Wednesday, July 12, 2017

Bila mak tak sihat

Assalamualaikum
Hai korang๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š seharian semalam gelisah bila dapat tau mak tak sihat.Actually pagi masa dia ber whatssap dengan aku,ok je.dia kata dia pi klinik sebab rasa semput.Tapi sebelum ni tak pernah pun ada semput.
Rasa dah lama jugak dia batuk tak hilang,dari hujung puasa sampailah sekarang ni,tak baik lagi.Tu yang batuk dada makin sakit.Tapi tak taulah boleh pulak dia demam.suhu tinggi pulak tu.Bila dah ke klinik desa,ambil ubat dan sebagainya.Doktor suruh ambil darah untuk check darah.Doktor sahkan ada sedikit kuman dalam darah.
Tapi masa tu adik call cakap mak dah lembik,makan minum semua tak lalu.Di office aku dah kerisauan dah.Apa gaknya,mak jarang kena demam teruk macam tu,selalu dia aktif bukan main.Tu yang kalau dia tak sihat,aku sekeluarga risau.
Ni dah ondway nak ke hospital sebab doktor klinik desa kata,kalau dia berterusan lembik je,terus bawak hospital.
Sampai hospital,dia terus masuk emergency.masuk air dan tunggu doktor check mak pulak.biasalah bila dah masuk emergency,lama menaun nak tunggu.Aku tunggu pun dah sampai pukul 9 malam dari pukul 4 petang masuk.
Balik je dia terus tidur.Dan hari nidia kena datang ke klinik desa pulak untuk follow up jangkitan kuman dalam darah tu.
Hari ni ke klinik desa,bukan sahaja check untuk itu,tetapi jugak mak kena hantar sample kahak selama 3 hari.So start dari esok kena hantar la.


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

16 comments:

  1. Moga makcik segera sihat...mak mertua PC pun batuk lama juga dah tu....risau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah..terima kasih atas doanya PC,alhamdulillah..sedikit kesembuhan pada diri dia

      Delete
  2. Semoga mak cepat sihat. Kesian dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah..harap cepat dia sihat sepenuhnya

      Delete
  3. Replies
    1. thanks ija..insyallah..itulah yang di harapkan

      Delete
  4. moga mak cepat sihat yeaa...sush hati bila org tersayg sakit nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah..begitulah hendaknya...sangat susah hati

      Delete
  5. Assalamualaikum.eda...semoga mak eda cpt sembuh yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama,begitulah hendaknya

      Delete
  6. semoga mak eda cepat sembuh ya..tiba2 teringat mak zie ms sakit dulu, jaga mak eda dgn baik ye

    ReplyDelete
  7. waalaikumussalam..semoga mak akak cepat sembuh ya..

    ReplyDelete