Breaking News
recent

Makan di Aroi Thai Boat Noodles Tunamaya Beach Resort

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Actually sebelum entry Pembelian Cermin Mata Fleksibel ni,kami dah menyinggah di Aroi Thai Boat Noodles di Tuanamaya Beach Resort  ni dulu. 

Credit gambar to iskandarian

Puan blog bergambar di siang hari di depan Bus mini Boat Noodle
abaikan beg besau yang tersangkut tu.Nak ootd pun payah dengan baju kembang ni tau

Actually,memang dah lama nak ke sini.Walaupun tempat ni dekat je dengan rumah mak,tapi disebabkan takde masa nak ke sana,dan juga takde benda untuk aku ke sana,so hari selepas kejadian rumah kena masuk pencuri tu,terus planning balik ke kampung..Saja nak hilangkan stress.

So,ajak mak dan adik-adik untuk mencuba Boat Noodles kat sini.Kalau korang nak tahu,Aroi Thai Boat Noodles ni betul-betul sebelah Tunamaya Beach Resort.Ini dikira anak Tunamaya jugaklah.Kotlah korang menginap di Tunamaya,bolehlah ke sini.Aku rasa kedai ni dibuka sehingga pukul 10.00 malam.Oh ya.Masa aku join Kembara blogger Johor,aku pernah menginap di Tunamaya beach Resort ni tau.Memang selesa tahap gaban Hotel dia.Lepas tu menghadap laut pulak tu.Jadinya korang boleh la tengok matahari terbenam dan matahari Naik.Dan masa kitorang menginap kat sini,dah ternampak Aroi Thai Boat Noodles ni,cuma tak kesempatan untuk merasai makanan di sana.Yelah,schedulu kitorang memang Pack sangat-sangat.Dan malam tu kitorang ada Dinner dekat Nelayan Seafood by The Coast.And tempat ni pun memang Fully Recommended.Seafood Platter dia sangat mengancam okeh.Tak caya korang boleh try usha kat sana.


So hari tu berkesempatanlah kitorang kesana.Gembira sungguh kan..
Sebenarnya ada pilihan samada korang nak makan diluar ataupun di dalam cafe ni tau.Cuma masa kitorang datang tu hujan,gilalah kalau tak makan kat dalam.Bawak pulak anak-anak,dalam mungkin lebih selesa.



Selepas order makanan,kita selfie banyak-banyak sikit.Tapi aku takdelah letak banyak kat dalam ni.kang korang boring tengok muka puan blog yang cantik ni je.
Antara makanan yang kami order.Semua sekali 56 mangkuk..Hah..nampak tak betapa kami kuat makan.Bukan sahaja orang tua yang berpinggan-pinggan,malah budak kecik tudung hitam tu pun bukan main menambah.Dengan ice cream nya lagi..kemahin kakak.



Ini baru sesi pertama selepas mengorder.Selepas itu,ada lagi yang kami order...Disebabkan babah yang belanja hari tu,makan dengan sukahatinya umi menambah..hahaha..Babah pun tambah jugak ye..


Total hangus dalam 150 tak silap aku..babah taknak cakap berapa yang habis untuk hari tu..Dah niat dia nak belanja kan..Moga murah lagi rezeki babah ,insyallah..amin


Hah..korang yang nak menikmati makanan Thai,bolehlah ke sini.Ini khusus untuk mereka yang tinggal berdekatan jelah kan..Mana tau korang nak berholiday kat sini..you are welcome lah kiranya.

Hah..Yang nak stay kat Tunamaya Beach Resort ni pun sila-silalah datang..memang recommended ok. Aku bagi alamat untuk ke sini..ececeh...ni review tanpa bayaran tau.Kotlah Pihak Tunamaya baik hati nak bagi penginapan Free kat sini..Sangat-sangatlah dialukan..

TUNAMAYA BEACH & SPA RESORT
Bandar Penawar ,81930 Kota Tinggi
Johor
Tel : +607 8338888 




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

2 comments:

  1. Alaaaaa juahnya, dh lah peminat tegar makanan thai..btw bas tu ,,,rare sgt

    ReplyDelete



Powered by Blogger.