Saturday, July 22, 2017

# Nagging

Melayan birthday girl Hari ini

Assalamualaikum
Hai korang😊😊actually hari ni ikutkan hati nak je join food review dan ada satu lagi event di johor bahru.

Tapi memandangkan dah janji dengan puteri bongsu nak makan-makan sempena birthday dia,jadi terpaksalah tolak.Ikutkan umi nak balik kampung untuk buat birthday dia,memandangkan jugak esok dia ada check up,so kita tunda next time lah.Kesian pulak dia tak sambut birthday dengan kakak.

So,hari ni memang full aktiviti,keluar dari rumah dalam pukul 11 tadi sampailah nak maghrib tadi baru sampai rumah.Firstly babah nak survey jalan nak ke seminar dia di area pusat bandar.Itupub dah pukul 12 lebih dah.Alang-alang dah lalu Aeon Jusco Permas,so singgahlah makan kat situ.Selalunya kalau birthday sesiapa pun,babah memang suka sangat sambut kat Secret Recipe..Jangan tanya kenapa.

Umi kasi chance kat birthday girl pilih kek.Ada satu kek tu,rasa dummy cake ubtuk perhiasan je,tapi tetal dia pilih yang tu walaupun umi dah cakap itu bukan kek betul.Yelah..dia bukan faham pun.Dia suka kek tu sebab ada abc and 123 kat atas kek tu..tu yang suka sangat tu.Tapi umi paksa jugak dia pilih kek tu.Yang dia pilih yu jugaklah yang dia tak suka makan.Kek tu muak rasanya.Ikut umi nak pilih yang fruitylicious,tapi malangnya tak ada.Macam tak banyak kek pulak masa tu.


Nanti aku cerita menu yang kami order di next entry eh.Oklah,lepas dah makan-makan tu,aktiviti kami selepas makan-makan adalah pergi cari barang dapur dan susu serta pampers dia.

so kami ke Tesco di taman rinting.eh..betul ke tak eh taman rinting..hahaha..belasah la ko..Satu kejadian di Tesco tadi,ada seekor tikus yang nak mencari jalan keluar,tapi tak jumpa.Bila ramai dok tengok dia,dia dah tak keruan sambil redah orang je.Masuk kedai sana,masuk kedai sini.Last2 aku cabut lari masuk tempat shopping...aih..seram ko!!
Bila masuk ke tempat rak buku terus tak keruan budak sorang ni.Rambang mata dia tak tau mana satu.Ikut umi nak belikan meja dengan kerusi yang sekarang tesco tengah offer.Tapi bila dah view depan mata,terus tak jadi beli.Sebabnya kualiti plastik tu..Haishhh..mau jahanam cepat tu.


Lama jugaklah kat dalam tesco tu,belek punya belek.dapatlah beli susu je.Pampers pun beli satu je.Tu pun jenama lain.Ikut hati nak teruS je beli drpers classic.Tetapi memandangkan harga dia jauh benau dari harga yang aku selalu beli,maka tak jadilah..Heh..selalu aku beli hanya rm28++ je..ini dah sampai harga rm32.90 ko..melampaulah..Last-last aku beli je Diapers Jenama tesco.Beli satu je untuk try.Kotlah tak serasi dengan Naura,mau rugi beli.

Dalam pukul 5 gerak keluar.Sebelum balik sempat singgah ke Kipmart.singgah sana sebab beli barang basah.Aku tak suka sebenarnya belanja barang basah kat Tesco..tak banyak choice.Kalau kipmart oklah lagi barang basah.

Sampai rumah dah nak maghrib.Kepenatan ya amat sangat..penat berkemas..baru ni dapat berehat...selesailah aktiviti kami hari ini...










Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

6 comments:

  1. hehe CT pun suka celebrate kat SR and fam akan beli 1 / 2 slice untuk kek and selebihnya order menu lain.. muak jugak makan kek banyak2..

    ReplyDelete
  2. Selamat ulangtahun kelahiran Naura...moga terus meniti usia dengan kasih sayang Allah.

    ReplyDelete
  3. Happy birthday naira semoga jadi anak solehah kebanggaan ibu ayah

    ReplyDelete
  4. Happy Birthday adik naura! jadi anak yang solehah yeee.
    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  5. happy belated birthday naura..semoga membesar menjadi anak yang solehah ye..amin..
    by the way..tesco seri alam kak..heheh
    JanjiKita

    ReplyDelete
  6. Seronok kot celwbrate dekat CR sebab banyak pilihan kek kan..

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81