Ateh Corner tempat makan sedap di Taman Universiti Johor - Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com - Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Tuesday, July 10, 2018

Ateh Corner tempat makan sedap di Taman Universiti Johor

Assalamualaikum
Ateh Corner tempat makan sedap di Johor|Sekarang ni nak cari tempat makan sedap di Johor tak susah, korang google je, mesti akan jumpa restoran makanan sedap yang boleh korang terjah. Salah satu temlat makanan sedap di Skudai Johor adalah Restoran Ateh Corner. Kalau dulu Restoran Ateh Corner ni bertempat di MPJBT di Kebangsaan 29,dan mula berpindah ke sini pada bulan lepas kerana tempat yang lebih selesa dan besar. 
Restoran Ateh corner ni memang menjadi tunpuan pelanggan. Sebabnya ia bukan sahaja menyediakan makanan seafood, malah western dan makanan melayu pun ada. Contoh makanan melayu tu Laksa Johor, mee bandung, pendek kata, tekak ko nak makan ape, semua ada. 
Dengar pulak sekarang ni, sarapan pun mereka sediakan tau. Hari tu berkesempatan makan-makan dengan geng JDT Blogger di Restoran Ateh Corner.Uih.. Memang kena repeat lagilah.. Ni antara menu Hot yang kami order untuk malam tu. 


Pertama sekali, aku nak bagi 5 bintang penuh dekat Kuih Koci leleh sedap ni dari Restoran Ateh Corner. Memang sedap dan kuih koci ni
Menu western pulak, jomlah kita tengok apa yang kami makan malam tu. 
Kupang

Siakap stim Nyonya




Udang goreng butter

Banan spilt atau bahasa Ateh Corner
Pin pon -pin pon

Selain tu jugak ada kacang panjang goreng, pari bakar, kerang sambal dan pelbagai menu lain.. 
Montou Bun, menu wajib yang korang perlu order.. Serius sedap!! 


1st time makan Montou bun ni cecah dengan sos special tau. Sebelum ni tak pernah lagi rasa. Serius i jakun..hahaha.. Takpelah, dah makan, makanya dah tau. 

Ada lagi tau yang korang perlu order seperti makanan western dan Makanan di bawah ni. 
Rojak petis, sotong kangkung dan Laksa Johor

Hah, itulah antara menu menarik di Restiran Ateh Corner. Kalau dah sekali pergi, mesti rasa nak repeat lagi tau. Kat sini surau dan tandas disediakan tau. so tak perlu risau.. 

Sebelum balik, sempatlah bergambat kenangan dengan Puan Linda selaku owner kat restoran ni. moga lepas ni perniagaan puan Linda semakin berkembang hendaknya.. Insyallah, amin
So, korang yang nak terjah ke Restoran Ateh Corner ni, boleh refer pada alamat dibawah. Dia berdekatan dengan Al-Ikhsan Taman Universiti ye. 
Restoran Ateh Corner
Jalan Pendidikan 5,Taman Universiti
81300 Skudai Johor

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

7 comments:

  1. Belanjer pin pom pin pon pleseeee....hehehehe
    Memang sedap semuanya ..makan sampai licin kannn

    ReplyDelete
  2. mata terus tak lekang pada gambar kupang tu..alahai sedapnya kupang..lama x makan..nak suh adik bawak balik la dari Muar

    ReplyDelete
  3. masyaAllah ...banyak yang kita suka ada kat sini rupanya. Kuih koci tu nampak menggiurkan tekak je hehe

    ReplyDelete
  4. aduhaii..menu dia memang rugi kalau tak rasa

    ReplyDelete
  5. sedap nya tgk mantaou dia mcm nk try je..mesti gebu kn..😋😋

    ReplyDelete
  6. menu nyaa smua sedap2 ni.. lama busyra tak makan kuih koci

    ReplyDelete



Post Top Ad