Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Friday, March 30, 2018

Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru

Assalamualaikum
Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru | Insyallah,tak lama lagi kita akan berada di Bulan Ramadhan 1439H tahun 2018.So,sudah pastinya korang akan mencari Buffet Ramadhan di Johor Bahru ni kan..Yelah,kenalah survey dari sekarang.Pakej Buffet Ramadhan 2018 pun majoritinya dah dikeluarkan oleh pihak Hotel dan peniaga restoran makanan.
Baru-baru ini aku telah dijemput oleh pihak Double Tree By Hilton Johor Bahru untuk Ramadhan Media Preview pada 28 mac 2018.Ni kira 1st time aku join Food Review di Hotel.Actually sebelum ni ada jemputan tetapi tak dapat nak join sebab masa tu Naura kecil lagi..So,this year,insyallah,akan join Food Review atas jemputan.
Kepada korang yang ingin merasai kelainan yang ada di Double Tree By Hilton Johor Bahru ni,boleh lah hubungi mereka untuk tempahan nanti ye.Sebelum tu meh aku cerita sedikit apa kelainan yang ada untuk korang berbuka puasa di Makan Kitchen Double Tree Johor Bahru ni.
Untuk tahun ini,Double Tree By Hilton Johor Bahru memperkenalkan makanan tempatan,Exquisite Mediterranean dan Arabic fare.Semua makanan yang disediakan sedap-sedap belaka.So,tak rugi korang untuk memilih berbuka puasa di sini.

BERBUKA PUASA DI DOUBLE TREE BY HILTON JOHOR BAHRU

Terdapat menu baru dalam buffet ramadhan 2018 Double Tree By Hilton Johor Bahru yang pastinya korang akan pulang dengan rasa yang sangat puas.
Antara Main Course Buffet Ramadhan 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru adalah:-
MAIN COURSE
Shikh Tauok
Lamb Moussaka
Morrocan Vegetable Tagine
Kebab Grilled Parsion Style
Grill Cilantro Shrimp
Morrocan Grilled  Lamb Shoulder






MEZZEH
falafel
Kibbeh
Tabbouleh
Hummus Bi Tahini
Baba Ganoush
Fattoush Salad
Greek Yogurt
Batata Harra
Foul Meddamas
Zaatar Olive Salad



and ada pelbagai lagi menu makanan menarik yang disediakan disini termasuk iaitu Live Station,Chine BBQ  Stall Station ,Malay Stall Station dan terdapat Local & international Salad.



HARGA PAKEJ BUFFET RAMADHAN 2018 di Double Tree By Hilton Johor Bahru

Mediterranean & Arabic Cuisine,Marche Style Asian Buffet

 17 May - 14 June 2018
RM168 Nett/ Adult
RM84 nett/ Child

Hari Raya Dinner

15 & 16 June 2018
RM168 Nett/ Adult
RM84 nett/ Child

Hari Raya Hi-Tea Buffet

15-17 June 2018
RM108 nett/Adult
RM54 nett/Child

FEAST@11

Asian Style Buffet at our Beautifully decorated Ballroom
21 May - 7 June 2018
RM138 nett/Adult
RM69 nett / Child

PENCUCI MULUT 


Selain itu ada juga buah-buahan disediakan

Dari pengalaman aku mencuba pelbagai jenis masakkan yang disediakan di Double Tree Johor Bahru ni,boleh dikatakan semuanya sedap.Jadi tak rugi kalau korang mencuba Buffet Ramadhan yang disediakan oleh Double Tree By Hilton Johor Bahru ni tau.Aku bagi 9/10 untuk makanan Main Course yang disediakan.Memang terbaik.



Untuk maklumat lebih lanjut,korang boleh email kepada nurulatiqah.irwan@hilton.com atau call +6012 784 1842 / +607-2686868

DoubleTree by Hilton Johor Bahru


Alamat :
12 Jalan Ngee Heng, Johor Bahru, Johor 80000 Malaysia.


 Maps ke  Double Tree By Hilton Johor Bahru

                                       






Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

63 comments:

  1. adudududu..segala menu sedap sedap nampak tu

    ReplyDelete
  2. Gaya masakan arab ni penuh rempah macam masakan melayu juga kan kekda

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum eda...sedap semuanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama,sedap kan mama hidangan mereka

      Delete
  4. sedap gila hoiiii.. nak lagi..

    ReplyDelete
  5. banyak nyer menu ... harga pun cam ok je

    ReplyDelete
  6. Dah lama I tak pergi Double Tree. All their food are the best and I really miss it.

    ReplyDelete
  7. good buffet line of choice. this hotel no go try buffet yet..need save money 1st ad 5 of us eat not gonna be cheap.

    ReplyDelete
  8. kenapa asyik reload je blog ni..tak smpt nak komen pnjg..dah hilang..huhu

    ReplyDelete
  9. wah nampak menu semuanya menyelerakan

    ReplyDelete
  10. Menunya menarik. Kalau la menu ni sama kat DT KL sure terjah dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana tau nak ke JB nanti...boleh singgah

      Delete
  11. Hadoi lah! Buffet Ramadhan dah dtg :)
    Makanan Arab ni memang sedap. Menarik. Berbaloi gi ni. Tapi tu la. Di melaka x brape marbeles lah buffet nyer :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah,nasib baik dah kenyang..kalau tak nak je tambah lagi...hehe

      Delete
  12. Allahu... Kecur air liur tengok hidangan-hidangan ni. Sedap-sedap semuanya. Untuk lah dapat makan. Memang ternak lemak betul ni ☺

    ReplyDelete
  13. Makanan dekat DoubleTree by Hilton memang tak disangkal kesedapan dia. Pelbagai menu pula yang dihidang. Memang berbaloi dengan harga yang di bayar. Tempat makan pun sangat selesa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ana,memang berbaloi makan kat sini

      Delete
  14. Doubletree makanan memang sedap..memang tak dinafikan..sampai tak tahu nak pilih hidangan yang mana satu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah,macam-macam jenis makanan ada tau..1 Malaysia katanya

      Delete
  15. Uwaaaaa !! Rasa nak pergi johor bahru lah skrg. Serious terliur tgok makanan2 dia. Harga pon berpatutan, jadi eary bird ada diskaun lagi. Wahhh !

    ReplyDelete
  16. Adoi...kecur air liur tengok menu2 dia..sedapnyaaa....
    Kalau jenis perut besar mcm saya ni untung mkn buffet...sebab byk space..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jenis orang yang pemakan,memang tak rugi datang sini

      Delete
  17. Kalau pegi buffet ramadhan.. Rambang mata sbb byk sgt pilihan makanan.. Lapar plak tgk menu2 yg disediakan ni.. Yummy

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu awak,saya pun rambang dah mata tengok makanan

      Delete
  18. MasyaAllah banyak yg sedap2 sgt! Lamb mousakka tu fuh nama je dah sedap rasa apetah lagi. But why dkt JB ;( or dkt KL pun akam ada offer ni nnt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..memang sedap...rasanya dia ada di Johor je...

      Delete
  19. Nice picture akak and you make me craving. bestnya kalau dapat join sekaki. Menu dia nampak menarik.

    ReplyDelete
  20. Amboi meriah sungguh menu menu yang disediakan.rambang mata terus dibuatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sangat meriah ...sana sini makanan tau..hehe

      Delete
  21. dah ramai dah blogger review bufet ramadan. bestnya tgk makanan kat atas tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah nak puasa ni memang ramai yang up gambar menu buffet ramadhan kan

      Delete
  22. Alaaaa sama je mana-mana tempat. rasa muak juga kalau semua food review mcm ni hehehe. Dapat juga invitation tapi tak p .. Ada hal lain.

    ReplyDelete
  23. Sekarang ni banyak dah jemputan utk food review Ramadhan...haaa....puasa pun blm lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu....nak dengan taknak je perginya kan

      Delete
  24. Arab foods rupanya..jarang jumpe buffet ramadhan buat arabic foods..ok la kot to knpe xde kambing panggang huhu

    ReplyDelete
  25. wahhh bila tengok gambar makanan ni tak lama lagi dah nak masuk bulan ramadhan, nampaknya nak kena ganti puasa secepat mungkin huuu... tengok makanan banyak pilihan ... nampak macam menarik... heee

    ReplyDelete
  26. Marsha dah mula kecuq air liur bila tengok menu-menu yang sedap. Presentation yang cantik buat perut Marsha dah tak tentu hala....bestnyaaaa

    ReplyDelete
  27. Memang nak kena try juga lah buka puasa nanti

    ReplyDelete
  28. byk pilihan...rambanglah nak pilih ye dok..tp best kan boleh tgok mcm2 menu

    ReplyDelete
  29. Waaaa semua nampk awesome laaa.. Lapaqqq

    ReplyDelete
  30. kalau pergi JB boleh r singgah buffet ramadan kat sini. Menariknya menu kat sini. Sedap je tengok.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  31. Amboi menu kemain banyak lagi.kalau mimi.ada ni mau rambang mata nak try mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAAH mimi,memang banyak menu yang disediakan

      Delete



Post Top Ad