2
Assalamualaikum

Dengar nama pun dah hebat kan..Gerai biasa-biasa je.Gerai kampung je.Tapi soto sangat masyuk ok!!
Bila nak masuk tengahari ni,pakat whatssap dengan member-member nak makan mana.Dok pening kepala nak makan mana tu satu kemestian kami..haha..Tapi tengahari tu,aku rasa macam nak makan,makanan yang tak berat sangat..Contohnya,soto..Tapi aku tak taulah kalau tak dikategorikan sebagai berat..
Hj Abu Soto Power


Gerai Hj Abu Soto Power ni bukan sahaja di datangi orang melayu,tetapi Orang cina pun datang sini tau!! India aku tak tau lagi lah sebab belum nampak.Terletak di tengah-tengah perkampungan  Kampung Taman pasir putih.Sesungguhnya tengahari tu amat ramai.Nasib baiklah kami sampai awal.Dan bernasib baik lagi,kami rehat awal.Pukul 12 dah rehat...Kalau tak mau berpeluh dengan kepanasan menunggu ni.Dah lama pasang niat nak gi.Tapi setiap kali pergi sini,confirm tutup..Tulah..sape suruh pegi hari jumaat..



Harga memang biasa-biasa je.Pekerja kat situ dah tak payah nak amik order catat kat kertas tau.Ingat kat kepala je.Walhal pekerja-pekerjanya dah meningkat usia.kiranya dah mak-mak ler...

Kat situ bukan sahaja Soto,me rebus dan rojak tahu pun ada.harga memang mampu milik.Tapi bagi korang yang kuat makan tu,tak cukup kot kalau setakat semangkuk.Harga untuk semangkuk soto hanya rm4.50..yang bestnya dia tak guna sambal kicap yang biasa kita gunakan..ada samal istimewa yang tak sempat aku snap..

Hj Abu Soto Power
Ni ha...korang nampak mabless tak

Harga,bagi aku oklah lagi..Ni pun rasa nak repeat pergi ke warung Hj Abu ni..Orang-orang yang terdekat,yang belum rasa lagi soto ni,pilah cepat...emmm...Nih.nak bagi tau,Jumaat tutup okeh!!




Post a Comment

  1. Soto ni kalau kena citarasa memang sedap... =D

    ReplyDelete
  2. menarik ni..baru masak soto hari ahad aritu

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

 
Top