Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Travel | Food | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Travel | Food | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Monday, April 30, 2018

Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru

Assalamualaikum
Buffet Ramadhan 2018 | Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru.Untuk entry kali ni,aku nak bawa korang ke Buffet Ramadhan 2018 ke tempat seterusnya di Rilek The Cafe Swiss In Johor Bahru.Bertemakan Warna-warni Ramadhan ,mereka mengetengahkan lebih 100 sajian Melayu Tradisional,china dan India serta banyak lagi.


Disini,kami JDT Blogger berpeluang untuk merasai pelbagai jenis makanan dan melihat pelbagai jenis Stall yang menyediakan masakkan secara live.Paling aku suka tau bila ada stall yang macam ni.Makan panas-panas memang sedap.


Sebelum tu meh aku tunjuk kat korang chef-chef yanFg terlibat di dalam penyediaan menu Warna-warni Ramadhan Swiss In Johor Bahru ni.
Antara chef-chef yang terlibat di dalam buffet Ramadhan di Swiss In JB


Memang tak sahkan bila tak jumpa masakkan melayu di mana-mana hotel yang menyediakan buffet ramadhan ni.Cuma menu mereka of courselah lain dan ada keistimewaan mereka tersendiri.Meh aku tunjuk apa menu melayu mereka.
Kailan ikan masin

Sayur lodeh tambak Johor

Udang masak Nestum bersama cili padi

Ikan tongkol masak kari terung

Daging hitam manis pedas

Ayam masak gulai timun

Nasi putih
Nasi minyak

Antara Dessert yang dihidangkan

Bakar-bakar station

Aneka kerabu yang disediakan

Dan aku rasa yang paling special adalah stall yang menyediakan Sup Rawan yang sangat sedap jika dimakan bersama roti kosong yang disediakan
Sup rawan dan roti kosong.

Bukan Johor kalau takde masakkan asam pedas kan.Terdapat 3 jenis asam pedas yang disediakan iaitu asam pedas ikan pari,asam pedas ayam dan istimewa sekali asam pedas tetel.
Asam pedas ikan pari,ayam dan tetel

Tak lupa jugak laksa Johor dan juga Sup juga disediakan disini.Peminat spaghetti pun boleh jugak tau dapatkan makanan tu di Stall Live kat sini..Memang sedap..

Apa lagi menu yang ada?hah..meh aku belanja gambar.

Bubur pulut hitam

Kambing bakar
Kalau aku nak letak semu gambar kat dalam.ni,mau korang bosan kan..So banyak lagi menu yang aku tak masukkan di dalam ni,korang boleh tengok dinig and fb aku ye.

Thanks puan yati kerana menjemput kami JDT Blogger untuk ke Buffet Preview ni.

Untuk korang yang ingin berbuka puasa disini,boleh lihat harga dan promosi di bawah.

Early Bird Promotion
Voucher Purchase from 1 April to 30 April 2018
RM78 nett (Adult)
RM34 nett (Child - 4 to 11 years old)

Special Deal - Buy 5 Adult Vouchers FREE 1 Voucher

Normal Price
RM98 nett (Adult)
RM40 nett (Child)

For reservation & enquiries, please call
07-218 3333 or email at info@sijb.swissgarden.com






Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

7 comments:

  1. Assalamualaikum.eda....pg2 dah tengok gambo makanan.. perut pun jadi lapo pulak tiba2 ni....

    ReplyDelete
  2. Ingat dah habis gambo makan, sekali masuk ada lagi ha ha ha lapooo oiiii

    ReplyDelete
  3. sedapp mata memandang semuanya berwarna warni.hehhehee..

    ReplyDelete
  4. eh menarik pulak tengok masih dalam kuali..

    ReplyDelete
  5. Menarik sggh menu2 kt johor ni. Sy mmg suka masakan org johor

    ReplyDelete
  6. woww bestnya. udang nestum tu nampak menarik lah..

    ReplyDelete



Post Top Ad