61
Assalamualaikum

Memang dah lama pasang niat untuk bertukar dari Astro biasa kepada Astro Njoi nie.Astro Njoi nie aku rasa menjimatkan kerana pembayaran hanya sekali je..Lagi Murah kalau dah ada akaun astro,dah ada decoder,hanya bayar rm99 je..Kalau takde Astro memang mahal sikit la..

Yang aku google tadi,kat blog kujie, kalau takde akaun astro, korang kena bayar RM328 untuk kotak DMT dan RM228 untuk kotak DMT yang dibaik pulih..itu tak termasuk caj pemasangan RM100..Kalau dah ada akaun astro macam aku nie,alhamdulillah..murah la..
Kalau korang tak tau apa itu Astro Njoi,meh aku tolong sharekan dengan korang..

Apa itu Njoi

Njoi TV Satelit Percuma Dari Astro.
-Tanpa komitmen (tiada bayaran bulanan)
-Tanpa Kontrak
-22 saluran TV percuma, 20 saluran radio percuma
-Beli Prabayar jika ingin lebih saluran TV
-Tidak akan dipotong kerana memang tiada bill bulanan
Dengan Njoi anda akan dapat menikmati 22 saluran Tv dan 20 saluran Radio untuk hiburan, informasi dan pembelajaran.
njoi-TVchannels
Antara saluran TV free yang terdapat dalam package Astro Njoi nie
njoi-radiochannels
Ni pulak saluran radio percuma untuk dinikmati..

njoi-prabayar
Dan yang ini pulak saluran yang boleh dipilih melalui prabayar..so korang boleh mendapatkan kad prabayar Njoi untuk menikmati saluran berbayar.Harga pun murah jugak..at least,kalau kita nak tengok siaran berbayar nie,baru kita beli kad prabayar tu..kalau taknak tengok,tak payah la kan beli...Janji tengok siaran tu terang...takdelah kabur jerk kan..
Cara menggunakan kad prabayar astro Njoi
Njoi Prabayar banner - Generic BM
Step 1
Gores panel kelabu di hadapan kad anda untuk mendapatkan nombor pin 16 digit anda.
Step 2
Taip: 111 <jarak> No IC <jarak> Nombor PIN 16 Digit <jarak> Kod Saluran dan SMS ke 33310.

Perbandingan Astro nJOI – Astro Biasa – Antena Biasa
Astro njoi memang tiada bandingan dari segi nilai dan harga. nJOI memang berbaloi kerana bila dibandingkan dengan antena TV biasa
  1. Harga lebih kurang sama
  2. 3x kali lebih saluran yang percuma
  3. Gambar yang jelas dan tiada bandingan
  4. Ada 20 saluran radio, antena biasa tiada keupayaan radio
  5. Ada option untuk membeli saluran tambahan jika ingin

Package Lengkap yang ada Dalam Astro Njoi ni

Salah satu sebab kenapa aku nak tukar sangat Astro biasa ke AStro Njoi ni,bayar tiap-tiap bulan,tapi jarang tengok Tv..Lagi satu MIL memang suka tengok tv 1 je..So,sayangkan kalau tak menikmati siaran-siaran lain..Kalau korang kira-kira balik pun,rasa macam rugi pulak bila bayar tiap-tiap bulan..Kalau sebulan kroang bayar RM70.setahun dah berapa kan?Berbanding dengan astro Njoi yang hanya perlu bayar RM99 sekali sahaja.
Aku rasa dah ramai pakai AStro Njoi ni untuk penjimatan..Sedang berkira-kira nak call Astro untuk berubah kepada Njoi..
Kalau korang nak jugak menikmati penjimatan seperti ini,boleh layari website AStro Njoi nie kat sini http://www.astro.com.my/njoi atau kalau korang nak daftar korang boleh klik link SINI

oklah..en.husband,bulan nie dah boleh pasang astro Njoi..Ni dah dapatkan maklumat nie...sila baca,..hehehe


Post a Comment

  1. lepas ni makin njoiii la...hehe

    ReplyDelete
  2. Cik akak pon nak tukar njoi juga lah lepas nie..hihi.
    Kat sini mahal kak..rm389 kak

    ReplyDelete
  3. x de saluran korea ... adeh .

    ReplyDelete
  4. wahh bestlah dpt bnyk siaran :)

    ReplyDelete
  5. Not bad..kena consider ni...Thanks for sharing ya..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum dan salam Jumaat Sis..btl tu,rasa rugi jer byr lebh tpi tk ada masa nak nnton..Diana pn tengah brfikir2 nak tukar ke Injoi ni..

    ReplyDelete
  7. macam mana nk daftar nie..ingat nak tukar juga laa..jimat betul..zaman sekarang semua kena jimat.. :)

    ReplyDelete
  8. macam menarik je njoi ni..baru masuk rumah sewa n nak pindah astro ke rumah baru. buleh la buat ni skali. sebab jarang ada kat rumah nak tengok tv. mmg byr sekali je rm99 ni kan? huhu

    ReplyDelete
  9. njoi mmg jimat.sy mmg pakai njoy.sbb siaran kt rmh x brp clear .pkai astro skdr bg ada je..

    ReplyDelete
  10. ok la tu jimat kan..drpd membazir kan

    ReplyDelete
  11. ika pn pkai njoi.. sbb org kt umah x tgk tv sgt.. psg pn sbb nk bg clear je..

    ReplyDelete
  12. ala takde astro ria :( nak pakai dapat 2 hari je ke...?? sobbbsobbb :( tapi kalau kira jimat jugak laa kan.... nanti ada rumah sendiri nak try laa... sekarang duduk rumah mertua apapun tak boleh... ish

    thx kak ida for sharing, kalau tak, tak tahu pun kewujudan astro njoi ni.. hihi

    ReplyDelete
  13. betul tu ida..saya rasa lebih menjimatkan..mak abah saya pon saya nak syorkan pakai pakej njoi je..lg enjoy..hihi

    ReplyDelete
  14. Yang tak njoinya kerjasama ngan yahudi pula astro ni..

    ReplyDelete
  15. Zumal pun ingat nak pasang Njoi gak. Area kat umah tu tak jelas TV1 tok zumal peminat tegar TV1 ^_^

    ReplyDelete
  16. Hmm.. berbaloi.. tapi saya tak tengok tv sangat.. rumah pun takde Astro ^^"

    ReplyDelete
  17. Tahu jugak pasal nie..tapi byk channel yg tak dak.. basic sangat pun tak puas tgk..walaupun jarang tengok tv pun tapi sekali hadap mesti nak jugak tukar2 channel..hehehe..tapi kalau mmg jarang tgk tv pakej nie memang berbaloi2 la..=D

    ReplyDelete
  18. baru je pasang astro bulan lepas..ayah pilih pakej njoi ni..tapi dia bg pakej biasa pulak..tak phm betul..ni tiap2 bln kena byr rm42..

    ReplyDelete
  19. kat umah di kpg ada 2 njoi
    lebih menjimatkan
    cuma ada beberapa channel je xblh tgk
    tp still bez n menjimatkan gak

    ReplyDelete
  20. alise kat rumah pon pakai njoi.. mase dftar rm280 siap semua.. berbaloi la bagi alise yg jarang tgok tv.. just nak clearkan channel je.. pakai arial kang goyang2 kan..

    ReplyDelete
  21. dari dulu niat nak pasang astro tak pasang2 jugak. haha..
    siaran biasa pun tak tertengok..

    ReplyDelete
  22. macam best je...yg pntg saluran supersport tu bole tgk bila ada games best je...terbaik..

    Entri terkini MINDAKABUR : Cara Untuk Mengemaskini Metadata dan Album Cover Pada Fail MP3

    ReplyDelete
  23. waa bagus nih...sy mcm.nk tukar ke astro Njoi

    ReplyDelete
  24. Wahh best... mmg enjoy ler... :) :)

    ReplyDelete
  25. Salam..awk btl ke rm99 untuk yg da ada decorder n piring? Bkn rm300++ yee..ada x phone num njoi ni..

    ReplyDelete
  26. Assalammualaikum....KSD,

    macam best aje... kat umah mselim3 pakai channel biasa aje boleh tukar astro njoi... thanks atas informasi nie..

    mselim3

    ReplyDelete
  27. Aa kan memang akan jimat kalau pakai njoi ni.. tapi takder siaran kartun ler pulak.... anak2 kat umah tuh nak kena ada kartun baru dok diam....

    http://supernifzvitamin.com/khasiat-lemon/

    ReplyDelete
  28. cmne nk tukr ke njoi...kne call astro dlu kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep call astro ckp nk tukar.. Ke njoi. Nnt ada langkah2 dia

      Delete
  29. Yep.njoi tbaik wat org yg bkn kaki tv..

    ReplyDelete
  30. Hi Guys,

    Saya baru install Njoi baru-baru ini. Tapi susah nak dapatkan FREE channel untuk 30 hari seperti di janji-janjikan di njoi website. Sudah call banyak kali, tapi dorg bagi tau akan call balik..Tp xjuga call..Email sudah pun hantar..Tp juga balas.

    Astro menang servis tak ok lah..Tak ada langsung after sales service.

    Kalo sudah mo bagi FREE napa mo tunggu lagi 48 jam? Lagi kena call customer service baru dorg activatekan..Sepatutnya, on the spot activate masa installation.

    ReplyDelete
  31. ya betul after sales service njol amat teruk sekali...harap pihak astro njol dpt memperbaiki keadaan ini. kalau nak bagi free biarlah penuh ikhlas. saya bercakap bagi semua pengguna njol kepada pihak astro njol...

    ReplyDelete
  32. sekarang dah tak dapat harga rm 99....kena bayar dgn harga rm 428...huhuh

    ReplyDelete
  33. Spesifikasi tv yg mcmana yg sesuai utk njoi ni...umah mak ayah di kg pkai tv lama bkn jenis lcd tv mcm skrg ni...bleh ker pasang njoi utk bkn LCD TV ni...??

    ReplyDelete
  34. Aku nk sgt tukar njoi ni..tp apakan dayaaaaa husband tk nk :(

    ReplyDelete
  35. hai semua.. Siapa ade pengalaman convert beyond ke njoi.?
    Brpe kene ? rm199 or kene bayar untuk recorder baru skali.. Sila share ya. Thank you :)

    ReplyDelete
  36. hai semua.. Siapa ade pengalaman convert beyond ke njoi.?
    Brpe kene ? rm199 or kene bayar untuk recorder baru skali.. Sila share ya. Thank you :)

    ReplyDelete
  37. salam, tumpang tanya. kalau first time langgan astro n amek pakej njoi. total yg kene byr, smartcard rm99, DMT rm328, caj pmsngn rm100. final total rm527? mcm tu ya? any other additional charge? mohon response. terima kasih.

    ReplyDelete
  38. assalam semua..pemasangan njoi hanya rm428 sekarang utk promosi..tiada additional charge..that's all..utk pemasangan baru jer, yg belum ada akaun astro..

    ReplyDelete
  39. Klu dah ad Acc Astro kn byr bpe..plizz share spe yg thu

    ReplyDelete
  40. Klu dah ad Acc Astro kn byr bpe..plizz share spe yg thu

    ReplyDelete
  41. Sya bru convert astro biasa (lama) ke njoi 3 ari lps tp dpt tgk siaran baru pg td n lebih dari 48 jam seperti yg dijanjikan.....cukup susah pihak njoi nak tepati janji....bayaran utk astro +piring yg sedia ada + gst = rm210.95....kalo astro beyond convert ke njoi saya x tau pula...

    ReplyDelete
  42. Sya bru convert astro biasa (lama) ke njoi 3 ari lps tp dpt tgk siaran baru pg td n lebih dari 48 jam seperti yg dijanjikan.....cukup susah pihak njoi nak tepati janji....bayaran utk astro +piring yg sedia ada + gst = rm210.95....kalo astro beyond convert ke njoi saya x tau pula...

    ReplyDelete
  43. Assalammulaikum..
    kalo
    astro beyond nak convert ke astro njoi senang je
    tak paya bayar bil bulanan sampai kena potong.
    secara automatik pihak astro akan tukarkan ke astro njoi.
    tu je.
    Saya tak apply astro njoi and saya tak bayar astro biasa
    so sekerang saya dah njoi.tak paya bayar bil astro lagi.
    sekian

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah..sy tukar astro biasa ke njoi,x byr apa2 pn..nape kena byr rm99??1 sen x kuar duit..call astro..jap je dah tukar ke njoi..

    ReplyDelete
  45. Alhamdulillah..sy tukar astro biasa ke njoi,x byr apa2 pn..nape kena byr rm99??1 sen x kuar duit..call astro..jap je dah tukar ke njoi..

    ReplyDelete
  46. ez ry...btul ke kalau dah ade akaun astro dan nk tuka ke njoy x payah bayar 1 sen pon?

    ReplyDelete
  47. ye ke? astro ni..maklumat x telus..kejap ckp lain.bile call sekali lagi ckp lain..bau je call die kate nk tuka njoy byau 400+..pdahal da lame pkai astro..ape2 pon nk tuka..sebulan notice..nk tukar package pon sebln notice..

    ReplyDelete
  48. ye ke? astro ni..maklumat x telus..kejap ckp lain.bile call sekali lagi ckp lain..bau je call die kate nk tuka njoy byau 400+..pdahal da lame pkai astro..ape2 pon nk tuka..sebulan notice..nk tukar package pon sebln notice..

    ReplyDelete
  49. Keburukan njoi ni dia xde warranty
    So, kalau decoder rosak mmg confirm kena byr rm400 lbey utk decoder baru.
    Kalau ade masalah signal piring rosak, diorg akan charge customer atas servis & part yg ditukar pada piring
    Servis rm53
    Part yg akan ditukar bergantung
    Kalau lnb rm60 ke atas
    Piring rm80 ke atas
    Connector rm20 ke atas
    Cable bergantung pada panjang
    Customer yg byr bulan2 tak perlu byr sume ni

    ReplyDelete
  50. Keburukan njoi ni dia xde warranty
    So, kalau decoder rosak mmg confirm kena byr rm400 lbey utk decoder baru.
    Kalau ade masalah signal piring rosak, diorg akan charge customer atas servis & part yg ditukar pada piring
    Servis rm53
    Part yg akan ditukar bergantung
    Kalau lnb rm60 ke atas
    Piring rm80 ke atas
    Connector rm20 ke atas
    Cable bergantung pada panjang
    Customer yg byr bulan2 tak perlu byr sume ni

    ReplyDelete
  51. saya rasa lebih baik fikir utk keperluan masing2. Ada yang fikir tak sesuai cost baikpulih kena tanggung sendiri. tapi berbaloi juga jug tanpa bayar sewa bulanan. Bukan selalu rosak.

    ReplyDelete
  52. emm, rasa nk psang utk rya tahun ni..i'allah klau ada rezeki lebih..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top