangor memang tak dapat harga macam tu.

    ReplyDelete
  9. apply jgn tak apply..dh di offer ni..harga rumah skrg dah tak baper nak mampu milik..nk cri yg affordable mmg mencabar...

    ReplyDelete
  10. Good sharing, bestnya orang Johor kan..

    ReplyDelete
  11. fuh.. sib baik kat johor.. kalau kat KL nak jugak terjah2.. huhu.. tapi kalau johor.. jauh beno nak balik ipoh nanti.. huhuhu..

    ReplyDelete
  12. Rezeki buat warga johor. Kena grab sebelum terlambat.

    ReplyDelete
  13. Bagus macam ni buat. Penduduk tempatan ada chance nak beli rumah sendiri

    ReplyDelete
  14. Harga rumah mmg mahal sekarang tapi kalau ada kemampuan bolehlah beli. Ada macam2 pinjaman disediakan. tahniah warga Johor

    ReplyDelete
  15. Wah! Bestnya. Untung jadi rakyat Johor.

    ReplyDelete
  16. Bagus sangat untuk rakyat johor kena rebut peluang macam ni. Harga rumah berpatutan tak macam Penang ni mahal sangat harga x mampu nak beli.


    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  17. waaa murahnya rumah ni. selangor susah dah nak dapat harga mcm ni hmm

    ReplyDelete



Post Top Ad